Parlamentarii britanici îl acuză pe premierul Keir Starmer de „mentalitate colonială”

Parlamentarii britanici îl acuză pe premierul Keir Starmer de „mentalitate colonială”
📅 2024-10-27

Marea Britanie a respins până în prezent solicitările de reparaţii, dar unii militanţi au sperat că noul guvern laburist al lui Starmer va fi mai deschis în acest sens, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, înainte de summitul şefilor de guvern din Commonwealth din Samoa, unde naţiunile caraibiene şi africane au dorit să discute subiectul, Starmer a declarat că problema nu se află pe ordinea de zi şi că ar dori să „privească înainte”, mai degrabă decât să aibă „discuţii foarte lungi şi interminabile despre reparaţii privind trecutul”.

„(Este) foarte insultător (să) le spui oamenilor de origine africană să uite şi să meargă mai departe”, a declarat deputatul laburist Bell Ribeiro-Addy la o conferinţă transpartinică privind reparaţiile de la Londra.

La finalul summitului din Samoa, liderii clubului celor 56 de naţiuni condus de regele Charles al III-lea al Marii Britanii au convenit să includă în comunicatul lor final faptul că a sosit timpul pentru o discuţie privind reparaţiile.

„Sunt foarte mândru că aceste naţiuni au refuzat să fie reduse la tăcere”, a declarat Ribeiro-Addy.

Un alt deputat laburist, Clive Lewis, a declarat că este surprinzător faptul că Starmer a crezut că poate duce o „mentalitate colonială” la summit şi „să dicteze ce poate şi ce nu poate fi discutat”.
La o conferinţă de presă organizată sâmbătă în Samoa, Starmer a declarat că sclavia este „detestabilă” şi că discuţiile convenite în comunicat nu vor fi „despre bani”.

Un purtător de cuvânt al Downing Street nu a avut alte comentarii cu privire la remarcile făcute duminică de deputaţii laburişti.

Susţinătorii reparaţiilor spun că moştenirea sclaviei a cauzat inegalităţi rasiale persistente, în timp ce oponenţii spun că ţările nu ar trebui să fie ţinute responsabile pentru greşelile istorice.

Parlamentarii au declarat că reparaţiile ar putea include scuze oficiale, anularea datoriilor, returnarea de artefacte sau modificarea programei şcolare, nu doar plăţi financiare.

Diane Abbott, prima femeie de culoare din Marea Britanie, a declarat că Partidul Laburist a avut anterior planuri de a înfiinţa o comisie naţională pentru reparaţii, dar Starmer „pare să fi uitat acest lucru”.

„Reparaţiile nu se referă la trecut, ci la prezent”, a spus ea.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

COMENTARIU Lelia Munteanu: Electorală

Victorie istorică pentru fraţii Maior la prima ediţie a Raliului Vâlcii

Fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior au câştigat detaşat Raliul Vâlcii, ultima etapă a sezonului în Campionatul Naţional de Raliuri Betano 2024, devenind primii fraţi din istorie acestei discipline în România care câştigă o cursă în clasamentul general.

Donald Trump, dezlănţuit cu puţin timp înainte de alegerile din SUA

Donald Trump s-a plâns că rivala democrată Kamala Harris nu munceşte la fel de mult ca el, l-a lăudat pe preşedintele chinez Xi Jinping ca fiind „feroce” şi l-a numit pe fostul preşedinte Barack Obama „un adevărat ticălos”, potrivit Reuters.

Parlamentarii britanici îl acuză pe premierul Keir Starmer de „mentalitate colonială”

Unii deputaţi laburişti britanici l-au acuzat, duminică, pe prim-ministrul Keir Starmer că are o „mentalitate colonială” şi că încearcă să reducă la tăcere naţiunile care solicită discuţii privind despăgubirile pentru sclavia transatlantică la summitul Commonwealth-ului din această ...

Compania Rheinmetall a deschis prima sa fabrică de armament în Ucraina. Reacţia lui Dmitri Medvedev

Rheinmetall a dat în funcţiune prima sa fabrică în Ucraina, iar o a doua unitate este în curs de finalizare, conform interviului acordat de Armin Papperger, CEO-ul Rheinmetall, postului TSN.

Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin au 40.000 de victime în această lună / Armata Kremlinului avansează spre Pokrovsk / Invadatorii atacă noaptea, ca hoţii / Yermak: Coreea de Nord e acum parte din conflict

Potrivit informaţiilor estoniene, victimele trupelor ruse ar putea ajunge la aproximativ 40.000 în octombrie.

JD Vance spune că Trump nu va retrage SUA din NATO, dar aliaţii europeni trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare / Vance afirmă că Washingtonul va trebui să coopereze cu Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina

Dolj: Un adolescent de 15 ani a murit în urma unui accident cu motocicleta

Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit, duminică, după ce motocicleta pe care o conducea a lovit un cap de pod, în satul Zăval, judeţul Dolj.

Florin Barbu: Bugetul ministerului Agriculturii în acest an a fost unul istoric, de peste 2% din PIB

Sprijinul pentru fermierii români, în acest an, a fost de peste 6,7 miliarde de euro (bani europeni şi buget naţional), după ce bugetul Ministerului a fost unul istoric, de peste 2% din PIB, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Atacurile israeliene au ucis zeci de persoane în nordul Fâşiei Gaza, potrivit medicilor

Atacurile militare israeliene au ucis cel puţin 45 de palestinieni în Fâşia Gaza duminică, majoritatea în nordul enclavei, au declarat oficiali palestinieni din domeniul sănătăţii, în timp ce eforturile de a asigura o încetare a focului în războiul care durează de peste 1 an au fost...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.