Israelul dă 5 milioane de dolari pentru fiecare ostatic eliberat. Netanyahu: Oferim și o cale sigură de trecere

Israelul dă 5 milioane de dolari pentru fiecare ostatic eliberat. Netanyahu: Oferim și o cale sigură de trecere
📅 2024-11-19

"Oricine ne aduce un ostatic va găsi o cale sigură pentru el şi familia sa de a ieşi" din Gaza, a declarat Netanyahu într-un video filmat în Fâşia Gaza, conform unui comunicat al biroului său.

"Vom oferi, de asemenea, o recompensă de cinci milioane de dolari pentru fiecare ostatic", a adăugat el.

Purtând o cască militară şi o vestă antiglonţ, Netanyahu a vorbit, având marea în fundal, pe coridorul Netzarim, controlat de armata israeliană în nordul Fâşiei Gaza.

"Oricine îndrăzneşte să facă rău ostaticilor noştri este considerat mort. Vă vom urmări şi vă vom prinde'", a spus el.

Însoţit de ministrul Apărării, Israel Katz, premierul israelian a reafirmat că unul dintre obiectivele războiului este ca "Hamas să nu guverneze în Gaza".

"De asemenea, facem eforturi pentru a localiza ostaticii şi a-i aduce înapoi. Nu renunţăm la asta. Vom continua să facem acest lucru până când îi vom găsi pe toţi: vii şi morţi", a adăugat el.

În atacul fără precedent al comandourilor mişcării islamiste palestiniene Hamas din 7 octombrie 2023, 251 de persoane au fost răpite pe teritoriul israelian. Un total de 97 rămân ostatici în Gaza, dintre care 34 au fost declaraţi morţi de armată.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Israelul dă 5 milioane de dolari pentru fiecare ostatic eliberat. Netanyahu: Oferim și o cale sigură de trecere

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că Israelul va oferi o recompensă de cinci milioane de dolari oricărei persoane care va aduce înapoi un ostatic ţinut captiv în Gaza, relatează AFP.  

A aruncat din greșeală la gunoi 680 de milioane de euro. Povestea incredibilă a celui mai ghinionist om din lume

Un bărbat care a aruncat din greșeală un hard disk unde ținea Bitcoin spune că acesta valorează acum peste 680 de milioane de euro, în urma creșterilor recente ale prețurilor. Primăria orașului refuză însă să facă excavări pentru recuperarea hardului.  

Autorităţile din Suedia au deschis o anchetă pentru sabotaj după secţionarea a două cabluri din Marea Baltică

Două cabluri de telecomunicaţii au fost avariate în Marea Baltică în 48 de ore, unul între Finlanda şi Germania şi celălalt între Suedia şi Lituania, trezind suspiciuni de sabotaj ca parte a "războiului hibrid" al Rusiei, transmite marţi AFP.

Le-a luat 21 de ani să își dea seama că nu funcționează. Agenția Antidrog, reorganizată. Dependenții, preluați de Sănătate

După zeci de ani de luptă fără rezultate cu fenomenul consumului de droguri, autoritățile au realizat că tratarea dependenților nu ține de Ministerul de Interne. De aceea, au decis să reorganizeze Agenția Națională Antidrog.

Coletele comandate de Black Friday sunt și acum pe drum sau în depozite. Explicațiile oficiale ale unor firme de curierat

Este probabil cea mai aglomerată perioadă pentru curieri, iar timpul de livrare a comenzilor este în creștere și va rămâne așa până după Sărbători.  

Care sunt cele mai murdare plaje din România. În 2023, au fost mai puține PET-uri, dar mai multe mucuri de țigară

Vara trecută, turiștii au lăsat mai puține gunoaie pe litoral decât în alți ani. Ecologiștii spun că plajele au fost mai curate la finalul sezonului. 

Lege votată în Parlament. Câștigurile din criptomonede vor fi scutite de impozitul pe venit de 10% pe o perioadă limitată

Românii care au câștiguri din tranzactii cu monede virtuale vor scăpa de impozitarea lor.

În Oradea și Timișoara, oricine poate recicla uleiul consumat acasă la pubele speciale, asigurate de către primării

Mai nou, oricine poate recicla uleiul consumat acasă la pubele speciale. Se întâmplă deja în Oradea și Timișoara, unde gospodinele duc uleiul folosit la recipientul de colectare, asigurat de primării.

România are cei mai mulți obezi din Europa: „Avem acest cult al mâncatului”. Cum aflăm dacă avem greutatea corectă

Un mesaj îngrijorător vine de la Organizația Mondială a Sănătății. Obezitatea afectează tot mai mulți oameni, inclusiv în România, unde avem cel mai ridicat procent al persoanelor obeze din toată Europa.

Liceenii din România, obligați să dea la BAC matematica sau o altă știință. „E un shortcut către gândire, către rațiune”

După modelul european, elevii din România vor avea o probă de matematică sau de „științe” la bacalaureat, indiferent de profil.  

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.