Victorie istorică pentru fraţii Maior la prima ediţie a Raliului Vâlcii

Victorie istorică pentru fraţii Maior la prima ediţie a Raliului Vâlcii
📅 2024-10-27

Pentru prima oară în carieră la bordul unui model de ultimă generaţie cu configuraţie Rally2, Norbert Maior (26 de ani) a preluat conducerea etapei de pe macadamul vâlcean încă de pe primii kilometri şi nu a mai cedat fotoliul de lider, câştigând 9 dintre cele 11 probe speciale desfăşurate.

Cu un timp total de 01:38:03,8, fraţii Maior (Citroen C3 Rally2) au fost mai rapizi cu un minut şi 23,2 secunde decât următorul echipaj clasat, format din Andrei Gîrtofan şi Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2). Podiumul general a fost completat de Bogdan Cuzma şi Florin Dorca (Skoda Fabia Rally2), la peste 4 minute de câştigători.

Vicecampioni mondiali de juniori şi campioni europeni de juniori, cei doi fraţi originari din Braşov, dar stabiliţi la Cluj, acolo unde sunt legitimaţi la Napoca Rally Academy, se află la prima astfel de performanţă la nivel open. În trecut, aceştia şi-au asigurat victorii la toate clasele şi grupele posibile din campionat, dar cea mai bună clasare la general a fost locul 2, chiar la runda precedentă, organizată la Braşov.

„Trăim cel mai frumos moment al carierei noastre. Acum o lună am devenit vicecampioni mondiali de juniori, acum am câştigat prima noastră etapă naţională. E un vis şi sper să îl putem continua în sezonul viitor”, a spus Norbert Maior.

Norbert şi Francesca se află împreună în maşina de concurs din sezonul 2018, iar în timp au reuşit să impresioneze fanii motorsportului cu evoluţiilor lor spectaculoase şi clasările în top, deşi aproape de fiecare dată concurau pe modele cu configuraţie net inferioară.

Deja campion naţional absolut pentru a noua oară încă de acum două etape, Simone Tempestini a luat startul pe un Ford Fiesta Rally3, cu care concurase până acum chiar Maior, însă a fost nevoit să abandoneze la finalul probei speciale cu numărul 5 din cauza unor probleme tehnice.
Etapa de la Vâlcea a stabilit şi clasamentul final al Campionatului Naţional de Raliuri Betano. Simone Tempestini a încheiat pentru a noua oară din ultimii 10 ani pe locul 1, fiind urmat de Andrei Gîrtofan, pe 2, şi Norbert Maior, pe locul 3, care l-a depăşit în ultima etapă pe Bogdan Cuzma. Acesta din urmă rămâne însă cu titlul de campion la macadam.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Şeful Consiliului European îndeamnă la investigarea rapidă şi transparentă a alegerilor din Georgia

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a insistat duminică pentru o investigaţie rapidă şi transparentă a presupuselor nereguli din timpul alegerilor din Georgia şi a declarat că va pune subiectul pe ordinea de zi a unui summit al UE în noiembrie, scrie Reuters.

Egiptul propune un armistiţiu de două zile în Fâşia Gaza

Egiptul a propus o încetare a focului de două zile în Gaza pentru a schimba patru ostatici israelieni ai Hamas pentru unii prizonieri palestinieni, a declarat duminică preşedintele Egiptului, în timp ce loviturile militare israeliene au ucis 45 de palestinieni în enclavă, potrivit R...

COMENTARIU Lelia Munteanu: Electorală

Victorie istorică pentru fraţii Maior la prima ediţie a Raliului Vâlcii

Fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior au câştigat detaşat Raliul Vâlcii, ultima etapă a sezonului în Campionatul Naţional de Raliuri Betano 2024, devenind primii fraţi din istorie acestei discipline în România care câştigă o cursă în clasamentul general.

Donald Trump, dezlănţuit cu puţin timp înainte de alegerile din SUA

Donald Trump s-a plâns că rivala democrată Kamala Harris nu munceşte la fel de mult ca el, l-a lăudat pe preşedintele chinez Xi Jinping ca fiind „feroce” şi l-a numit pe fostul preşedinte Barack Obama „un adevărat ticălos”, potrivit Reuters.

Parlamentarii britanici îl acuză pe premierul Keir Starmer de „mentalitate colonială”

Unii deputaţi laburişti britanici l-au acuzat, duminică, pe prim-ministrul Keir Starmer că are o „mentalitate colonială” şi că încearcă să reducă la tăcere naţiunile care solicită discuţii privind despăgubirile pentru sclavia transatlantică la summitul Commonwealth-ului din această ...

Compania Rheinmetall a deschis prima sa fabrică de armament în Ucraina. Reacţia lui Dmitri Medvedev

Rheinmetall a dat în funcţiune prima sa fabrică în Ucraina, iar o a doua unitate este în curs de finalizare, conform interviului acordat de Armin Papperger, CEO-ul Rheinmetall, postului TSN.

Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin au 40.000 de victime în această lună / Armata Kremlinului avansează spre Pokrovsk / Invadatorii atacă noaptea, ca hoţii / Yermak: Coreea de Nord e acum parte din conflict

Potrivit informaţiilor estoniene, victimele trupelor ruse ar putea ajunge la aproximativ 40.000 în octombrie.

JD Vance spune că Trump nu va retrage SUA din NATO, dar aliaţii europeni trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare / Vance afirmă că Washingtonul va trebui să coopereze cu Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina

Dolj: Un adolescent de 15 ani a murit în urma unui accident cu motocicleta

Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit, duminică, după ce motocicleta pe care o conducea a lovit un cap de pod, în satul Zăval, judeţul Dolj.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.