Gica Hagi a anuntat astazi, de ziua lui, lansarea cartii autobiografice

Gica Hagi a anuntat astazi, de ziua lui, lansarea cartii autobiografice
📅 2025-02-05

Cu ocazia aniversării, Gică Hagi a susținut o conferință de presă specială, la un hotel din Capitală, și a anunțat că lansează o carte despre viața și cariera sa. Volumul se numește ”Hagi - Drumul meu”.

”Experiența pe care am acumulat-o la Real Madrid și Barcelona, apoi la Brescia, în campionatul cel mai bun. Am cucerit Europa cu o echipă extraordinară la Galatasaray și am demonstrat că se poate. Am construit echipa cu conducerea clubului și cu Fatih Terim, am jucat foarte bine.

A venit și primul moment din viață, nimeni nu vrea să se lase, dar trebuie să ai tăria și mândria să spui STOP. Eu nu m-am lăsat de fotbal că nu mai aveam randament, vă aduc aminte că în ultimele meciuri am dat 3 goluri și două pase de gol, dar nu mai puteam să mă antrenez.

De la 10 ani până la 36 și jumătate am fost la cel mai înalt nivel. Am făcut lucruri extraordinare și nu am mai putut să rezist la antrenamente, fotbalistul trebuie să se antreneze foarte bine, meciul e doar o plăcere. Am plecat pentru că nu mai puteam să fac cantonamente și să alerg.

Meciurile au reprezentat un moment în care trebuia să joc pentru suporteri și să câștig. Chiar dacă nea Mircea voia să rămân, eu am decis, trebuia să las loc la ceilalți. Ăsta a fost drumul meu până la 36 de ani și jumătate, nu știu câți puteau să facă asta în vremea aia până la 36 de ani și jumătate. 

Știam ce voiam să fac și după ce mă las. 50 de ani de fotbal, a doua etapă a fost asta. În ultimii trei ani (n.r. de activitate) m-am pregătit să fiu antrenor. Am început să scriu și așa a ieșit și cartea, conceptul. Am decis să mă las, să fac o academie pentru copii. Unde puteam să o facă decât la Constanța acolo unde m-am dezvoltat și am crescut?

M-au văzut, m-au dezvoltat, m-au sprijinit pentru că în fiecare zi înveți. Calitatea numărul unu al unei persoane este aceea de a fi deschis, nu să crezi că le cunoști pe toate. Chiar și la ultimul meci am învățat ceva important: i-am ascultat pe antrenorii din spatele meu și am schimbat sistemul. Așa am câștigat meciul.

Cea mai mare împlinire la 60 de ani este că fotbalul mi-a dat tot și eu am încercat să îi sprijin pe cei care vor începând cu acea infrastructură. Partenerii m-au sprijinit și le-am oferit șansa copiilor. Eu nu pot să îi fac fotbaliști, totul depinde de ei. Academia Hagi pune la dispoziție baza și tot ce le trebuie. 

Am vrut să fac calitate nu cantitate. Ca echipa să joace bine, antrenorii trebuie să aibă jucători buni. Ei trebuie să aplice tactica pentru a duce copilul la nivelul cel mai bun. Totul a rezultat o carte, trebuie să știi să te aperi și să ataci.

La mine prima dată este să știi să ataci, pentru că trebuie să marchezi. Dacă nu faci asta, nu câștigi, așa cum am făcut noi în ultimele 10 meciuri (n.r. râde). Academia este proiectul meu de suflet, sunt împăcat pentru că am făcut tot ce am putut pentru a ajuta copiii.

De la 10 ani, primul meu cadou pe care l-am cerut a fost o minge de fotbal. E tot traseul meu până la 60 de ani, de la jucător, la antrenor, la manager care a livrat, a performat. Acolo o să vedeți tot ce s-a întâmplat. Nu e așa ieftină, dar are 200 de pagini. S-a muncit foarte mult”, a declarat Gică Hagi.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Gică Hagi a anunțat astăzi, de ziua lui, lansarea cărții autobiografice

Gică Hagi a împlinit, astăzi, 5 februarie, vârsta de 60 de ani.

Garda de mediu, asaltată de sesizări legate de mirosuri pestilențiale în ultima perioadă. Instituția a stabilit un record de amenzi în 2024

În ultima perioadă, tot mai mulți cetățeni din diverse regiuni ale țării își exprimă îngrijorarea cu privire la mirosurile neplăcute care persistă în aer, asociindu-le cu poluarea. Acest disconfort olfactiv nu este doar o problemă de confort, ci poate afecta grav sănătatea publică. Specialiștii d...

Anca Alexandrescu: „Perchezițiile de la Cryptodata nu sunt făcute „la comanda” lui Iohannis”

Anca Alexandrescu, realizatoarea „Culiselor Statului Paralel”, a făcut dezvăluiri incendiare în exclusivitate la Realitatea PLUS.

Preşedintele Senatului, Ilie Bolojan, a primit-o pe Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România

Preşedintele Senatului, Ilie Bolojan, a primit miercuri vizita de curtoazie a ambasadoarei Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, cei doi discutând despre Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. 

Panică într-un sat din Maramureș. Un individ trage cu arma pe ulițe și amenință că omoară toți câinii din localitate

Mai mulți locuitori dintr-un sat din județul Maramureș au semnalat un incident alarmant. Un vecin a fost văzut plimbându-se cu un ATV prin localitate, având asupra sa o armă de vânătoare şi amenințând că va împușca toți câinii din localitate.

Cine a vândut resursele țării pe NIMIC. Analiza momentului

România este o țară foarte bogată în pământuri rare. În urma cercetărilor și numeroaselor exploatări miniere, rezerve prețioase de materii prime critice au fost identificate în țara noastră.

Ce salariu are un însoțitor de bord? Diferențe colosale între Ryanair, Wizz Air, Emirates, Qatar Airways și Lufthansa

Meseria de însoțitor de bord atrage numeroși tineri pasionați de călătorii și interacțiune cu diverse culturi. Însă, pe lângă avantajele oferite de această profesie, unul dintre cele mai importante aspecte este salariul, care variază semnificativ în funcție de compania aeriană, experiența angajat...

Alimentul care conține de două ori mai mult potasiu decât o banană. Motivul pentru care românii evită să îl consume

Bananele sunt o sursă excepțională de potasiu, însă puțini sunt cei care știu că nu sunt singurele alimente de unde ne putem lua acest mineral esențial pentru funcționarea inimii, a mușchilor și a sistemului nervos. 

Tara europeană care oferă locuință în schimbul venirii la muncă. Companiile sunt disperate că rămân fără angajați

În contextul unei economii globale în continuă schimbare, unele state europene se confruntă cu o provocare majoră: lipsa forței de muncă. Această situație a determinat companiile să caute soluții neobișnuite pentru a atrage candidați, iar una dintre cele mai inovative abordări este oferirea de lo...

Ce beau italienii după fiecare masă, ca să nu le pice mâncarea greu la stomac. Secretele pentru o digestie perfectă

În Italia, mesele sunt adesea însoțite de băuturi specifice care contribuie la o digestie ușoară și confortabilă. Aceste băuturi, consumate după fiecare masă, au rolul de a facilita procesul digestiv și de a preveni disconfortul gastric. De la opțiuni cu arome delicate la infuzii aromatice, itali...

Good News

Only good and positive news.