Au început alegerile parlamentare anticipate în Bulgaria

Au început alegerile parlamentare anticipate în Bulgaria
📅 2024-10-27

Bulgarii votează duminică în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, în timp ce naţionaliştii pro-ruşi din Partidul Vazrajdane (Renaşterea) se impun permanent în peisajul politic, relatează AFP.

Au început alegerile parlamentare anticipate în Bulgaria

Bulgarii vor vota duminică pentru a alege Parlamentul, cu ocazia celui de-al şaptelea scrutin legislativ din 2021, fără nicio speranţă reală de a scăpa de extrema dreaptă pro-rusă. Sondajele de opinie arată că peste 60% dintre bulgari consideră situaţia „extrem de îngrijorătoare”.

Secţiile de votare se deschid la ora 7:00 (5:00 GMT), estimările iniţiale ale exit-poll-urilor urmând să fie publicate în jurul orei 20:00 (18:00 GMT).

Sondajele dau partidului Vazrajdane între 13% şi 14% din intenţiile de vot, la fel de mult ca reformatorilor CC/BD, care pierd teren cu fiecare scrutin care trece.

Condus de fostul prim-ministru Boïko Borissov, partidul GERB este în frunte, fiind creditat cu aproximativ 26% din intenţiile de vot.

În urmă cu cinci luni, doar 34% dintre alegători s-au prezentat la urne, cel mai scăzut nivel de la căderea comunismului în ţară, în urmă cu 35 de ani.

FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată

PROSPORT.RO

Ce au pregătit Mama Geta și fetele sale pentru nunta lui Iancu Sterp. Au scos ceaunul în curte și s-au apucat de treabă

CANCAN.RO

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Cum se prepară, de fapt

GANDUL.RO

 
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Ion Cristoiu: Gura duşmanului de clasă adevăr grăieşte!

Au început alegerile parlamentare anticipate în Bulgaria

Bulgarii votează duminică în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, în timp ce naţionaliştii pro-ruşi din Partidul Vazrajdane (Renaşterea) se impun permanent în peisajul politic, relatează AFP.

Ilia Topuria, luptător de MMA, s-a îngraşat 10 kilograme în 24 de ore. Goana nebună, explicată de nutriţionist

Dr. Riccardo Roveda, biolog nutriţional, spune că hispano-georgianul a aplicat o tactică de deshidratare şi de hidratare controlată extrem de periculoasă pentru sănătatea lui.

DiCaprio a dezvăluit pe cine va vota la alegerile prezidenţiale din SUA

Implicat în acţiuni pentru protecţia mediului, Leonardo DiCaprio a fost afectat de amploarea dezastrelor produse de uraganele Helene şi Milton.

Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin se confruntă cu 40.000 de victime în această lună

Potrivit informaţiilor estoniene, victimele trupelor ruse ar putea ajunge la aproximativ 40.000 până în octombrie.

Barcelona a dezmembrat-o pe Real Madrid în El Clasico

După 0-0 la pauză, trupa catalană s-a dezlănţuit în partea secundă, marcând de 4 ori.

Zelenski cere mai multă hotărâre din partea aliaţilor Ucrainei, după ultimele atacuri ruseşti

O serie de atacuri ruseşti au ucis şi rănit civili în regiuni diferite ale Ucrainei, determinându-l pe preşedintele Volodimir Zelenski să lanseze sâmbătă un nou apel către aliaţii Kievului pentru a intensifica presiunile asupra Moscovei, relatează Reuters.

Marea Britanie îşi propune să reducă emisiile de carbon cu 81% până în 2035

Cu câteva zile înainte de Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP29), care va avea loc în noiembrie în Azerbaidjan, guvernul laburist a solicitat Comisiei pentru schimbări climatice (CCC) consultanţă cu privire la planul său de reducere a emisiilor de CO2, scr...

Mii de persoane protestează la Lisabona împotriva violenţelor poliţiei

Mii de persoane au ieşit sâmbătă pe bulevardul principal din centrul Lisabonei pentru a protesta împotriva violenţelor poliţiei, la câteva zile după ce un poliţist a împuşcat un rezident portughez născut în Capul Verde, declanşând un val de tulburări, relatează Reuters.

Israelul relaxează restricţiile de securitate pentru anumite părţi din nordul ţării

Armata israeliană a relaxat unele restricţii de securitate pentru locuitorii din zonele din nordul Israelului la sfârşitul zilei de sâmbătă, un posibil indiciu că nu se aşteaptă la niciun atac imediat din partea Iranului sau a aliaţilor săi din regiune, relatează Reuters.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.