Studiu: O mare parte din fructele de mare nu sunt etichetate corect

Studiu: O mare parte din fructele de mare nu sunt etichetate corect
📅 2024-10-24

Conform unui studiu recent, o parte semnificativă din fructele de mare vândute la nivel global sunt etichetate greşit, ceea ce poate duce la consumul involuntar de specii pe cale de dispariţie.

Cercetările făcute în Calgary între 2014 şi 2020 au scos la iveală că una din cinci mostre de peşte sau fructe de mare, inclusiv creveţi şi caracatiţă, nu era etichetată corect. Etichetele înşelătoare pot ascunde specii vulnerabile, creând dificultăţi în alegerile etice ale consumatorilor.

Studiul a descoperit că 100% din produsele etichetate erau de fapt specii mai ieftine. Alte cazuri se referă la produse alimentare din somon etichetate greşit ca păstrăv curcubeu şi cod Pacific înlocuite cu cod Atlantic, o specie vulnerabilă.

Etichetarea greşită are implicaţii în ceea ce priveşte conservarea speciilor marine şi asupra sănătăţii publice, iar specialiştii le recomandă consumatorilor să achiziţioneze produse cu specificaţii clare şi să sprijine măsurile legale.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Studiu: O mare parte din fructele de mare nu sunt etichetate corect

Un studiu recent arată că unul din cinci produse din fructe de mare sunt etichetate greşit, cea ce creşte riscul de a consuma specii ameninţate, scrie Science Alert care citează The Conversation.

AI „supraumană” care prezice bolile şi riscul de deces timpuriu va fi testată în spitale britanice

O nouă tehnologie va fi testată în spitalele britanice începând cu 2025. Este vorba despre un sistem de inteligenţă artificială care poate prezice riscul de deces timpuriu şi de boli grave doar din analiza unei simple electrocardiograme.

Războiul din Ucraina, ziua 974. Casa Albă: Trupele nord-coreene din Ucraina sunt ţinte legitime / Cel puţin 7 ţări se opun aderării Ucrainei la NATO / Două mari ţări ale lumii pun la cale propriul lor plan de pace în Ucraina

Spotify lansează un instrument de auto-moderare care îi ajută pe creatorii de podcasturi

Spotify a introdus un nou instrument de auto-moderare a comentariilor la podcasturi, permiţându-le creatorilor să filtreze conţinutul sensibil sau neadecvat şi să gestioneze mai eficient interacţiunile, scrie TechCrunch.

Elon Musk nu a mai anunţat câştigătorul loteriei „zilnice”, după avertismentul de la DOJ

Grupul PAC al lui Elon Musk nu a anunţat miercuri niciun câştigător pentru premiul său „zilnic” de 1 milion de dolari acordat alegătorilor, după ce miliardarul a primit un avertisment din partea Departamentul de Justiţie al SUA, relatează CNN.

Terapia cu lumină puternică poate modifica fizic creierul şi combate depresia

O descoperire importantă vine din Japonia, unde cercetătorii au demonstrat că expunerea zilnică la lumină puternică poate schimba fizic structura creierului şi ameliora simptomele depresiei.

Atenţionare de călătorie: Norvegia a prelungit până în 11 noiembrie controalele la frontiere

Norvegia a prelungit până în 11 noiembrie controalele la frontiere, a transmis joi Ministerul Afacerilor Externe.

Când se joacă derby-ul dintre lider şi campioana en-titre în Superligă – Programul etapei a 16-a

Universitatea Cluj, liderul clasamentului la finele turului sezonului regulat din Superliga la fotbal masculin, întâlneşte în etapa a 16-a, pe FCSB, campioana în exerciţiu. Meciul se joacă duminică, 10 noiembrie, pe Cluj Arena, într-o etapă ce mai are drept cap de afiş şi meciul Din...

Acţiunile Boeing scad după ce angajaţii au respins ultima ofertă

Acţiunile Boeing au scăzut cu 4% după ce muncitorii din fabricile de pe coasta de vest a SUA au votat prelungirea grevei de şase săptămâni, punând în pericol redresarea financiară a companiei, scrie Reuters.

Concordia se opune plafonării marjelor sau preţurilor la produsele agroalimentare

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.