Singurătatea poate provoca, la propriu, coșmaruri, potrivit unui studiu

Singurătatea poate provoca, la propriu, coșmaruri, potrivit unui studiu
📅 2024-10-18

Singurătatea nu este asociată doar cu probleme de sănătate fizică și mintală în timpul orelor de veghe. O nouă cercetare realizată de o echipă de oameni de știință din SUA leagă sentimentul de singurătate de coșmarurile noastre, afectându-ne chiar și atunci când dormim adânc.

Cercetătorii au descoperit că visele urâte pot crește în frecvență și intensitate atunci când oamenii sunt singuri, potențial ca urmare a stresului suplimentar cauzat de lipsa unor legături sociale puternice.

„O caracteristică a somnului perturbat pe care cercetătorii încep să o investigheze în legătură cu singurătatea este frecvența și intensitatea coșmarurilor, care sunt vise vii și adesea îngrozitoare care întrerup frecvent somnul restaurator”, scriu cercetătorii în lucrarea lor publicată.

„Deși unele studii au documentat corelații între singurătate și se cunosc puține despre mecanismele care explică variația acestor asociații”.

În primul rând, echipa a reanalizat datele dintr-un studiu anterior privind privarea de afecțiune. Datele auto-raportate de la 827 de participanți adulți din SUA au arătat o legătură între o singurătate mai mare și o frecvență mai mare a coșmarurilor, sentimentele de stres acționând ca mediator.

Se cunosc puține despre mecanismele care explică aceste legături

În continuare, au fost obținute date noi de la 782 de participanți adulți din SUA, care au răspuns din nou la întrebări despre sentimentele lor de singurătate și stres, precum și despre . Acest al doilea lot de înregistrări a arătat că singurătatea a afectat intensitatea coșmarurilor – o măsură care lipsea în cercetările anterioare – precum și frecvența coșmarurilor.

Deși acest lucru nu arată o cauză și un efect direct, cercetătorii sugerează că este legat de o teorie evoluționistă a singurătății prezentată în studiile anterioare: că este un semn de avertizare că organismului îi lipsește o resursă esențială – sprijinul social, scrie ScienceAlert.

„Relațiile interpersonale reprezintă în mare măsură o nevoie umană esențială”, spune Colin Hessem, cercetător în domeniul comunicării la Universitatea de Stat din Oregon. „Atunci când nevoia oamenilor de relații puternice nu este satisfăcută, ei suferă fizic, mental și social.”

„La fel cum foamea sau oboseala înseamnă că nu ai primit suficiente calorii sau somn, singurătatea a evoluat pentru a alerta indivizii atunci când nevoile lor de relaționare interpersonală nu sunt satisfăcute.”

Tratamente care ar putea asigura un somn mai bun

Într-un fel, cercetătorii sugerează că am evoluat pentru a deveni mai stresați, mai alerți și mai predispuși să rumegăm atunci când suntem singuri: schimbări care ne împing să găsim companie, dar care sunt, de asemenea, susceptibile să uzeze organismul și

Singurătatea a fost cu siguranță legată pe scară largă de calitatea slabă a somnului în trecut și este logic ca, în cazul în care minților noastre le lipsesc interacțiunile sociale de care au nevoie în orele de veghe, acest lucru ar putea persista în mintea în repaus.

Echipa dorește ca studiile viitoare să investigheze dacă, de fapt, subiectul coșmarurilor este afectat de singurătate și care tratamente pentru singurătate ar putea fi cele mai bune în ceea ce privește asigurarea unui somn mai bun.

Cercetarea a fost publicată în Journal of Psychology.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Mamasita, prima artistă albă care a cântat în cluburi afro-americane. Sophie Tucker: „Am fost și săracă și bogată. Cel mai bine mi-a fost bogată”

Sophie Tucker (1887 – 1955) a fost o actriță, comediantă și cântăreață americană revoluționară care a influențat semnificativ cultura populară de-a lungul carierei sale. Născută în 1887 în Tul’chyn, Ucraina, Tucker a emigrat cu familia […] Articolul Mamasita, prima artistă albă ...

Ca și cum două nu ar fi fost deja prea multe, cercetătorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri

Cercetătorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri, marcând al doilea caz documentat vreodată al acestei afecțiuni congenitale extrem de rare. În 2020, în Duhok, Irak, medicii au raportat primul caz documentat al unui băiețel […] Articolul Ca și cum două nu ar fi fost deja prea multe, ce...

Singurătatea poate provoca, la propriu, coșmaruri, potrivit unui studiu

Singurătatea nu este asociată doar cu probleme de sănătate fizică și mintală în timpul orelor de veghe. O nouă cercetare realizată de o echipă de oameni de știință din SUA leagă sentimentul de singurătate de […] Articolul Singurătatea poate provoca, la propriu, coșmaruri, potrivit unui stud...

Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul?

Ce a fost Bing Bangul? Teoria Big Bangului a fost propusă pentru prima dată de Georges Lemaître în 1927, fără a purta numele sub care o cunoaștem astăzi, acesta fiindu-i atribuit abia în anii 1950. […] Articolul Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul? apare prima dată în Descopera.

Cristina Demetrescu dezvăluie secrete ascunse ale astrologiei. Știai că-ți poți schimba data în care pleci din această lume fizică? EXCLUSIV la „Altceva cu Adrian Artene”

Cristina Demetrescu vine în această săptămână în studioul de podcast „Altceva cu Adrian Artene” și, împreună cu jurnalistul Adrian Artene, reușește să construiască o discuției altfel despre astrologie. Vestita Mânuitoare a mesajelor transmise de astre […] Articolul Cristina Demetrescu dezvă...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.