Anul 2025 ar putea veni cu noi kilometri de autostradă în România. Autoritățile promit că vor inaugura peste 200 de km

Anul 2025 ar putea veni cu noi kilometri de autostradă în România. Autoritățile promit că vor inaugura peste 200 de km
📅 2024-12-26

Întreaga autostradă are în total 122 de kilometri, iar acum se poate folosi aproximativ un sfert.

Anul viitor, autoritățile promit că vor inaugura peste 200 de kilometri de șosea de mare viteză.

Tunelul Poiana are în total 1,7 kilometri și urmează să fie construit pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Pitești, între Tigveni și Cornetu, secțiunea de 37 de kilometri.

Săpăturile ar urma să înceapă în primăvara anului viitor, iar constructorul va folosi două utilaje TBM, asa numitele cârtițe mecanice. Tunelul Poiana este format din două galerii cu câte două benzi pe sens: Sibiu - Pitești și Pitești - Sibiu.

Lotul 3 Tigveni – Cornetu are 37 de kilometri și ar urma să fie gata abia în 2027. Până atunci, autoritățile promit că vor da în trafic porțiunea lipsă până la Curtea de Argeș.

O bucată a fost deschisă luna aceasta între localitățile Bascov şi Măniceşti, iar în lucru mai sunt alți 14 kilometri. Așa că în primăvara am putea ajunge din Capitală până la Curtea de Argeș pe autostradă.

Așteptat de aproximativ doi ani, ultimul lot al inelului sudic de pe Autostrada A zero, drumul de mare viteză care înconjoară Capitală, ar urma să fie deschis în primăvara anului viitor.

Odată terminați, cei 18 kilometri, de la Bragadiru – Joița, vor face legătura completă pe Autostrada Capitalei, între A1 București – Pitești și A2, drumul spre mare.

Tot pe A zero, cu o mobilizare bună din partea constructorului chinez și anteprenorului român, ar mai putea fi deschiși înainte de termen, 10 kilometri, între Afumați și Glina. Va fi asigurată astfel o nouă legătură cu Autostrada București-Constanța.

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat: ”În acest moment avem peste jumătate din autostrada de Centură a Capitală 52 de kilometri dati în trafic și pe zona de sud și pe zona de nord”.

Anul 2025 ar putea veni cu noi kilometri de autostradă și în zona Moldovei. Cele două porțiuni de la Ploiești la Buzău, de 42 de km, ar urma să fie deshise. Iar în toamnă, oficialii promit că se va circula în regim de autostradă și între Focșani și Pașcani.

Practic, va fi pentru prima dată în infrastructura rutieră când va exista un drum de mare viteză între Muntenia și Moldova.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: ”Până la final anului 2028, să putem să avem o medie de 200 de kilometri de autostradă si drum expres - dat în circulație an de an. Anul acesta a reusit să se dea 200 de kilometri - anul viitor anticipez următorul lucru - că vor putea fi dati in circulație intre 200 si 300 avand in vedere stadiul diverselor tronsoane de autostradă și faptul că mare parte din aceste tronsoane pot fi finalizate cu succes anul viitor.”

Tot în 2025, după doi ani de promisiuni, șoferii ar putea circula și pe drumul expres Brăila - Galați.

Într-un final se va asigura o legătură și între Craiova și Capitală.

Ultimii 12 kilometri din drumul Expres Craiova-Pitesti ar urma să fie deschiși, iar șoferii vor putea circula neîntrerupt de la Craiova la Constanța.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Când se merge cu Ursul - versuri și semnificația acestui obicei. Ce spune tradiția

Obiceiul „Jocul Ursului” este o tradiție românească practicată în special în Moldova, în ajunul Anului Nou.

Pavlova - rețeta delicioasă de prăjitură pavlova de casă. Cum se prepară

Pavlova este un desert rafinat și delicat, cu o poveste fascinantă și o popularitate crescută pe tot globul.  

Trump numeşte un ambasador în Panama după ce a ameninţat că SUA îşi vor reafirma controlul asupra Canalului

Donald Trump l-a ales pe comisarul comitatului Miami-Dade, Kevin Marino Cabrera, ca ambasador în Panama, după ce a ameninţat că America îşi va reafirma controlul asupra Canalului Panama, pe care l-a predat în urmă cu 25 de ani, relatează Reuters.

Ce a apărut în Marea Neagră după ce biologii au plantat iarbă în adâncuri. „O specie cu ciclu de viață lung”

Marea Neagră este mai bogată datorită proiectului pilot în care biologii au plantat iarbă în adâncuri, după lucrările de lărgire a plajelor. În ecosistemele nou create au apărut căluți de mare, crabi și creveți.

Noi detalii în cazul prăbușirii avionului în Kazahstan. Rușii ar fi confundat aparatul cu o dronă a Ucrainei

Avionul companiei din Azerbaidjan, prăbușit în Kazahstan, a fost cel mai probabil, lovit de o rachetă sol-aer a unui sistem rusesc Panțir, care l-ar fi confundat cu o dronă ucraineană.

Anul 2025 ar putea veni cu noi kilometri de autostradă în România. Autoritățile promit că vor inaugura peste 200 de km

Lucrările avansează pe șantierul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești. Potrivit Ministerului Transporturilor, a fost emisă autorizația pentru cel mai lung tunel ce va fi construit la noi.

Tot mai mulți producători de haine etichetează o mărime mai mare ca fiind una mai mică. Care este motivul

În forfota cumpărăturilor este tot mai dificil să găsim mărimea potrivită pentru hainele care ne sunt pe plac.

Mall-urile, pline în a doua zi de Crăciun. Românii au fost în căutare de reduceri și ținute pentru petrecerea de Revelion

După masa de Crăciun, mulți și-au petrecut ziua prin mall-uri. Pentru că Moșul nu nimerește de fiecare dată cadoul potrivit, unii au venit să returneze ce au primit.

Cum să te recuperezi din mahmureala de Crăciun. Remedii tradiționale

Zeama de varză, murăturile și ciorba de potroace au fost foarte apreciate astăzi de cei care au băut cam mult în cinstea moșului.

Singurii care s-au bucurat de codul portocaliu de vânt în ziua de Crăciun au fost pasionații de sporturi extreme

Cum pe litoral este cod portocaliu de vânt, singurii care s-au bucurat de această vreme au fost cei care practică sporturi extreme. 

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.