Secretele celor mai bune MURATURI pentru iarna. Savoare si gust in fiecare borcan, urmand doar cativa pasi simplii

Secretele celor mai bune MURATURI pentru iarna. Savoare si gust in fiecare borcan, urmand doar cativa pasi simplii
📅 2024-10-22

Bucătarii de specialitate spun că orice borcan de murături trebuie să conțină câteva ingrediente suplimentare pentru un gust mai bun. Mai mult, acestea vor oferi murăturilor o conservare de durată.

„Legumele pe care urmează să le pui la murat trebuie să fie atent verificate înainte de a fi adăugate în orice rețetă. Pentru a se păstra bine în recipiente timp îndelungat, este important să fie într-o stare perfectă, tari, proaspete și fără urme de lovire. În funcție de legumele alese, fie că sunt castraveți, ardei sau morcovi, acestea trebuie să fie de dimensiuni mici sau medii.

 Fiecare legumă se spală bine cu apă rece, de mai multe ori dacă este nevoie, pentru a ne asigura că eliminăm orice urmă de murdărie. De asemenea, acolo unde este cazul, dacă vorbim de morcovi, țelină sau de usturoi, legumele trebuie curățate de coajă”, a declarat Kovacs Attila Gellert, bucătar din Brașov, la un post TV. 

Ce fel de sare folosim pentru murături

De asemenea, acesta a specificat și care este cantitatea ideală de sare pe care trebuie să o punem în borcanele cu murături.

„În primul rând, este important de menționat faptul că la murături se folosește doar sare grunjoasă sau sare fără iod. Altfel, dacă se folosește sare iodată de bucătărie, aceasta va afecta calitatea produsului final, în sensul că, legumele se pot înmuia în saramură și nu vom mai obține textura crocantă. Raportul de sare la apă poate fi: o lingură de sare grunjoasă, mai exact 20 de grame de sare, la un litru/kg de apă. Dacă avem un borcan de 3 l/kg, atunci vom avea aproximativ 60 de grame, 3 linguri de sare grunjoasă”, adaugă bucătarul.

Saramura din apă și sare pentru murături se amestecă bine în primele zile

„Printre ingredientele extra care nu trebuie să lipsească din borcanele cu murături sunt: bucăți de usturoi, frunze de țelină, de mărar verde sau chiar și fire de mărar uscat, frunze de vișin. Hreanul, de asemenea, nu trebuie să lipsească din niciun recipient de murături. Acesta este un conservant natural pentru murături și va ajuta legumele să rămână tari și crocante.

 Într-un borcan de dimensiuni medii se pun două, trei fire/bucăți de hrean curățate și tăiate pe lung. Pot fi adăugate și condimente precum boabe de piper negru, boabe de muștar, dar și altele, în funcție de gusturile fiecăruia.

Un condiment care poate adăuga un plus de gust și un aspect deosebit murăturilor este și turmericul. Se pot pune până la două linguri de pudră de turmeric peste conopidă, atunci când se pune la murat, iar leguma va căpăta o culoare ușor gălbuie și o aromă deosebită.

De asemenea, și sfecla roșie poate fi adăugată lângă conopidă, iar murăturile vor ieși în culoare roz și vor avea o aromă diferită, îmbogățită datorită sfeclei”, mai spune Chef Atilla.

Temperatura ideală pentru murături

În plus, specialistul a menționat și temperatura la care se păstrează murăturile.

„După ce borcanele cu murături sunt gata și au fost sterilizate, este indicat să se păstreze recipientele într-un spațiu ferit de bătaia directă a razelor de soare, undeva unde este semi întuneric (cămară sau beci). Se pot ține într-un loc mai călduros doar dacă vrem să le consumăm imediat, deoarece căldura va grăbi procesul de fermentație și murăturile vor fi bune pentru consum imediat. Însă, dacă vrem să păstrăm borcanele pentru iarnă, atunci este nevoie să le depozităm corect, în spații fără umezeală sau căldură. Pot fi puse, în același borcan, mai multe tipuri de legume, după preferințe, dar chiar și un amestec de fructe și legume. Spre exemplu, pe lângă gogonele sau morcovi, poti fi adăugate și felii de gutui și boabe de struguri”, a conchis acesta.

