Şeful Consiliului European îndeamnă la investigarea rapidă şi transparentă a alegerilor din Georgia

Şeful Consiliului European îndeamnă la investigarea rapidă şi transparentă a alegerilor din Georgia
📅 2024-10-27

„Presupusele nereguli din timpul alegerilor din Georgia trebuie clarificate şi abordate cu seriozitate”, a declarat el într-o postare pe platforma de socializare X.

Partidul de guvernământ din Georgia a obţinut aproape 54% din voturi la alegerile parlamentare de sâmbătă, a declarat duminică comisia electorală, în timp ce partidele de opoziţie au contestat rezultatul, iar observatorii voturilor au raportat încălcări semnificative.

Rezultatul, cu aproape toate secţiile de votare numărate, a fost o lovitură pentru georgienii pro-occidentali care au considerat alegerile drept o alegere între un partid de guvernământ care a aprofundat legăturile cu Rusia şi o opoziţie care vizează integrarea rapidă cu Europa.

Michel a declarat că va pune subiectul pe ordinea de zi a summitului informal al UE de la Budapesta din 8 noiembrie, care va „evalua situaţia şi va stabili următorii paşi în relaţiile noastre cu Georgia”.

De asemenea, el a făcut apel la conducerea georgiană să îşi demonstreze angajamentul ferm faţă de calea ţării către UE.

„Dialogul constructiv şi incluziv în întregul spectru politic este acum primordial”, a spus el.

Potrivit Comisiei, partidul de guvernământ din Georgia, Visul Georgian, care se îndreaptă acum spre un al patrulea mandat, va obţine 89 de locuri în parlament, cu unul mai puţin decât în 2020, iar patru partide de opoziţie pro-occidentale vor primi 61 de locuri în total.

O serie de încălcări au fost raportate duminică de către trei misiuni de monitorizare separate, care au declarat că presupusele încălcări, inclusiv falsificarea buletinelor de vot, mită, intimidarea alegătorilor şi violenţe în apropierea secţiilor de votare, ar fi putut afecta rezultatul, dar nu au calificat rezultatul drept fraudulos.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Şeful Consiliului European îndeamnă la investigarea rapidă şi transparentă a alegerilor din Georgia

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a insistat duminică pentru o investigaţie rapidă şi transparentă a presupuselor nereguli din timpul alegerilor din Georgia şi a declarat că va pune subiectul pe ordinea de zi a unui summit al UE în noiembrie, scrie Reuters.

Egiptul propune un armistiţiu de două zile în Fâşia Gaza

Egiptul a propus o încetare a focului de două zile în Gaza pentru a schimba patru ostatici israelieni ai Hamas pentru unii prizonieri palestinieni, a declarat duminică preşedintele Egiptului, în timp ce loviturile militare israeliene au ucis 45 de palestinieni în enclavă, potrivit R...

COMENTARIU Lelia Munteanu: Electorală

Victorie istorică pentru fraţii Maior la prima ediţie a Raliului Vâlcii

Fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior au câştigat detaşat Raliul Vâlcii, ultima etapă a sezonului în Campionatul Naţional de Raliuri Betano 2024, devenind primii fraţi din istorie acestei discipline în România care câştigă o cursă în clasamentul general.

Donald Trump, dezlănţuit cu puţin timp înainte de alegerile din SUA

Donald Trump s-a plâns că rivala democrată Kamala Harris nu munceşte la fel de mult ca el, l-a lăudat pe preşedintele chinez Xi Jinping ca fiind „feroce” şi l-a numit pe fostul preşedinte Barack Obama „un adevărat ticălos”, potrivit Reuters.

Parlamentarii britanici îl acuză pe premierul Keir Starmer de „mentalitate colonială”

Unii deputaţi laburişti britanici l-au acuzat, duminică, pe prim-ministrul Keir Starmer că are o „mentalitate colonială” şi că încearcă să reducă la tăcere naţiunile care solicită discuţii privind despăgubirile pentru sclavia transatlantică la summitul Commonwealth-ului din această ...

Compania Rheinmetall a deschis prima sa fabrică de armament în Ucraina. Reacţia lui Dmitri Medvedev

Rheinmetall a dat în funcţiune prima sa fabrică în Ucraina, iar o a doua unitate este în curs de finalizare, conform interviului acordat de Armin Papperger, CEO-ul Rheinmetall, postului TSN.

Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin au 40.000 de victime în această lună / Armata Kremlinului avansează spre Pokrovsk / Invadatorii atacă noaptea, ca hoţii / Yermak: Coreea de Nord e acum parte din conflict

Potrivit informaţiilor estoniene, victimele trupelor ruse ar putea ajunge la aproximativ 40.000 în octombrie.

JD Vance spune că Trump nu va retrage SUA din NATO, dar aliaţii europeni trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare / Vance afirmă că Washingtonul va trebui să coopereze cu Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina

Dolj: Un adolescent de 15 ani a murit în urma unui accident cu motocicleta

Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit, duminică, după ce motocicleta pe care o conducea a lovit un cap de pod, în satul Zăval, judeţul Dolj.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.