Moscova interzice adopţia copiilor ruşi în ţările care permit tranziţia de gen. Populația Rusiei continuă să scadă

Moscova interzice adopţia copiilor ruşi în ţările care permit tranziţia de gen. Populația Rusiei continuă să scadă
📅 2024-11-24

Liderul de la Kremlin a aprobat, de asemenea, legislaţia care interzice răspândirea de materiale care încurajează oamenii să nu aibă copii.

Proiectele de lege, care au fost aprobate anterior de ambele camere ale parlamentului rus, urmează unei serii de legi care au suprimat minorităţile sexuale şi au consolidat valorile convenţionale de lungă durată.

Preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului, Viaceslav Volodin, care s-a numărat printre autorii noului proiect de lege, a declarat într-o postare pe Telegram în luna iulie că „este extrem de important să eliminăm posibilele pericole sub formă de schimbare de sex cu care se pot confrunta copiii adoptaţi în aceste ţări”.

Interdicţia de adopţie s-ar aplica în cel puţin 15 ţări, majoritatea din Europa, precum şi în Australia, Argentina şi Canada. Adopţia de copii ruşi de către cetăţeni americani a fost interzisă în 2012.

Alte proiecte de lege aprobate sâmbătă interzic ceea ce au descris ca fiind propagandă pentru a rămâne fără copii şi impun amenzi de până la 5 milioane de ruble (aproximativ 50.000 de dolari). Susţinătorii acestei legi au susţinut că argumentele publice împotriva faptului de a avea copii fac parte din presupusele eforturi occidentale de a slăbi Rusia prin încurajarea scăderii populaţiei.

În ultimii ani, Putin şi alţi oficiali de rang înalt au făcut tot mai mult apel la respectarea aşa-numitelor valori tradiţionale ca o contrapondere la liberalismul occidental. Pe măsură ce populaţia Rusiei scade, Putin a făcut declaraţii în favoarea familiilor numeroase şi anul trecut a îndemnat femeile să aibă până la opt copii.

Rusia a interzis anul trecut procedurile medicale de tranziţie de gen, iar Curtea Supremă a declarat „mişcarea” LGBTQ+ drept extremistă, potrivit News.ro.

În 2022, Putin a semnat o lege care interzice distribuirea de informaţii LGBTQ+ persoanelor de toate vârstele, extinzând o interdicţie emisă în 2013 privind diseminarea materialului către minori.

De la trimiterea trupelor în Ucraina în februarie 2022, liderul de la Kremlin a caracterizat în mod repetat Occidentul drept „satanic” şi l-a acuzat că încearcă să submineze Rusia prin exportul de ideologii liberale.

Jurnaliştii independenţi, criticii, activiştii şi figurile din opoziţie din Rusia au fost supuşi unei presiuni tot mai mari din partea guvernului în ultimii ani, care s-a intensificat semnificativ în contextul conflictului din Ucraina. Sute de grupuri neguvernamentale şi persoane fizice au fost desemnate drept „agent străin” - o etichetă care implică un control guvernamental suplimentar şi are puternice conotaţii peiorative.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Lacul Izvorul Muntelui – istoria zbuciumată a unuia dintre cele mai mari lacuri de acumulare din țară. Cum ajungi aici

Lacul Izvorul Muntelui sau Lacul Bicaz se află pe cursul mijlociu al râului Bistrița, în Carpații Oriental, la patru kilometri în amonte față de orașul Bicaz din județul Neamț.

Moscova interzice adopţia copiilor ruşi în ţările care permit tranziţia de gen. Populația Rusiei continuă să scadă

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat, sâmbătă, un proiect de lege care interzice adoptarea de copii ruşi de către cetăţeni ai ţărilor în care tranziţia de gen este legală, relatează AP.

Salina Praid - program, tarife și cum ajungi. Mina de sare din Harghita vindecă o mulțime de afecțiuni

Dacă nu ai vizitat până acum Salina Praid din Harghita, acesta este unul dintre cele mai populare obiective turistice din județ.

De ce avem nevoie de proteine și de colagen. Suplimentele nu sunt deloc eficiente, dar supa de oase e „premium”

Cum se reface organismul? Fiecare celulă nouă din organism are nevoie de proteine complete din hrană. Este singura materie primă... absolut corectă. Ca să funcționeze totul ca... uns, avem nevoie de mișcare.

Cum putem trăi chiar și cu 15 ani mai mult prin bio-hacking. Totul pornește de la inflamația cronică

Tehnicile de bio-hacking ne ajută să ne păstrăm sănătatea pe termen lung și să prevenim apariția bolilor cronice.

De ce îmbătrânirea se vede întotdeauna în zona gâtului. Nicio cremă nu funcționează, există o singură soluție

Toamna și iarna sunt anotimpurile perfecte pentru orice fel de intervenții la nivelul pielii. Explicația? Absența căldurii, care dilată vasele de sânge și îngreunează vindecarea.

Suplimentele proteice pentru sportul la sală forțează rinichii. Când sunt contraindicate

La vârsta adultă, nu începeți programul de pierdere ponderală direct cu sala de forță, dacă aveți grăsime abdominală. Și nici cu suplimente cu proteine sau cu aminoacizi.

Humus de casă – cum se prepară humusul libanez. Ce este și ce beneficii are

Humusul, originar din Orientul Mijlociu și regiunea Mediteranei, a devenit un preparat iubit în întreaga lume.  

Un polițist de frontieră din Giurgiu a fost găsit împușcat în cap, în mașină. Urma să asigure paza la o secție de votare

Un polițst de frontieră din județul Giurgiu a fost găsit cu o plagă împușcată în zona capului, în autoturismul proprietate personală, duminică dimineață. El a fost dus la spital inconștient, cu semne vitale.

Lacul Ursu din Sovata, un loc unic în lume. De ce se mai numește și Marea Moartă a Transilvaniei și ce fenomen are loc aici

Lacul Ursu din Sovata este cel mai mare lac helioterm din lume și un loc unic în Europa.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.