Roti. Reteta de lipii fine si moi, cu unt. Le poti combina cu diverse preparate

Roti. Reteta de lipii fine si moi, cu unt. Le poti combina cu diverse preparate
📅 2024-10-22

Lipiile se prepară din făină integrală de grâu (atta) și se gătesc rapid pe o tigaie fierbinte.

Lipiile sunt esențiale în bucătăria indiană, fiind servite alături de curry, tocană și mâncăruri cu sosuri bogate. Mai pot fi unse cu unt pentru a obține o savoare mai bogată și o textură mai catifelată.

Rețeta lipiilor este apreciată pentru simplitatea și versatilitatea sa, fiind ușor de combinat cu diverse preparate.

Gustul acestor lipii fine are o aromă subtilă de nucă, datorită făinii integrale. Când sunt unse cu unt sau ghee, devin și mai bogată în arome și capătă o textură delicată, ușor crocantă la exterior, dar moale la interior. 

Versatilitatea lor le face să fie perfecte pentru orice masă, oferind un suport ușor pentru a savura sosuri și umpluturi.

Tot din aceeași categorie de preparate îți mai recomandăm să încerci și rețeta de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie, denumite bazlama.

În continuare, îți oferim rețeta detaliată pentru lipii fine și moi cu unt.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

Rețetă de roti – Ingrediente

  • 250 g făină integrală de grâu (atta)
  • 150-180 ml apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță de ulei
  • unt topit (sau ghee) pentru uns.

Rețeta lipiilor fine cu unt – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului. Într-un bol mare, adaugă făina și sarea, amestecând bine. Poți adăuga și uleiul la această etapă, dacă dorești o textură mai moale.

Începe să adaugi apă caldă puțin câte puțin și frământă aluatul până devine moale și elastic. Aluatul trebuie să fie neted, dar nu lipicios. Frământă-l pentru aproximativ 5-7 minute.

Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l să se odihnească timp de 20-30 de minute.

Citește continuarea aici

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Sondaj Avangarde-INSOMAR. Luptă strânsă pentru Cotroceni. Cifrele care dinamitează scena politică: pe cine vor românii în fruntea țării - reconfigurare totală

Cu doar o lună înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare, un sondaj Avangarde-INSOMAR autofinanțat prezentat în exclusivitate de Realitatea PLUS dinamitează scena politică din România. Potrivit datelor, există o repoziționare fermă în intențiile de vot. Drumul spre Cotroceni intră în lin...

Cămara cu bunătăți. Gogoșari în sos de muștar, o rețetă delicioasă pentru iarnă

Gogoșarii în sos de muștar sunt o delicatesă tradițională românească, perfectă pentru a acompania diverse preparate, dar și ca gustare. Această rețetă simplă și gustoasă îți va aduce un strop de culoare și arome în cămara ta, fiind ideală pentru mesele de sărbătoare sau pentru o cină obișnuită. I...

Roti. Rețetă de lipii fine și moi, cu unt. Le poți combina cu diverse preparate

Roti este denumirea unor lipii fine și moi, pe bază de unt, care sunt originare din India și Asia de Sud. Sunt apreciate pentru textura lor moale și aspectul fin și delicat.

Remedii în cazul problemelor la rinichi. Tratamente naturiste care te ajută dacă suferi de afecțiuni renale

Infecția rinichilor poate afecta un singur rinichi sau chiar pe amândoi şi poate provoca neplăceri şi disconfort. În general, femeile sunt mai predispuse să facă infecții ale tractului urinar atât inferior, cât şi al tractului urinar superior.

Cod Rutier 2024. Te amendează poliția dacă rămâi cu mașina în pană?

Pentru a preveni producerea de accidente, oprirea vehiculelor este interzisă în anumite zone. Fie pentru că vizibilitatea este redusă, fie pentru că în acele locuri e un pericol mai mare de a se produce un eveniment rutier.

Bărbat din Olt, reţinut după ce şi-a AGRESAT soţia. Femeia a fost lovită în cap cu pumnii şi picioarele: unde s-a petrecut cumplita scenă

Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce şi-a agresat soţia. Victima a fost lovită cu pumnii şi picioarele în zona capului.Cumplita scenă s-a petrecut în locuinţa celor doi soţi, a anunțat poliția.

Percheziții la Focșani într-un dosar de înșelăciune de 840.000 de euro. O mare bancă este vizată

Poliția desfășoară percheziții la Focșani, într-un dosar de înșelăciune care a provocat un prejudiciu de 840.000 de euro. Vizată este și o cunoscută bancă de la noi din țară.

Carambol pe Centura București, între Bragadiru și Berceni. Accident cu trei camioane. Un om a murit

Accident pe șoseaua de centură a Capitalei, între Bragadiru și comuna Berceni. Trei camioane au intrat în coliziune, trei victime, conștiente, fiind în îngrijirea salvatorilor. Traficul este blocat.

România trece la ORA DE IARNĂ în doar câteva zile. Efectele nebănuite ale acestei SCHIMBARI aupra organismului: nu le trece cu vederea!

Încă puțin și românii vor da ceasurile înapoi cu o oră. Totul se va întâmpla în noaptea de 26 spre 27 octombrie, atunci când România va trece la ora de iarnă, astfel că ora 04:00 va deveni ora 03:00. Schimbare ne aduce cea mai lungă zi a anului, duminică, 27 octombrie, care va avea 25 de ore.

Începe procesul care ar putea să o scoată din schemă pe Diana Șoșoacă! Planul pentru a o înlătura de la Senat

În mai puțin de o oră începe procesul care ar putea să o scotă din schemă pe Diana Șoșoacă. Principala rivală a Dianei Șoșoacă, Amalia Bellantoni, a pregătit planul pentru Senat. Totul după ce, inițial, aceasta a contestat-o la CCR și a lăsat-o fără candidatură la prezidențiale. 

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.