Sursă text: Click.ro

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Statul ne oprește aproape jumătate din salariu. Calcule exclusive: unde se duc banii

Statul ne oprește aproape jumătate din salariu. Românii plătesc lunar patru taxe uriașe. De exemplu, dintr-o leafă de opt mii de lei, un salariat rămâne în mână cu puțin peste 4.500 de lei. 25% din întreg salariul se duce doar către CAS.

Ce este o dieta antiinflamatoare și cum contribuie la îmbunătățirea sănătății

Dieta antiinflamatoare este o modalitate holistică care poate sustine în mod natural organismul. Iată despre ce este vorba.

Secretele celor mai bune MURĂTURI pentru iarnă. Savoare și gust în fiecare borcan, urmând doar câțiva pași simplii

Toamna este sezonul în care se pregătesc murăturile, astfel că doamnele și domnișoarele muncesc cu drag și spor. De aceea, există anumite trucuri și secrete pe care gospodinele desăvârșite trebuie să le știe. Cum se prepară, de fapt, murăturile perfecte? Iată ingredientul care face diferența.

Efectul de „moon face” poate fi cauzat de stres. Ce schimbări poți observa la nivelul chipului dacă nu ești atentă

Efectul de „moon face” poate fi cauzat de stres, spun specialiștii din online. Aceste schimbări pot fi observate rapid la nivelul chipului.

Polițist din Vâlcea, grav certat cu legea! Bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru INFRACȚIUNI extrem de grave

Poliţist din Vâlcea, certat cu legea. Bărbatul este cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni, după ce, pe parcursul a mai multor ani, s-ar fi ocupat cu vânzarea de lemne. De asemenea, este acuzat și de furt calificat de produse petroliere, delapidare și fals informatic. Acesta a fost plas...

Sondaj Avangarde-INSOMAR. Luptă strânsă pentru Cotroceni. Cifrele care dinamitează scena politică: pe cine vor românii în fruntea țării - reconfigurare totală

Cu doar o lună înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare, un sondaj Avangarde-INSOMAR autofinanțat prezentat în exclusivitate de Realitatea PLUS dinamitează scena politică din România. Potrivit datelor, există o repoziționare fermă în intențiile de vot. Drumul spre Cotroceni intră în lin...

Cămara cu bunătăți. Gogoșari în sos de muștar, o rețetă delicioasă pentru iarnă

Gogoșarii în sos de muștar sunt o delicatesă tradițională românească, perfectă pentru a acompania diverse preparate, dar și ca gustare. Această rețetă simplă și gustoasă îți va aduce un strop de culoare și arome în cămara ta, fiind ideală pentru mesele de sărbătoare sau pentru o cină obișnuită. I...

Roti. Rețetă de lipii fine și moi, cu unt. Le poți combina cu diverse preparate

Roti este denumirea unor lipii fine și moi, pe bază de unt, care sunt originare din India și Asia de Sud. Sunt apreciate pentru textura lor moale și aspectul fin și delicat.

Remedii în cazul problemelor la rinichi. Tratamente naturiste care te ajută dacă suferi de afecțiuni renale

Infecția rinichilor poate afecta un singur rinichi sau chiar pe amândoi şi poate provoca neplăceri şi disconfort. În general, femeile sunt mai predispuse să facă infecții ale tractului urinar atât inferior, cât şi al tractului urinar superior.

Cod Rutier 2024. Te amendează poliția dacă rămâi cu mașina în pană?

Pentru a preveni producerea de accidente, oprirea vehiculelor este interzisă în anumite zone. Fie pentru că vizibilitatea este redusă, fie pentru că în acele locuri e un pericol mai mare de a se produce un eveniment rutier.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.