JD Vance spune că Trump nu va retrage SUA din NATO, dar aliaţii europeni trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare / Vance afirmă că Washingtonul va trebui să coopereze cu Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina

JD Vance spune că Trump nu va retrage SUA din NATO, dar aliaţii europeni trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
📅 2024-10-27

„Donald Trump vrea ca NATO să fie puternică. Vrea ca noi să rămânem în NATO”, a declarat senatorul de Ohio în cadrul unui într-un interviu difuzat la NBC. „Dar el doreşte, de asemenea, ca ţările NATO să suporte efectiv partea lor din povara apărării”.

„Am rămâne în NATO”, a spus Vance la NBC, când a fost presat să dea un răspuns direct.

Trump se laudă în mod regulat că presiunile sale asupra aliaţilor europeni din cadrul Alianţei Nord-Atlantice i-au determinat să majoreze cheltuielile de apărare în timpul mandatului său la Casa Albă.

La un miting din februarie, Trump a declarat că i-a spus odată unui lider la o reuniune NATO că ar spune Rusiei să facă „ce naiba vrea” celor care nu îşi îndeplinesc obligaţiile.

Vance a criticat un dezechilibru în angajamentele ţărilor membre şi a evidenţiat Germania, cea mai mare economie a Europei şi o ţintă frecventă a presiunilor lui Trump în timpul preşedinţiei sale.

„Problema NATO este în special că Germania trebuie să cheltuiască mai mult pe securitate, trebuie să cheltuiască mai mult pe apărare”, a spus Vance.

Vance a refuzat să îl descrie pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ca pe un inamic, sugerând că va fi nevoie de cooperarea acestuia „dacă vrem să punem capăt războiului din Ucraina”. El a numit China cea mai mare ameninţare la adresa SUA.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Compania Rheinmetall a deschis prima sa fabrică de armament în Ucraina. Reacţia lui Dmitri Medvedev

Rheinmetall a dat în funcţiune prima sa fabrică în Ucraina, iar o a doua unitate este în curs de finalizare, conform interviului acordat de Armin Papperger, CEO-ul Rheinmetall, postului TSN.

Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin au 40.000 de victime în această lună / Armata Kremlinului avansează spre Pokrovsk / Invadatorii atacă noaptea, ca hoţii / Yermak: Coreea de Nord e acum parte din conflict

Potrivit informaţiilor estoniene, victimele trupelor ruse ar putea ajunge la aproximativ 40.000 în octombrie.

JD Vance spune că Trump nu va retrage SUA din NATO, dar aliaţii europeni trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare / Vance afirmă că Washingtonul va trebui să coopereze cu Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina

Dolj: Un adolescent de 15 ani a murit în urma unui accident cu motocicleta

Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit, duminică, după ce motocicleta pe care o conducea a lovit un cap de pod, în satul Zăval, judeţul Dolj.

Florin Barbu: Bugetul ministerului Agriculturii în acest an a fost unul istoric, de peste 2% din PIB

Sprijinul pentru fermierii români, în acest an, a fost de peste 6,7 miliarde de euro (bani europeni şi buget naţional), după ce bugetul Ministerului a fost unul istoric, de peste 2% din PIB, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Atacurile israeliene au ucis zeci de persoane în nordul Fâşiei Gaza, potrivit medicilor

Atacurile militare israeliene au ucis cel puţin 45 de palestinieni în Fâşia Gaza duminică, majoritatea în nordul enclavei, au declarat oficiali palestinieni din domeniul sănătăţii, în timp ce eforturile de a asigura o încetare a focului în războiul care durează de peste 1 an au fost...

Timiş: Şofer înregistrat cu aparatul radar în timp ce circula cu peste 200 km/oră

Efectul Trump: Acţiunile companiilor europene dependente de export scad înaintea alegerilor din SUA. Candidatul Partidului Republican promite noi taxe vamale

Perspectiva ca Donald Trump să impună o serie de noi taxe vamale dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA de luna viitoare a afectat acţiunile companiilor europene sensibile la export, cum ar fi producătorii de automobile şi grupurile de produse de lux.

Şeful Băncii Centrale a Irlandei: Europa rămâne cel mai bun loc în care să trăieşti

Şeful băncii centrale a Irlandei a avertizat împotriva concentrării doar asupra problemelor Europei, spunând că aceasta este încă cea mai buna zonă din lume în care să locuieşti, scrie Bloomberg.

Forţele kurde din Siria neagă orice legătură cu atacul de la Ankara

Şeful Forţelor Democratice Siriene (SDF) a declarat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, că nu are nicio legătură cu atacul armat de miercuri, care a ucis cinci persoane la o firmă de apărare din apropierea Ankarei, relatează AFP.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.