O plantă pe care trebuie să o ai în bucătărie pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Planta are un aspect plăcut și contribuie la creșterea calității aerului din încăpere.
Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din bucătărie, există o plantă care te ajută și are și un aspect foarte estetic.
Bucătăria este una dintre încăperile în care se petrece mult timp, întrucât acolo se gătesc diverse preparate culinare. Chiar și așa, după ce sunt gătite anumite feluri de mâncare, rămâne, de multe ori, un miros neplăcut. Aceasta este o problemă cu care multe persoane se confruntă, în special că mirosurile pot să rămână pentru mai mult timp, desi bucătăria este aerisită.
Astfel, pentru a elimina mirosurile neplăcute din bucătărie, există o plantă pe care trebuie neapărat să o avem în încăpere. Ea absoarbe toate mirosurile și confer o notă de prospețime. Este vorba, prin urmare, despre Crinul Păcii, plantă cunoscută științific sub denumirea de Spathiphyllum, care provine din America Centrală și de Sud.
Ea are un aspect foarte plăcut, care include frunze elegante, de culoare verde intens. Planta se distinge în special prin capacitățile de a purifica aerul din încăpere.
De asemenea, planta poate să elimine substanțele nocive din aerul din interiorul locuinței. Crinul Păcii poate să absoarbă cu succes compușii precum formaldehida, benzenol și tricloroetilena. În acest fel, calitatea aerului din toată casa va fi îmbunătățită semnificativ. În bucătărie existp adesea surse de emisii poluante, ca aragazul sau echipamentele electrocasnice, astfel că este recomandat să ai această plantă ca să se purifice aerul.
Din fericire, Crinul Păcii este o plantă care se îngrijește ușor. Nu are nevoie de lumina direct de la soare și poate să reziste și în condiții de lumina redusă.
Ea se poate plasa pe pervazul din bucătărie, acesta fiind un loc potrivit. Are nevoie însă de un ghiveci potrivit. În plus, nu are nevoie de cantități mari de apă. Rezistă la perioadele scurte de uscăciune a solului. Cu toate că apreciază un mediu umed, nu tolerează excesul de apă stagnate în sol.
Solul trebuie însă bine drenat, iar suprafața acestuia trebuie lăsată să se usuce între udări. Se poate testa solul cu degetul. Dacă acesta este uscat în primii 2-3 centimetri, atunci se poate uda planta. Nu trebuie să uzi planta în mod excesiv, întrucât rădăcinile ar putea putrezi.
Planta ar trebui amplasată într-un mediu cu temperaturi moderate, cu valori de 18-24 grade C. Planta nu trebuie expusă la temperaturi sub 10 grade C.
CITEȘTE ȘI: