Cine a fost liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah. Se afla în fruntea teroriştilor din 1992

Cine a fost liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah. Se afla în fruntea teroriştilor din 1992
📅 2024-09-28

Unul dintre membrii fondatori ai grupării formate în urmă cu patru decenii cu ajutorul Iranului, Nasrallah a urcat la conducerea Hezbollah în 1992, conform CNN.

El l-a înlocuit pe predecesorul şi mentorul său, Abbas Musawi, în funcţia de secretar general al Hezbollah, după ce acesta a fost ucis de un elicopter israelian.

Născut la Beirut, în august 1960, dintr-un băcan şi soţia sa, Nasrallah şi-a petrecut adolescenţa în umbra războiului civil din Liban.

Atunci când Israelul a invadat Libanul în 1982, Nasrallah a adunat un grup de luptători pentru a rezista ocupaţiei - care avea să evolueze în Hezbollah.

Sub conducerea lui Nasrallah, gruparea militantă libaneză a trecut de la un grup de militanţi dezorganizaţi la o forţă de luptă regională. El a condus creşterea forţelor Hezbollah - se crede că luptătorii şi rezerviştii săi sunt în număr de 100.000 - precum şi proliferarea arsenalului său, care se mândreşte cu rachete cu rază lungă de acţiune, rachete cu rază medie şi scurtă de acţiune şi drone.

În declaraţia prin care a anunţat moartea sa, armata israeliană a declarat că Nasrallah a fost responsabil pentru uciderea multor civili şi soldaţi israelieni, precum şi pentru planificarea şi executarea a mii de activităţi teroriste. Aceasta l-a numit „factorul central de decizie şi liderul strategic al organizaţiei”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Româncă ucisă de un adolescent în Italia, „din curiozitate”, după o întâlnire pe net

Un adolescent de 17 ani din Viadana, Italia, a mărturisit că a ucis o femeie de 42 de ani „din curiozitate", pentru a afla cum e să iei o viaţă. Femeia era din România, divorţată şi mamă a doi copii.

Răspunsul Hezbollah la uciderea liderului Hassan Nasrallah. Au fost vizate mai multe locaţii din Israel

Hezbollah a lansat un „tir de rachete” asupra mai multor locaţii din Israel, după ce Israelul a afirmat că l-a ucis pe liderul Hassan Nasrallah într-un atac aerian.

WADA contestă achitarea tenismenului Jannik Sinner în cazul de dopaj

Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia de achitare a tenismenului italian Jannik Sinner într-un caz de dopaj.

Cine a fost liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah. Se afla în fruntea teroriştilor din 1992

Hassan Nasrallah, despre care Israelul a afirmat că a fost ucis într-un atac asupra sudului Beirutului, a transformat Hezbollah într-una dintre cele mai puternice forţe paramilitare din Orientul Mijlociu.

După ce s-a declarat de partea Kamalei Harris, popularitatea vedetei Taylor Swift a luat-o la vale

Numărul alegătorii republicani care o judecă negativ sunt în creştere, arată cifrele.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..