Efectul de ,,moon face poate fi cauzat de stres. Ce schimbari poti observa la nivelul chipului daca nu esti atenta

Efectul de ,,moon face poate fi cauzat de stres. Ce schimbari poti observa la nivelul chipului daca nu esti atenta
📅 2024-10-22

Utilizatorii rețelelor de socializare vorbesc despre modul în care hormonul stresului, cortizolul, poate face ca obrajii și pleoapele să se umfle. Personale din online susțin că fenomenul „moon face” este tot mai răspândit, iar acest lucru se observă și în noul trend de pe TikTok.

Efectul de „moon face” poate fi cauzat de stres

Pe măsură ce oamenii încearcă să facă față provocărilor moderne, stresul constant poate deveni o realitatea a societății în care trăim astăzi. Specialiștii sunt de părere că stresul își va lăsa amprenta asupra chipului tău într-un timp relativ scurt.

„Fața ta este ca o lună plină, poate fi foarte circular. Poate părea umflată și inflamată. Este din cauza cortizolului ridicat, a stresului crescut. Obrajii se umflă și fața arată ca un balon”, a spus o utilizatoare din mediul online.

Specialiștii susțin că stresul cronic poate duce la niveluri crescute de cortizol în organism. Aceste niveluri pot schimba aspectul feței, susțin specialiștii. Retenția de lichide se poate datora multor cauze, de la dietă până la afecțiuni medicale, cum ar fi bolile de rinichi.

Unele medicamente eliberate pe bază de rețetă pot duce, de asemenea, la retenție de lichide. Toate aceste aspect duc în timp la apariția efectului de „moon face”.

Specialiștii de la CNN sunt de părere că efectul de „moon face” este un produs secundar al sindromului Cushing, o afecțiune în care organismul are niveluri extrem de ridicate de cortizol. Pe lângă fața rotunjită, sindromul Cushing poate provoca creșterea în greutate, apariția grăsimii în jurul gâtului și nu numai.

Ce impact are stresul asupra feței

În timp ce nivelurile de cortizol din stresul zilnic crescut ar putea să fie motivul pentru efectul de „moon face”, cortizolul poate afecta pielea în multe alte moduri.

Hormonii de stress, cum ar fi cortizolul, pot declanșa erupții la nivelul pielii. Totodată, acești hormoni accelerează îmbătrânirea tenului și exacerbează afecțiunile pielii, cum ar fi eczema și psoriazisul, potrivit specialiștilor. 

Citește continuarea aici

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Statul ne oprește aproape jumătate din salariu. Calcule exclusive: unde se duc banii

Statul ne oprește aproape jumătate din salariu. Românii plătesc lunar patru taxe uriașe. De exemplu, dintr-o leafă de opt mii de lei, un salariat rămâne în mână cu puțin peste 4.500 de lei. 25% din întreg salariul se duce doar către CAS.

Ce este o dieta antiinflamatoare și cum contribuie la îmbunătățirea sănătății

Dieta antiinflamatoare este o modalitate holistică care poate sustine în mod natural organismul. Iată despre ce este vorba.

Secretele celor mai bune MURĂTURI pentru iarnă. Savoare și gust în fiecare borcan, urmând doar câțiva pași simplii

Toamna este sezonul în care se pregătesc murăturile, astfel că doamnele și domnișoarele muncesc cu drag și spor. De aceea, există anumite trucuri și secrete pe care gospodinele desăvârșite trebuie să le știe. Cum se prepară, de fapt, murăturile perfecte? Iată ingredientul care face diferența.

Efectul de „moon face” poate fi cauzat de stres. Ce schimbări poți observa la nivelul chipului dacă nu ești atentă

Efectul de „moon face” poate fi cauzat de stres, spun specialiștii din online. Aceste schimbări pot fi observate rapid la nivelul chipului.

Polițist din Vâlcea, grav certat cu legea! Bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru INFRACȚIUNI extrem de grave

Poliţist din Vâlcea, certat cu legea. Bărbatul este cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni, după ce, pe parcursul a mai multor ani, s-ar fi ocupat cu vânzarea de lemne. De asemenea, este acuzat și de furt calificat de produse petroliere, delapidare și fals informatic. Acesta a fost plas...

Sondaj Avangarde-INSOMAR. Luptă strânsă pentru Cotroceni. Cifrele care dinamitează scena politică: pe cine vor românii în fruntea țării - reconfigurare totală

Cu doar o lună înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare, un sondaj Avangarde-INSOMAR autofinanțat prezentat în exclusivitate de Realitatea PLUS dinamitează scena politică din România. Potrivit datelor, există o repoziționare fermă în intențiile de vot. Drumul spre Cotroceni intră în lin...

Cămara cu bunătăți. Gogoșari în sos de muștar, o rețetă delicioasă pentru iarnă

Gogoșarii în sos de muștar sunt o delicatesă tradițională românească, perfectă pentru a acompania diverse preparate, dar și ca gustare. Această rețetă simplă și gustoasă îți va aduce un strop de culoare și arome în cămara ta, fiind ideală pentru mesele de sărbătoare sau pentru o cină obișnuită. I...

Roti. Rețetă de lipii fine și moi, cu unt. Le poți combina cu diverse preparate

Roti este denumirea unor lipii fine și moi, pe bază de unt, care sunt originare din India și Asia de Sud. Sunt apreciate pentru textura lor moale și aspectul fin și delicat.

Remedii în cazul problemelor la rinichi. Tratamente naturiste care te ajută dacă suferi de afecțiuni renale

Infecția rinichilor poate afecta un singur rinichi sau chiar pe amândoi şi poate provoca neplăceri şi disconfort. În general, femeile sunt mai predispuse să facă infecții ale tractului urinar atât inferior, cât şi al tractului urinar superior.

Cod Rutier 2024. Te amendează poliția dacă rămâi cu mașina în pană?

Pentru a preveni producerea de accidente, oprirea vehiculelor este interzisă în anumite zone. Fie pentru că vizibilitatea este redusă, fie pentru că în acele locuri e un pericol mai mare de a se produce un eveniment rutier.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.