Politist din Valcea, grav certat cu legea! Barbatul a fost plasat sub control judiciar pentru INFRACTIUNI extrem de grave

Politist din Valcea, grav certat cu legea! Barbatul a fost plasat sub control judiciar pentru INFRACTIUNI extrem de grav
📅 2024-10-22

”Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Vâlcea, Argeş, Gorj şi Dolj, împreună şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au efectuat ieri, 21 octombrie 2024, activităţi procedurale într-o cauză penală privind un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, respectiv cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Vâlcea, dintre care patru la sediile/punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi una la sediul unei instituţii publice (Ocolul Silvic Bălceşti). De asemenea, ofiţerii anticorupţie au ridicat documente de la şase instituţii publice din Judeţele Vâlcea, Dolj şi Gorj, în baza ordonanţelor emise de procuror”, a tran smis, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, au fost puse în executare patru mandate de aducere, iar în baza probatoriului administrat, procurorul a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de agentul de poliţie cercetat. Acestuia i-a fost, de asemenea, interzis să-și desfăşoare activitatea profesională de agent de poliţie.

”Poliţistul este inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea, pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţii obţinute în virtutea funcţiei, complicitate la infracţiunea de furt calificat de produse petroliere, delapidare şi fals informatic (sub formă de autorat şi instigator). În fapt, din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada noiembrie 2021- noiembrie 2023, deşi avea calitatea de lucrător de poliţie (...) inculpatul ar fi efectuat în mod continuu şi sistematic, operaţiuni financiare cu material lemnos ca acte de comerţ în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv a efectuat achiziţii de material lemnos în sumă de 95.478,65 de lei şi vânzări de material lemnos în sumă de 188.025 de lei”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit anchetatorilor, pentru a disimula efectuarea operaţiunilor financiare cu material lemnos, lucrătorul de poliţie a introdus, respectiv a instigat alte persoane să introducă, fără drept, date informatice în aplicaţia SUMAL 2.0.

”A accesat şi utilizat contul altei persoane, în vederea emiterii unor avize de însoţire a materialului lemnos, în care a inserat date necorespunzătoare adevărului, privind persoana care a creat avizul, persoana care a emis avizul – operator economic, persoana care a preluat materialul lemnos în depozit, cu scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice, respectiv comercializarea ilegală a materialului lemnos, lucrătorul de poliţie efectuând, în fapt, toată procedura de achiziţie şi preluare a materialului lemnos”, a mai transmis DGA.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2022, poliţistul a folosit în interes personal autoturismul de serviciu, pentru a se deplasa în municipiul Râmnicu Vâlcea, parcurgând o distanţă de 150 de kilometri dus-întors, pentru ridicarea kit-ului de semnătură electronică necesar participării la procedura de achiziţie publică a unei cantităţi de material lemnos, organizată on-line.

”De asemenea, în perioada ianuarie 2022 – martie 2022, lucrătorul de poliţie a ajutat alte persoane, în baza unei înţelegeri anterioare, să sustragă produse petroliere dintr-o conductă, asigurându-le paza pe perioada transportării produselor sustrase”, a mai transmis DGA, precizând că se efectuează urmărirea penală şi cu privire la alte persoane prin intermediul cărora agentul de poliţie a efectuat activităţile comerciale incompatibile cu funcţia.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Statul ne oprește aproape jumătate din salariu. Calcule exclusive: unde se duc banii

Statul ne oprește aproape jumătate din salariu. Românii plătesc lunar patru taxe uriașe. De exemplu, dintr-o leafă de opt mii de lei, un salariat rămâne în mână cu puțin peste 4.500 de lei. 25% din întreg salariul se duce doar către CAS.

Ce este o dieta antiinflamatoare și cum contribuie la îmbunătățirea sănătății

Dieta antiinflamatoare este o modalitate holistică care poate sustine în mod natural organismul. Iată despre ce este vorba.

Secretele celor mai bune MURĂTURI pentru iarnă. Savoare și gust în fiecare borcan, urmând doar câțiva pași simplii

Toamna este sezonul în care se pregătesc murăturile, astfel că doamnele și domnișoarele muncesc cu drag și spor. De aceea, există anumite trucuri și secrete pe care gospodinele desăvârșite trebuie să le știe. Cum se prepară, de fapt, murăturile perfecte? Iată ingredientul care face diferența.

Efectul de „moon face” poate fi cauzat de stres. Ce schimbări poți observa la nivelul chipului dacă nu ești atentă

Efectul de „moon face” poate fi cauzat de stres, spun specialiștii din online. Aceste schimbări pot fi observate rapid la nivelul chipului.

Polițist din Vâlcea, grav certat cu legea! Bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru INFRACȚIUNI extrem de grave

Poliţist din Vâlcea, certat cu legea. Bărbatul este cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni, după ce, pe parcursul a mai multor ani, s-ar fi ocupat cu vânzarea de lemne. De asemenea, este acuzat și de furt calificat de produse petroliere, delapidare și fals informatic. Acesta a fost plas...

Sondaj Avangarde-INSOMAR. Luptă strânsă pentru Cotroceni. Cifrele care dinamitează scena politică: pe cine vor românii în fruntea țării - reconfigurare totală

Cu doar o lună înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare, un sondaj Avangarde-INSOMAR autofinanțat prezentat în exclusivitate de Realitatea PLUS dinamitează scena politică din România. Potrivit datelor, există o repoziționare fermă în intențiile de vot. Drumul spre Cotroceni intră în lin...

Cămara cu bunătăți. Gogoșari în sos de muștar, o rețetă delicioasă pentru iarnă

Gogoșarii în sos de muștar sunt o delicatesă tradițională românească, perfectă pentru a acompania diverse preparate, dar și ca gustare. Această rețetă simplă și gustoasă îți va aduce un strop de culoare și arome în cămara ta, fiind ideală pentru mesele de sărbătoare sau pentru o cină obișnuită. I...

Roti. Rețetă de lipii fine și moi, cu unt. Le poți combina cu diverse preparate

Roti este denumirea unor lipii fine și moi, pe bază de unt, care sunt originare din India și Asia de Sud. Sunt apreciate pentru textura lor moale și aspectul fin și delicat.

Remedii în cazul problemelor la rinichi. Tratamente naturiste care te ajută dacă suferi de afecțiuni renale

Infecția rinichilor poate afecta un singur rinichi sau chiar pe amândoi şi poate provoca neplăceri şi disconfort. În general, femeile sunt mai predispuse să facă infecții ale tractului urinar atât inferior, cât şi al tractului urinar superior.

Cod Rutier 2024. Te amendează poliția dacă rămâi cu mașina în pană?

Pentru a preveni producerea de accidente, oprirea vehiculelor este interzisă în anumite zone. Fie pentru că vizibilitatea este redusă, fie pentru că în acele locuri e un pericol mai mare de a se produce un eveniment rutier.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.