Cum s-a produs atentatul cu bombă asupra milionarului ucis la Arad. Noi informaţii din caz

Cum s-a produs atentatul cu bombă asupra milionarului ucis la Arad. Noi informaţii din caz
📅 2024-10-24

„Procurorul de caz din cadrul Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus măsura reţinerii preventive faţă de doi inculpaţi şi o inculpată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, b din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. şi ped. de art. 346 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 şi 2 din Codul penal”, transmite, joi dimineaţa, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎÎCJ).

S-a reţinut în sarcina celor doi inculpaţi bărbaţi că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă – procurată, deţinută, transportată şi folosită fără drept – şi l-au plasat în autoturismul victimei.

Apoi, în 29 mai 2021, la ora 06:59, au acţionat cu premeditare „şi din interes material”, astfel că au detonat încărcătura explozivă de la distanţă în timp ce victima se deplasa la volanul maşinii în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad.

„Inculpaţii au fost instigaţi la comiterea faptei de către inculpata menţionată”, arată procurorii. Inculpata este fiica lui Ioan Crişan, Laura Crişan, care ar fi comandat atentatul.

Potrivit anchetatorilor, victima, respectiv Ioan Crişan, a decedat ca urmare a exploziei şi incendiului care a urmat, iar autoturismul a fost complet distrus.

„Prin modul, locul şi mijloacele de săvârşire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane şi bunuri”, mai spun procurorii.

Laura Crişan, fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă de acum mai bine de 3 ani, este suspectată că ar fi comandat uciderea tatălui, pentru că urma să o dezmoştenească.

Laura Crişan şi alte două persoane au fost duse la audieri miercuri seara, surse judiciare declarând că fiica omului de afaceri ar fi fost „creierul” atacului cu bombă în urma căruia tatăl acesteia a murit. Femeia şi cei doi bărbaţi au fost audiaţi ca suspecţi în dosarul privind explozia autoturismului lui Ioan Crişan, în parcarea unui magazin din cartierul Vlaicu - zona Lebăda, din Arad, în dimineaţa de 29 mai 2021. Se pare că Laura Crişan ar fi plătit 100.000 de euro pentru uciderea tatălui în atentatul cu bombă din Arad.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Studiu: O mare parte din fructele de mare nu sunt etichetate corect

Un studiu recent arată că unul din cinci produse din fructe de mare sunt etichetate greşit, cea ce creşte riscul de a consuma specii ameninţate, scrie Science Alert care citează The Conversation.

AI „supraumană” care prezice bolile şi riscul de deces timpuriu va fi testată în spitale britanice

O nouă tehnologie va fi testată în spitalele britanice începând cu 2025. Este vorba despre un sistem de inteligenţă artificială care poate prezice riscul de deces timpuriu şi de boli grave doar din analiza unei simple electrocardiograme.

Războiul din Ucraina, ziua 974. Casa Albă: Trupele nord-coreene din Ucraina sunt ţinte legitime / Cel puţin 7 ţări se opun aderării Ucrainei la NATO / Două mari ţări ale lumii pun la cale propriul lor plan de pace în Ucraina

Spotify lansează un instrument de auto-moderare care îi ajută pe creatorii de podcasturi

Spotify a introdus un nou instrument de auto-moderare a comentariilor la podcasturi, permiţându-le creatorilor să filtreze conţinutul sensibil sau neadecvat şi să gestioneze mai eficient interacţiunile, scrie TechCrunch.

Elon Musk nu a mai anunţat câştigătorul loteriei „zilnice”, după avertismentul de la DOJ

Grupul PAC al lui Elon Musk nu a anunţat miercuri niciun câştigător pentru premiul său „zilnic” de 1 milion de dolari acordat alegătorilor, după ce miliardarul a primit un avertisment din partea Departamentul de Justiţie al SUA, relatează CNN.

Terapia cu lumină puternică poate modifica fizic creierul şi combate depresia

O descoperire importantă vine din Japonia, unde cercetătorii au demonstrat că expunerea zilnică la lumină puternică poate schimba fizic structura creierului şi ameliora simptomele depresiei.

Atenţionare de călătorie: Norvegia a prelungit până în 11 noiembrie controalele la frontiere

Norvegia a prelungit până în 11 noiembrie controalele la frontiere, a transmis joi Ministerul Afacerilor Externe.

Când se joacă derby-ul dintre lider şi campioana en-titre în Superligă – Programul etapei a 16-a

Universitatea Cluj, liderul clasamentului la finele turului sezonului regulat din Superliga la fotbal masculin, întâlneşte în etapa a 16-a, pe FCSB, campioana în exerciţiu. Meciul se joacă duminică, 10 noiembrie, pe Cluj Arena, într-o etapă ce mai are drept cap de afiş şi meciul Din...

Acţiunile Boeing scad după ce angajaţii au respins ultima ofertă

Acţiunile Boeing au scăzut cu 4% după ce muncitorii din fabricile de pe coasta de vest a SUA au votat prelungirea grevei de şase săptămâni, punând în pericol redresarea financiară a companiei, scrie Reuters.

Concordia se opune plafonării marjelor sau preţurilor la produsele agroalimentare

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.