AI „supraumană” care prezice bolile şi riscul de deces timpuriu va fi testată în spitale britanice

AI „supraumană” care prezice bolile şi riscul de deces timpuriu va fi testată în spitale britanice
📅 2024-10-24

O nouă tehnologie revoluţionară va fi testată în spitalele britanice începând cu 2025. Este vorba despre un sistem de inteligenţă artificială care poate prezice riscul de deces şi de boli grave ale pacienţilor doar din analiza unei simple electrocardiograme, conform shropshirestar.com.

Programul, numit Aire, a demonstrat rezultate impresionante în studiile preliminare: poate prezice cu 78% acurateţe riscul de deces în următorii 10 ani, identifică în proporţie de 79% riscul de insuficienţă cardiacă, detectează în proporţie de 76% viitoarele probleme de ritm cardiac şi prezice cu 70% acurateţe riscul de îngustare a arterelor.

„Am creat ceva suprauman - nu pentru a înlocui medicii, ci pentru a face ceea ce niciun medic nu poate face doar privind o electrocardiogramă”, explică agenţiei de ştiri PA Dr. Fu Siong Ng, cardiolog la Imperial College Healthcare NHS Trust.

Sistemul a fost antrenat pe 1,16 milioane de electrocardiograme de la aproape 190.000 de pacienţi. Cercetătorii speră că în următorii 5-10 ani, fiecare electrocardiogramă făcută în spitalele britanice va fi analizată automat de această inteligenţă artificială.

„Este un test simplu şi ieftin care ne poate spune dacă un pacient are nevoie de investigaţii mai amănunţite”, adaugă Dr. Ng.

„Astfel, putem interveni mai devreme şi preveni bolile grave înainte să apară”, s-a spus, de asemenea.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

BEC a respins contestaţia AUR referitoare la secţiile de votare din străinătate

Biroul Electoral Central a respins joi contestaţia formulată de Partidul Alianţa pentru Unitatea Românilor, referitoare la birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate.

Un adolescent obsedat de un chatbot care imita un personaj din Game of Thrones s-a sinucis

Megan Garcia, mama lui Sewell Setzer III, un băiat de 14 ani care s-a sinucis, a intentat un proces împotriva companiei Character.AI, acuzând că chatbot-ul Daenerys Targaryen, personaj din Game of Thrones, a „abuzat şi a profitat” de fiul său, scrie Sky News.

Beyonce va cânta la un miting electoral al Kamalei Harris

Beyonce va apărea vineri alături de Kamala Harris la un miting în Houston, Texas, unde se aşteaptă să susţină un concert, scrie Sky News.

Statele Unite avertizează Israelul împotriva unei campanii militare prelungite în Liban

Antony Blinken spune că SUA nu doresc o escaladare a conflictului în Liban, în contextul ofensivei Israelului împotriva Hezbollah, scrie The Times of Israel.

Cel mai mare lac al planetei se micşorează rapid. Experţii se tem că nu îşi va reveni niciodată

Marea Caspică se confruntă cu o criză ecologică gravă, iar nivelul apei scade rapid din cauza poluării şi schimbărilor climatice, scrie CNN.

Şansele de a limita încălzirea globală la 1,5°C sunt „aproape nule”, avertizează ONU

ONU avertizează că şansele de a limita încălzirea globală la 1,5°C sunt aproape nule, pe fondul creşterii accelerate a emisiilor de gaze cu efect de seră, scrie Sky News.

Maria Sharapova şi fraţii Bryan, incluşi în Tennis Hall of Fame

Maria Sharapova, de cinci ori campioană de Grand Slam la simplu, şi gemenii americani Bob şi Mike Bryan, care au format cea mai de succes echipă de dublu din istorie, au fost incluşi în Clasa din 2025 a International Tennis Hall of Fame, au anunţat joi organizatorii, citaţi de Reute...

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon, cumpărate de România din Norvegia, au ajuns joi la Câmpia Turzii

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon cumpărate de România din Norvegia au aterizat joi în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Studiu: O mare parte din fructele de mare nu sunt etichetate corect

Un studiu recent arată că unul din cinci produse din fructe de mare sunt etichetate greşit, cea ce creşte riscul de a consuma specii ameninţate, scrie Science Alert care citează The Conversation.

AI „supraumană” care prezice bolile şi riscul de deces timpuriu va fi testată în spitale britanice

O nouă tehnologie va fi testată în spitalele britanice începând cu 2025. Este vorba despre un sistem de inteligenţă artificială care poate prezice riscul de deces timpuriu şi de boli grave doar din analiza unei simple electrocardiograme.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.