Dr. Andrei Pantazi, medic primar chirurgie plastică: „Se intră cu o canulă și se strânge pielea. În 2-3 săptămâni, problema este rezolvată. Aici, cum putem observa, avem puțin gâtul lăsat, ceea ce înseamnă că platisma este puțin lăsată.”
Colagenul, cea mai des întâlnită proteină din organismul uman, este esențial pentru aspectul tânăr al pielii. Timpul și expunerea la soare agresează constant această substanță. Pentru protecția colagenului, dermatologii recomandă utilizarea cremelor cu factor UV pe tot parcursul anului. Acestea sunt considerate cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbătrânirii.
Colagenul este cea mai des întâlnită proteină din organismul uman, inclusiv sub piele. De structura acestei substanțe depinde aspectul tânăr al fiecăruia dintre noi.
Zona gâtului este una dintre cele mai dificile în ceea ce privește îmbătrânirea. Excesul de piele și grăsimea pot fi însă rezolvate cu metode minim invazive.
Dr. Andrei Pantazi, medic primar chirurgie plastică: „Minim invaziv înseamnă că, folosind o canulă, se trece prin piele, se face o liposucție minim invazivă, apoi, cu o altă canulă, pielea se încălzește și se retrage. Cu o canulă cu radiofrecvență se încălzește sub piele, iar între 3 și 6 luni pielea se retrage.”
Gâtul are o structură anatomică diferită de restul feței. Sub mușchiul platisma, subțire și întins pe toată suprafața gâtului, nu se află oase, ci structuri precum traheea și esofagul. Aceasta face ca întreținerea zonei să fie mult mai dificilă.
Dr. Andrei Pantazi, medic primar chirurgie plastică: „Nu intră crema la acest mușchi, nu putem face nimic pentru a acționa asupra lui. Gravitația își face treaba, iar mușchiul efectiv se lasă. Singura soluție este să-l liftăm.”
Pentru rezultate estetice durabile, chirurgii intervin profund, la nivelul mușchilor.
Dr. Andrei Pantazi, medic primar chirurgie plastică: „Asta înseamnă că venim cu o tăietură aici, intrăm profund la mușchi, pe care trebuie să-l retragem și să-l întărim. Rezultatul este un gât liftat, iar efectul poate dura până la 15 ani.”