Steaua București se poate întoarce în Superliga, după ce va fi preluată de Hyundai Rotem, companie cu venituri anuale de 2.2 miliarde de euro.
Clubul fanion al României, Steaua București, poate să evolueze în prezent doar în eșalonul secund, iar situația s-ar putea schimba din această vară, deoarece „militarii” poartă negocieri cu colosul sud-coreean Hyundai Rotem pentru ca secția de fotbal să fie preluată de compania care produce armament și pentru Ucraina.
Conform informațiilor oferite de Gândul, Hyundai Rotem și Armata României ar uma să semneze un contract începând din această vară cu colosul din Coreea de Sud, pentru cumpărarea unor armamente militare de înaltă clasă.
La masa negocierilor s-a adus în discuție și clubul pe care îl dețin „militarii”, Steaua București, iar unul din indiciile că această mutare s-ar putea concretiza este faptul că Hyudai Rotem mai sponsorizează și echipa de handbal masculin a CSA Steaua, pe o durată de doi ani.
Hyundai Rotem este o companie recunoscută la nivel mondial pentru materialele pe care le oferă, majoritatea fiind pentru domeniul militar. De altfel, Hyundai Rotem a vândut binecunoscutele tancuri K1 88-Tank și K2 Black Panther către mai multe țări, printre care Polonia, Turcia, Norvegia și Ucraina.
În prezent, Steaua București ocupă locul secund în Liga 2, cu 37 de puncte acumulate după 17 etape disputate (V10, E7), fiind singura echipă neînvinsă până acum în acest sezon, însă roș-albaștrii nu se pot bucura de viitoarea calificare în play-off și statutul unic din cauză că nu pot promova.
Șeful secției de fotbal de la CSA Steaua, Andrei Cian, a vorbit cu ProSport despre contextul clubului din Ghencea și a explicat că se poartă discuții în permanență cu fotbaliștii pentru ca aceștia să rămână conectați în permanență la competițiile în care sunt angrenați.
Noi avem discuții pe tema asta cu jucătorii. Cu siguranță este foarte greu. Mai ales din partea staff-ului tehnic care e toată ziua cu jucătorii și trebuie să-i mențină la parametrii aceștia.
De a evolua la fiecare meci bine și de a nu se gândi la aspectul ăla. Ținând cont de cum merge echipa, nu putem spune că este o problemă în cadrul jucătorilor.
Frustrare e, presiunea nu e neapărat pe jucători, presiunea la jucători e de a juca meciurile și de a arăta că, chiar și în situația asta, se poate juca corect și cu implicare.
La anul o să încep de prin februarie să fac dosarul de licențiere împreună cu colegii. Vom încerca aceeași abordare ca și până acum, aceea de a depune dosarul de licențiere pentru Liga 1.
Noi am avut deja discuțiile astea cu ei. Ei știu în mare parte situația. Staff-ul are mult mai multe discuții cu ei la club, eu mai discut așa după un meci sau când suntem în cantonament.
Cum am zis tot timpul, pentru ei e important să își dovedească lor că sunt profesioniști. Ca jucător profesionist trebuie să te antrenezi corect, să abordezi meciurile corect, să te implici, să-ți faci treaba.
Doar așa poți să-ți faci o carte de vizită și poți să urci mai mult și să progresezi mai mult. Că asta e situația dată, băieții au înțeles și uite că își fac treaba pe deplin.
În momentul de față nu avem ce să le reproșăm. N-avem o frustrare, n-avem cunoștință de ea să zic că e vizibilă.
Normal că ar fi frumos și pentru ei să cununeze toată munca într-un sezon cu un drept la promovare în prima ligă. Ar merita pe deplin”, a spus șeful secției de fotbal de la CSA Steaua.