Franţa îi cere Israelului să-şi facă publică poziţia privind Hezbollah şi Libanul

Franţa îi cere Israelului să-şi facă publică poziţia privind Hezbollah şi Libanul
📅 2024-05-17

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile dintre Israel şi Hezbollah, grupare din Liban susţinută de Iran, în timp ce Parisul încearcă să acţioneze ca intermediar între cele două părţi.

Israelul şi Hezbollah au fost angajate în ultimele şase luni în atacuri transfrontaliere din ce în ce mai intense - în paralel cu războiul din Gaza -, iar îngrijorările privind extinderea conflictului, putându-se ajunge la unul regional, au crescut, scrie Reuters.

"Fac apel la autorităţile israeliene să ia o poziţie publică cu privire la aceste planuri franceze care să ne permită să trecem la următoarea etapă", a declarat marţi ministrul de Externe de la Paris, Stephane Sejourne.

Sejourne a arătat că o serie de propuneri de dezamorsare a tensiunilor au fost înaintate Israelului după consultări în Liban la începutul săptămânii.

"Avem o relaţie cu Libanul, 20.000 de cetăţeni francezi sunt acolo, iar războiul din 2006 a fost dramatic pentru ei", a declarat Sejourne înainte de o întâlnire cu ministrul israelian de Externe, Israel Katz, la Ierusalim.

Pe de altă parte, Hezbollah a declarat că nu va intra în nicio discuţie concretă până când nu va exista o încetare a focului în Gaza, unde războiul dintre Israel şi gruparea Hamas se află în a şaptea lună.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

MAE a început distribuirea materialelor pentru secţiile de votare din străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a început distribuirea materialelor necesare votării către secţiile de votare organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European.

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale: 6.6 milioane de români suferă de hipertensiune, iar dintre aceştia doar 68% sunt diagnosticaţi

TIFF: 12 producţii din toată lumea, în cursa pentru Trofeul Transilvania. Care sunt acestea

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care se desfăşoară la Cluj-Napoca între 14 şi 24 iunie, au anunţat cele 12 filme selectate în cursa pentru Trofeul Transilvania.

Restricţii, vineri, pe Autostrada A4. Se efectuează lucrări

Vineri, până la ora 15.00, vor fi impuse restricţii pe Autostrada A4 Ovidiu-Agigea pentru efectuarea unor lucrări.

SUA despre relaţiile Beijingului cu Occidentul şi Rusia: ,,Nu poate avea ambele variante”

Statele Unite au declarat joi că China nu poate avea relaţii mai strânse cu Occidentul în timp ce susţine efortul Rusiei pe câmpul de luptă în Ucraina.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..