Ministrul Educatiei, bulversat de comasare: ,,Suntem in faza de organizare, incercam sa gandim un model eficient

Ministrul Educatiei, bulversat de comasare: ,,Suntem in faza de organizare, incercam sa gandim un model eficient
📅 2025-01-23

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, a transmis, joi seară, că încă se lucrează la organizarea activităţii, având în vedere comasarea a două ministere. ”Încercăm să gândim un model care să fie eficient”, a transmis ministrul, precizând, de asemenea, că începutul de mandat nu este foarte promiţător prin contextul economico-financiar şi prin contextul politic.

”Încă suntem în faza de organizare a ministerului. Au fost cele două ministrele, al Educaţiei şi al Cercetării, cu încă câteva componente. Acum suntem în faza de organizare şi încercăm să gândim un model care să fie eficient. Să nu avem direcţii care se suprapun, să nu avem oameni care fac acelaşi lucru. Încercăm să folosim eficient şi bugetul pe care îl vom avea şi gândim şi propunem un buget care să ne asigure buna funcţionarea sistemului”, a declarat, joi seară, într-un libe pe Facebook, ministrul Educaţiei, Daniel David.

Potrivit acestuia, chiar dacă încă se lucrează la organizare se rezolvă şi problemele de zi cu zi ale activităţii.

”Începutul de mandat nu este foarte promiţător prin contextul economico-financiar şi aş spune şi prin contextul politic în care ne aflăm, cea mai înaltă instituţie a ţării nefiind încă bine aşezată”, a afirmat ministrul.

Acesta a precizat că perspectiva sa, într-o altfel de situaţie complicată, este să aibă o strategie pe termen scurt şi mediu, probabil până la începutul lunii iunie, şi o strategie pe termen mediu şi lung, după luna iunie.

”În strategia asta pe termen scurt-mediu, ceea ce este foarte important pentru mine este să pot realiza un diagnostic al sistemului nostru de educaţie şi de cercetare (…) un diagnostic care să ne susţină după aceea. Politici bazate pe dovezi pe termen mediu şi lung, fiindcă tot în mintea mea este ideea că sistemul nostru de educaţie şi de cercetare n-ar trebui să fie foarte mult influenţat politic”, a mai declarat ministrul.

Potrivit acestuia, ”arhitectura ar trebui să rămână relativ stabilă, iar politicienii, ministrii care au şi coloratură politică, să nu vină să schimbe arhitectura şi să bulversăm mereu sistemul la fiecare schimbare de ministru, ci, sigur, să vină cu politicile proprii într-o arhitectură care este însă una sănătoasă şi care ne conectează cu bunele practici europene”.

”Şi atunci acest diagnostic care o să ne spună ce merge prost şi de ce merge prost, dar cauze reale, nu iluzorii, ce merge bine şi de ce merge bine, mă va ajuta să iau aceste politici bazate pe dovezi şi pe următorii miniştrii s-ar putea să-i ajute în această direcţie. Şi tot în această perioadă, pe termen scurt şi mediu, evident că este foarte important pentru noi să ne asigurăm că sistemul de educaţie şi de cercetare, ca să spun aşa, day by day, prin activităţile cotidiene, funcţionează bine”, a mai declarat Daniel David.

Acesta a apreciat că ”lucrul ăsta este o mare provocare”.

”Suntem, probabil, ministerul cu cel mai mare impact social. Avem milioane de oameni direct implicaţi în sistem. Elevi, studenţi, profesori, cadre de cercetare, personal administrativ. Este un sistem complex şi complicat. Ca să nu mai spun că restul ţării, într-un fel, face parte şi este mereu foarte legat de acest sistem prin faptul că toţi sunt oarecum absolvenţii sistemului de educaţie, astfel încât preocuparea este foarte mare pentru acest sistem”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Facebook și Instagram, în mijlocul unui nou scandal. Care sunt acuzațiile utilizatorilor

Meta, compania lui Mark Zuckerberg, proprietara Facebook și Instagram, se află în mijlocul unui nou scandal. De data aceasta, utilizatorii acuză metode de manipulare din partea celor două rețele sociale.

Vești bune. Marinarul din România şi colegii lui bulgari au aterizat la Sofia, după ce au fost ținuți captivi mai mult de un an

Sindicatul Liber al Navigatorilor din Transportul Maritim anunţă, joi, că marinarul din România şi colegii lui bulgari, care au făcut parte din echipajul navei Galaxy Leader şi au fost capturaţi de rebelii Houthi din Yemen de mai bine de un an au aterizat la Sofia. 

Ministrul Educației, bulversat de comasare: „Suntem în faza de organizare, încercăm să gândim un model eficient”

Comasarea ministerului Educației cu cel al Cercetării l-a bulversat pe Daniel David care recunoaște că lucrurile se mișcă greu, autoritățile încă fiind la stadiul de organizare a activităților.

Atenţionare de călătorie în Scoția și Irlanda de Nord, transmisă de MAE. Autoritățile locale au emis cod roșu de vânt puternic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Scoţia sau în Irlanda de Nord, asupra faptului că autorităţile locale au emis avertizări meteorologice (cod roşu şi portocaliu) de vânt puternic, ploi şi ninsoare, în con...

Rusia se pregătește să dea atacul decisiv în Ucraina, înaintea negocierilor cu Trump

Armata rusă se pregătește pentru o mare bătălie prin care urmărește să preia controlul inimii Donbasului (ce cuprinde provinciile ucrainene Donețk și Lugansk), înainte de începerea negocierilor dintre președintele rus Vladimir Putin și noul președinte american Donald Trump, care a amenințat că ar...

Parhectul European, anchetă de amploare în România. Fraude cu angajări. Prejudiciul ajunge la 1,6 milioane de euro

Parchetul condus de Laura Codruța Kovesi acuză 10 români într-un dosar de fraude cu angajări. Gruparea ar fi pus la punct între 2019 şi 2021 o schemă pentru a angaja 197 de ucenici, care fie nu îndeplineau condiţiile, fie demisionaseră pentru a fi reangajaţi. Au fost implicaţi şi angajaţi din cad...

Românii nu scapă de ratele uriașe, iar numărul restanțierilor crește. Un sfert de milion de români au datorii la bănci

La finalul anului trecut, peste un sfert de milion de oameni aveau întârzieri la plata ratelor atât la bănci, cât și la IFN-uri. 

Mark Rutte: „Susținerea Ucrainei costă mai puțin decât apărarea NATO în fața Rusiei”

Secretarul general al Alianței consideră că sprijinul pentru Ucraina este oricum mai ieftin decât ar costa cheltuielile de apărare ale NATO împotriva Rusiei, dacă Rusia ar câștiga războiul cu Ucraina.

Doliu uriaș în sportul românesc. Un rugbist a murit la 29 de ani

Dragoș Bogdan Ciubotaru a murit la vârsta de 29 de ani. Fostul rugbist a suferit un infarct luni seară, în Danemarca.

Român expulzat din Serbia. Ministerul de Externe și Ambasada la Belgrad au cerut explicații

Ambasada României la Belgrad a solicitat clarificări autorităților din Serbia cu privire la motivele pentru care un cetățean român a fost expulzat din această țară, informează, joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Good News

Only good and positive news.