Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul?

Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul?
📅 2024-10-18

Ce a fost Bing Bangul? Teoria Big Bangului a fost propusă pentru prima dată de Georges Lemaître în 1927, fără a purta numele sub care o cunoaștem astăzi, acesta fiindu-i atribuit abia în anii 1950.

Denumirea comună a contribuit la o imagine greșită a începutului Universului, fiind adesea descris drept o explozie masivă, asemănătoare unei supernove epice. Dar a fost Universul nostru creat cu adevărat într-un spectacol cosmic de artificii? Sau a existat un alt proces în joc? ?

„Big Bangul” nu a fost deloc o „explozie” în sensul obișnuit. Nu s-a desfășurat cu suflul de șrapnel și foc, și cu siguranță nu a existat nicio ciupercă atomică. Teoria Big Bangului derivă din teoria și din ideea că Universul s-a extins dintr-o colecție densă de energie numită singularitate. Nu a existat o explozie propriu-zisă, ci o vastă expansiune a unui material extrem de condensat.

Ce a fost Bing Bangul?

De ce, atunci, această teorie este descrisă cu un nume atât de înșelător? Probabil pentru a fi ridiculizată. Sir Fred Hoyle a denumit batjocoritor teoria drept „Big Bang” cu intenția de a o reduce la absurd, iar numele a rămas. Hoyle credea, contrar teoriei Big Bangului, că Universul însuși nu a avut un început, ci doar componentele din interiorul său au apărut. Aceasta se numește teoria stării staționare, care și-a pierdut din popularitate în favoarea acceptării generale a teoriei Big Bangului.

Dacă Universul nu a explodat în existență, de unde a venit totul? Conform teoriei, Universul, care include tot spațiul, timpul, energia etc., a fost condensat într-o entitate de volum zero, extrem de fierbinte și de densitate infinită numită singularitate. În fizică, densitatea este calculată împărțind masa la volum, ceea ce înseamnă că ecuația pentru determinarea densității singularității implică împărțirea la zero. Dacă acest lucru nu vă face să vă doară creierul, următorul lucru sigur o va face: deoarece tot spațiul și timpul existau în interiorul singularității, singularitatea în sine nu exista în cadrul spațiului sau al timpului, scrie Britannica.

Universul, așa cum îl știm, este rezultatul expansiunii și răcirii acestei singularități. Din moment ce singularitatea nu se afla într-o locație specifică pe planurile spațiului sau timpului, nu există un ; totul se extinde din orice altceva la o rată egală. În ceea ce privește originile singularității, sau chiar ce a existat înainte de ea, oamenii de știință sunt la fel de nedumeriți ca oricine altcineva.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Ca și cum două nu ar fi fost deja prea multe, cercetătorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri

Cercetătorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri, marcând al doilea caz documentat vreodată al acestei afecțiuni congenitale extrem de rare. În 2020, în Duhok, Irak, medicii au raportat primul caz documentat al unui băiețel […] Articolul Ca și cum două nu ar fi fost deja prea multe, ce...

Singurătatea poate provoca, la propriu, coșmaruri, potrivit unui studiu

Singurătatea nu este asociată doar cu probleme de sănătate fizică și mintală în timpul orelor de veghe. O nouă cercetare realizată de o echipă de oameni de știință din SUA leagă sentimentul de singurătate de […] Articolul Singurătatea poate provoca, la propriu, coșmaruri, potrivit unui stud...

Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul?

Ce a fost Bing Bangul? Teoria Big Bangului a fost propusă pentru prima dată de Georges Lemaître în 1927, fără a purta numele sub care o cunoaștem astăzi, acesta fiindu-i atribuit abia în anii 1950. […] Articolul Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul? apare prima dată în Descopera.

Cristina Demetrescu dezvăluie secrete ascunse ale astrologiei. Știai că-ți poți schimba data în care pleci din această lume fizică? EXCLUSIV la „Altceva cu Adrian Artene”

Cristina Demetrescu vine în această săptămână în studioul de podcast „Altceva cu Adrian Artene” și, împreună cu jurnalistul Adrian Artene, reușește să construiască o discuției altfel despre astrologie. Vestita Mânuitoare a mesajelor transmise de astre […] Articolul Cristina Demetrescu dezvă...

O echipă de astronomi ar fi rezolvat misterul vârstei Căii Lactee! Cât de veche este galaxia noastră?

O populație de stele vechi de peste 13 miliarde de ani reprezintă discul original din care s-a format Calea Lactee, susține o echipă de astronomi. Studiind mișcările acestor stele, autorii au reconstruit ceea ce cred […] Articolul O echipă de astronomi ar fi rezolvat misterul vârstei Căii L...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.