Alegerile prezidenţiale în Belarus. Lukașenko rămâne la putere după o„mascaradă electorală”, acuză opoziția

Alegerile prezidenţiale în Belarus. Lukașenko rămâne la putere după o„mascaradă electorală”, acuză opoziția
📅 2025-01-26

Aleksandr Lukaşenko, președintele care conduce ţara cu mână de fier de peste 30 de ani, va obține cel de-al şaptelea mandat consecutiv.

"Nu are nicio legitimitate", a declarat șefa diplomației europene Kaia Kallas despre Lukașenko, aliatul lui Vadimir Putin, căruia i-a pus la dispoziţie teritoriul belarus în invazia la scară mare a Ucrainei vecine, în februarie 2022.

Mișcarea de contestare, care s-a ridicat împotriva lui Lukașenko după realegerea lui din 2020, a fost strivită prin forță. Sute de persoane au fost condamnate la pedepse grele cu închisoarea și sute de mii de oameni au fugit din țară, îndeosebi în Polonia.

Sprijinul pentru Moscova și înăbușirea opoziției au atras sancțiuni occidentale dure împotriva Minskului. Bielorușii nu mai au acces la multe produse europene, iar țara a pierdut pieţe de export.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

De Telegraaf: Nu este exclusă implicarea unor români în jaful tezaurului dacic din Muzeul Drents. Hoții s-ar afla în Germania

Poliţia olandeză este pe urmele celor trei hoți ai tezaurului dacic aflat în Muzeul Drents, din Assen (Olanda) şi nu exclude existenţa unui al patrulea făptuitor, şi nici implicarea unor români în acest jaf, potrivit unor surse citate de De Telegraaf.  

Un nou cablu avariat în Marea Baltică. Navele NATO, pregătite să investigheze și să acționeze

Un cablu optic submarin între Letonia şi Suedia a fost avariat duminică, probabil în urma unei influenţe externe, au anunţat autorităţile letone, precizând că marinadupă o navă suspectată de implicare.  

Hamas și Autoritatea Palestiniană fac front comun după ce Trump a propus ca palestinienii să plece din Gaza

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi-a declarat duminică „puternica respingere şi condamnarea oricărui proiect vizând mutarea” palestinienilor din Fâşia Gaza în Egipt şi Iordania.

Elon Musk, sprijin deschis pentru extrema-dreaptă din Germania. Omul de încredere al lui Trump critică Bruxelles-ul

Elon Musk, cel mai bogat pământean și omul de încredere al președintelui Trump, și-a exprimat din nou sprijinul faţă de partidul de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania.

Alegerile prezidenţiale în Belarus. Lukașenko rămâne la putere după o„mascaradă electorală”, acuză opoziția

Bieloruşii au votat astăzi în alegeri prezidenţiale cu final cunoscut dinainte, pe care opoziția și oficialii europeni le-au numit „farsă ori mascaradă electorală”.

Ulei de măsline - beneficii și proprietăți. De ce este recomandat în dietă și ce tip de ulei de măsline este mai bun

Uleiul de măsline este un ulei extras din partea cărnoasă a fructului copt al măslinului, Olea europaea.

Columbia a interzis intrarea unor avioane miliare americane cu migranţi expulzaţi

Preşedintele Columbiei, Gustavo Petro, a anunţat că a interzis intrarea avioanelor militare americane ce transportau migranţi expulzaţi, şi a afirmat că nu va accepta decât zboruri civile care îi tratează pe migranţi 'cu demnitate', transmite AFP.

Premieră în lumea medicală. O femeie din SUA, prima persoană care a supraviețuit peste două luni cu un rinichi de porc

O femeie de 53 de ani din statul american Alabama a depășit astăzi un prag important, devenind beneficiarul unui transplant experimental de organ de porc care a supraviețuit cel mai mult operației.

Topul celor mai bune universități din lume. România intră în top 1.500, cu ASE și UMF „Carol Davila”

Clasamentul mondial al universităților pune România pe harta celor mai bune centre de studii din lume. Universitățile de la noi nu sunt în primele 100, dar au intrat în primele 1.500 din cele 30.000 din toată lumea.

Povestea fascinantă a Coifului de aur de la Coțofenești. Nestemata dacică, folosită ca jucărie și adăpătoare pentru găini

Piesele furate au avut un destin dramatic, până să ajungă să fie expuse. Coiful de la Coțofenești a stat acum aproape un secol pentru o vreme în curtea unor țărani, care l-au folosit ca adăpătoare pentru găini.

Good News

Only good and positive news.