Ca și cum două nu ar fi fost deja prea multe, cercetătorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri

Ca și cum două nu ar fi fost deja prea multe, cercetătorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri
📅 2024-10-18

Cercetătorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri, marcând al doilea caz documentat vreodată al acestei afecțiuni congenitale extrem de rare.

În 2020, în Duhok, Irak, medicii au raportat primul caz documentat al unui băiețel de trei luni care s-a născut cu . Totuși, cel de acum este primul caz raportat la un adult, ceea ce face această descoperire medicală deosebit de bizară.

Cercetătorii studenți de la Școala Medicală a Universității din Birmingham (Marea Britanie) au făcut această descoperire în timpul disecării corpului unui bărbat de 78 de ani, care și-a donat corpul științei. Este posibil ca bărbatul să fi trăit toată viața fără să știe despre această afecțiune.

Difalia, adică prezența a două penisuri, este o condiție extrem de rară care afectează doar una din cinci până la șase milioane de persoane. În literatura medicală au fost raportate doar aproximativ 100 de cazuri. Potrivit unui articol publicat în Journal of Medical Case Reports luna aceasta, trifalia, o anomalie congenitală rară în care sunt prezente trei penisuri distincte, a fost documentată doar o singură dată în istorie.

Trifalia poate provoca probleme precum infecții ale tractului urinar, disfuncție erectilă sau dificultăți legate de fertilitate, notează Interesting Engineering.

La autopsie, s-a descoperit că un bărbat avea, de fapt, trei penisuri

Aceasta este prima dată când interiorul acestei este descris în detaliu printr-o examinare post-mortem. În timpul examinării, cercetătorii au observat că pacientul, un bărbat alb de aproximativ 1,83 metri înălțime, avea organe genitale externe normale.

Totuși, la o investigație mai amănunțită, oamenii de știință au descoperit prezența „a două penisuri suplimentare mici ascunse în punga scrotală”. Atât penisul principal, cât și cel secundar împărțeau aceeași uretră, care trecea prin penisul secundar înainte de a ajunge la cel principal. Cel mai mic penis suplimentar nu avea o structură similară cu o uretră, conform cercetătorilor.

Dezvoltarea genitală începe în uter între săptămânile patru și șapte de gestație, iar penisul se dezvoltă din tuberculul genital, proces controlat de dihidrotestosteron (DHT).

Anomaliile genetice care afectează receptorii de androgeni pot duce la anomalii fizice ale organelor genitale. În acest caz, tuberculul genital ar fi putut fi triplicat, ceea ce a dus la dezvoltarea uretrei în penisul secundar. Penisul terțiar este un vestigiu al triplicării tuberculului genital.

Cercetătorii au observat că diferențele fizice ale penisurilor suplimentare raportate în literatura medicală variază semnificativ, probabil din cauza diversității cauzelor de bază.

O condiție care poate trece ușor neobservată

În majoritatea cazurilor de duplicare externă a penisului, care este de obicei legată de alte probleme congenitale, chirurgii optează pentru îndepărtarea penisului suplimentar. Duplicarea internă a penisului este, de obicei, identificată mai târziu în viață, cauzând , simptome urinare obstructive și incontinență urinară la vârsta adultă.

„Nu putem fi siguri dacă acest defect a fost trecut cu vederea în acest caz, deoarece persoana respectivă avea un istoric de intervenții chirurgicale pentru repararea unei hernii inghinale”, au scris cercetătorii. Natura răsucită a uretrei ar fi făcut dificilă introducerea unui cateter urinar. Dacă defectul ar fi fost observat în timpul vieții, ar fi putut fi lăsat necorectat din cauza lipsei simptomelor și a naturii sale inofensive.

Având în vedere descoperirea accidentală, cercetătorii sugerează că duplicarea internă a penisului ar putea fi mai comună decât se credea anterior. Penisurile interne care sunt ascunse și nu prezintă simptome sau probleme medicale suplimentare pot trece neobservate, ceea ce face dificilă diagnosticarea.

Furnizorii de servicii medicale trebuie să fie conștienți de polifalie pentru a diagnostica pacienții cu simptome urologice și pentru a oferi îngrijiri adecvate, cum ar fi inserarea cateterului, imagistica urologică și intervențiile chirurgicale.

Polifalia ar putea fi mai frecventă decât realizăm în prezent, iar conștientizarea acestei condiții este esențială pentru intervenții medicale eficiente.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Mamasita, prima artistă albă care a cântat în cluburi afro-americane. Sophie Tucker: „Am fost și săracă și bogată. Cel mai bine mi-a fost bogată”

Sophie Tucker (1887 – 1955) a fost o actriță, comediantă și cântăreață americană revoluționară care a influențat semnificativ cultura populară de-a lungul carierei sale. Născută în 1887 în Tul’chyn, Ucraina, Tucker a emigrat cu familia […] Articolul Mamasita, prima artistă albă ...

Ca și cum două nu ar fi fost deja prea multe, cercetătorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri

Cercetătorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri, marcând al doilea caz documentat vreodată al acestei afecțiuni congenitale extrem de rare. În 2020, în Duhok, Irak, medicii au raportat primul caz documentat al unui băiețel […] Articolul Ca și cum două nu ar fi fost deja prea multe, ce...

Singurătatea poate provoca, la propriu, coșmaruri, potrivit unui studiu

Singurătatea nu este asociată doar cu probleme de sănătate fizică și mintală în timpul orelor de veghe. O nouă cercetare realizată de o echipă de oameni de știință din SUA leagă sentimentul de singurătate de […] Articolul Singurătatea poate provoca, la propriu, coșmaruri, potrivit unui stud...

Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul?

Ce a fost Bing Bangul? Teoria Big Bangului a fost propusă pentru prima dată de Georges Lemaître în 1927, fără a purta numele sub care o cunoaștem astăzi, acesta fiindu-i atribuit abia în anii 1950. […] Articolul Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul? apare prima dată în Descopera.

Cristina Demetrescu dezvăluie secrete ascunse ale astrologiei. Știai că-ți poți schimba data în care pleci din această lume fizică? EXCLUSIV la „Altceva cu Adrian Artene”

Cristina Demetrescu vine în această săptămână în studioul de podcast „Altceva cu Adrian Artene” și, împreună cu jurnalistul Adrian Artene, reușește să construiască o discuției altfel despre astrologie. Vestita Mânuitoare a mesajelor transmise de astre […] Articolul Cristina Demetrescu dezvă...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.