5 beneficii ale postului intermitent, în afară de pierderea în greutate

5 beneficii ale postului intermitent, în afară de pierderea în greutate
📅 2024-10-27

Postul intermitent este din ce în ce mai practicat şi în Români şi de-a lungul anilor numeroase studii au evidenţiat o serie de beneficii, pornind evident de la motivul care împinge atât de mulţi oameni să urmeze această abordare dietetică în care momentele de masă sunt alternate cu momentele de post: slăbirea.

Care sunt beneficiile postului intermitent dincolo de pierderea în greutate astăzi? Iată ce spune ştiinţa.

Potrivit unui studiu publicat în 2024 în Cell Metabolism, persoanele supraponderale care au mâncat într-o fereastră de timp de 10 ore, fără a ingera alimente în celelalte 14 ore ale zilei - cea mai răspândită formă de post este 16:8 - au înregistrat o reducere a circumferinţa taliei şi o scădere a grăsimii abdominale după 12 săptămâni de post intermitent, după cum a explicat dr. Carolyn Williams pentru Men's Health.

Acelaşi studiu a confirmat, de asemenea, rolul postului intermitent în reducerea riscului de boli metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2 şi bolile de inimă. Nu numai atât. Această abordare alimentară, conform unui alt studiu, a arătat beneficii în reducerea tensiunii arteriale crescute: participanţii care au luat parte la studiu, realizat în 2023 de cercetătorii de la Universitatea Mugla, din Turcia, şi au practicat postul intermitent în formă de 16:8 fără a număra caloriile au înregistrat o scădere semnificativă a tensiunii arteriale sistolice în comparaţie cu grupul de control după 12 săptămâni.

Postul intermitent poate combate inflamaţia şi acest lucru a fost demonstrat de mai multe studii, inclusiv cel realizat în 2024 de cercetătorii de la Universitatea din Cambridge, conform căruia acest tipar alimentar ar creşte nivelurile de acid arahidonic, o substanţă chimică prezentă în sânge cunoscută pentru faptul că inhibă inflamaţia.

Rezultatele unor studii sugerează că postul intermitent, mai uşor de întreţinut pe termen lung decât o dietă în care pur şi simplu se reduc caloriile, poate ajuta la prelungirea vieţii.

Un studiu în special, efectuat pe şobolani, dar încă neconfirmat pe oameni, a arătat că animalele care au fost forţate să ţină postul aveau o speranţă de viaţă cu 83% mai mare decât şobolanii cărora li s-a oferit acces nelimitat la hrană.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Peste 120 de morţi şi zeci de răniţi după ce furtuna tropicală Trami a lovit Filipine

Peste 120 de persoane au fost ucise şi zeci sunt date dispărute, după inundaţiile şi alunecările de teren care au lovit Filipine în urma furtunii tropicale Trami, relatează Sky News.

China condamnă vânzarea de rachete americane către Taiwan

China a condamnat, sâmbătă seara, vânzarea de sisteme de rachete sol-aer americane către Taiwan, aprobată cu o zi înainte de Washington, denunţând o acţiune care „afectează grav relaţiile „sino-americane” şi „pune în pericol pacea” în regiune, potrivit AFP.

5 beneficii ale postului intermitent, în afară de pierderea în greutate

Studii recente arată că această abordare alimentară ar putea reprezenta şi unul dintre secretele unei vieţi mai lungi.

Google dezvoltă un instrument AI capabil să preia controlul asupra calculatoarelor

Google dezvoltă o nouă tehnologie de inteligenţă artificială care preia controlul un motor de căutare web pentru a îndeplini sarcini precum cercetarea sau cumpărăturile, a raportat sâmbătă The Information, citată de Reuters.

Michelle Obama a participat la un miting de susţinere pentru Kamala Harris

Michelle Obama a participat sâmbătă la un miting de susţinere pentru Kamala Harris, avertizând că vieţile femeilor ar fi în pericol dacă Donald Trump s-ar întoarce la Casa Albă, potrivit AP News.

Ion Cristoiu: Gura duşmanului de clasă adevăr grăieşte!

Au început alegerile parlamentare anticipate în Bulgaria

Bulgarii votează duminică în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, în timp ce naţionaliştii pro-ruşi din Partidul Vazrajdane (Renaşterea) se impun permanent în peisajul politic, relatează AFP.

Ilia Topuria, luptător de MMA, s-a îngraşat 10 kilograme în 24 de ore. Goana nebună, explicată de nutriţionist

Dr. Riccardo Roveda, biolog nutriţional, spune că hispano-georgianul a aplicat o tactică de deshidratare şi de hidratare controlată extrem de periculoasă pentru sănătatea lui.

DiCaprio a dezvăluit pe cine va vota la alegerile prezidenţiale din SUA

Implicat în acţiuni pentru protecţia mediului, Leonardo DiCaprio a fost afectat de amploarea dezastrelor produse de uraganele Helene şi Milton.

Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin se confruntă cu 40.000 de victime în această lună

Potrivit informaţiilor estoniene, victimele trupelor ruse ar putea ajunge la aproximativ 40.000 în octombrie.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.