O fabrică din Franţa îşi trimite angajaţii în Portugalia cu salarii de până la trei ori mai mici

O fabrică din Franţa îşi trimite angajaţii în Portugalia cu salarii de până la trei ori mai mici
📅 2024-09-28

Fabrica din Gond-Pontouvre, care produce robinete, urmează să fie închisă până la sfârşitul anului, iar celor nouă angajaţi rămaşi li s-a oferit opţiunea de a se muta în Portugalia. Însă condiţiile financiare sunt ciudate: unora dintre ei li s-au propus salarii de până la trei ori mai mici decât cele actuale.

Hamid Fodil, unul dintre angajaţi, a dezvăluit că i s-a oferit un salariu brut de 830 de euro pe lună în Portugalia, în timp ce în prezent câştigă 1.600 de euro net în Franţa. „Am familie şi viaţă socială în Charente. Această ofertă este doar o prostie", a declarat el pentru TF1.

Situaţia este la fel de gravă pentru angajaţii cu funcţii superioare. Victor Costa, şef de atelier, a primit o ofertă de 1.200 de euro brut în Portugalia, în timp ce salariul său actual este de aproape 3.000 de euro brut.

Decizia companiei afectează nu doar angajaţii, ci şi comunitatea locală. Marele Angoulême, care deţine spaţiile fabricii, acordase companiei o reducere a chiriei pe zece ani în valoare de 300.000 de euro. Aceşti bani nu vor fi recuperaţi, deoarece nu există obligaţii de rambursare pentru companiile cu mai puţin de 1.000 de angajaţi.

Grupul Presto susţine că propunerile de transfer au fost făcute „exclusiv ca alternative la concedierile obligatorii".

Cu toate acestea, experţii în dreptul muncii consideră că astfel de practici sunt sortite eşecului. Déborah David, avocat specializat în dreptul muncii, a explicat pentru TF1 că „obligaţia de a oferi locuri de muncă în străinătate a dispărut în 2017, pentru că ne-am dat seama, pe teren, că era absolut inutilă".

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

O femeie îşi produce propria insulină după un transplant de celule stem

O femeie de 25 de ani din Tianjing, China, diagnosticată cu diabet de tip 1, a reuşit să-şi producă propria insulină la mai puţin de trei luni după un transplant de celule stem, potrivit unui studiu publicat în Cell.

Campionatele de dat palme, studiate de specialişti. Ce urmări grave au prezentat participanţii la astfel de competiţii

Populare pe reţelele de socializare, competiţiile de luptă cu palmele ascund mai multe riscuri şi pericole pentru sănătatea participanţilor.

Războiul din Ucraina, ziua 948. Trump recurge la şantaj emoţional: dacă nu voi fi ales preşedinte, războiul din Ucraina nu se va termina niciodată

Au apărut primele reacţii după discuţiile purtate de Zelenski cu Trump.

O fabrică din Franţa îşi trimite angajaţii în Portugalia cu salarii de până la trei ori mai mici

Angajaţii fabricii de robinete Sanifirst din regiunea Charente, Franţa, se confruntă cu o situaţie fără precedent. Conducerea companiei, parte a grupului Presto, le-a propus o relocare în Portugalia, însă cu o reducere drastică a salariilor, potrivit unui reportaj difuzat de TF1. ...

Ion Cristoiu: Democraţia de Ev Mediu

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..