Speranţă pentru tratarea norovirusului: Medicii testează primul vaccin din lume împotriva virusului care provoacă vărsături

Speranţă pentru tratarea norovirusului: Medicii testează primul vaccin din lume împotriva virusului care provoacă vărsăt
📅 2024-10-23

Au început testele pentru primul vaccin din lume împotriva norovirusului, virusul care provoacă vărsături, scrie The Guardian.

Testele acestui vaccin au loc în speranţa că rezultatele ar putea aduce beneficii economice şi de sănătate.

Numit Nova 301, studiul clinic de fază 3 se va desfăşura timp de doi ani şi va implica teste pe un eşantion de 25.000 de adulţi, în special persoane cu vârsta de peste 60 de ani, din ţări precum Japonia, Canada şi Australia.

În cadrul studiului, jumătate dintre participanţi vor primi noul vaccin, iar cealaltă jumătate va primi o injecţie salină ca placebo.

Vaccinul împotriva norovirusului va avea la bază tehnologia ARNm – aceeaşi tehnologie care a stat la baza vaccinurilor împotriva coronavirusului.

Potrivit The Guardian, echipa de cercetare a afirmat că anterioare ale vaccinului au arătat că acesta generează un răspuns imun puternic la om. Noul studiu este conceput pentru a explora dacă injecţia este eficientă împotriva virusului în sine şi, dacă da, cât timp durează protecţia.

În cazul în care testele vor fi un succes, este de aşteptat ca în anul 2026 să fie depusă o cerere de introducere pe piată pentru reglementarea utilizării vaccinului.

Cum se manifestă norovirusul

Norovirusul provoacă îmbolnăvire şi diaree şi se poate răspândi foarte rapid între persoanele care sunt în contact strâns, epidemiile apărând adesea în spitale, centre de îngrijire, şcoli şi grădiniţe.

De asemenea, virusul provoacă şi vărsături.

Deşi majoritatea persoanelor îşi revin în două-trei zile, virusul poate fi grav, în special pentru cei foarte tineri, persoanele în vârstă sau persoanele care au un sistem imunitar slăbit.

Norovirusul provoacă anual 685 de milioane de cazuri şi 200.000 de decese.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Armata israeliană ar putea ataca un mare oraş din Liban

Armata israeliană ar putea ataca un mare oraş din Liban. Este vorba despre Tir, al cincilea oraş ca mărime al ţării. Armata israeliană a cerut unor locuitori ai oraşului să plece de acasă.

Războiul din Ucraina, ziua 973. Zelenski îndeamnă aliaţii să sporească presiunea asupra Coreei de Nord / Armata rusă ocupă încă un sat din regiunea Doneţk

Speranţă pentru tratarea norovirusului: Medicii testează primul vaccin din lume împotriva virusului care provoacă vărsături

Ciolacu, despre acuzaţiile privind planul Hrebenciuc-Simion: o tâmpenie, un plan secret ştiut de toţi

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat acuzaţiile privitoare la un plan secret prin care candidatul AUR, George Simion, să fie ajutat să ajungă în turul doi al alegerilor prezidenţiale. O tâmpenie, un plan secret ştiut de toată lumea, a spus Ciolacu.

Percheziţii în dosarul exploziei maşinii unui om de afaceri din Arad, care a explodat în 2021

Procurorii efectuează, miercuri, şapte percheziţii domiciliare în cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021.

Romaşcanu: PSD are voturi cât pentru doi candidaţi, PNL nu are voturi pentru Dl. Ciucă

Alegeri SUA. Donald Trump acuză Partidul Laburist din Marea Britanie de „interferenţă străină”

O companie aeriană va furniza pasagerilor internet de mare viteză de la Starlink-ul lui Elon Musk

Serviciile secrete americane estimează că Rusia se află în spatele videoclipului fals care îl defăimează pe Tim Walz

Serviciile secrete americane au declarat că în spatele videoclipului fals, care îl defăimează pe candidatul democrat la vicepreşedinţia SUA, Tim Walz, se află agenţi ruşi.

Moment istoric: LeBron şi Bronny James, primul duo tată-fiu care joacă în NBA

LeBron James şi Bronny James au făcut istorie în NBA. Ei sunt prima pereche tată-fiu care joacă în aceeaşi echipă şi în acelaşi meci din NBA. Cei doi joacă pentru Los Angeles Lakers.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.