Oamenii se tem că viitorul fabricii este incert, și că în curând se va trece la disponibilizări. Conducerea fabricii le-a transmis protestatarilor că va căuta soluții.
Timp de oră muncitorii au protestat în fața fabricii din Cugir, și au cerut să li se dea de muncă, iar cei din conducere să încheie contracte bune, pentru ca armele produse aici să poată fi livrate.
Lider de sindicat: „Toți salariații fabricii de arme sunt obișnuiți să muncească, stăm la mâna guvernului, nu noi salariații trebuie să aducem contracte și comenzi”.
Angajat: „Noi lucrăm, nu ne mai cumpără nimeni armele, nici condiții nu sunt în fabrică. Nu sunt comenzi.”
Reporter: „Ce se întâmplă cu marfa?”
Angajată: „E toată e băgată în magazie”.
Angajat: „Anul acesta lucrăm pe stoc de la începutul anului, marfa e în magazie și nu ne-o mai ia nimeni. Nici statul român nu ne dă nimic de lucru, războiul e la ușă și noi nu avem o armă în depozite”.
Nicolae Stoica – președinte Sindicatul ”Speranța” Orăștie: „Toate societățile din industria de apărare se confruntă cu o lipsă totală de comenzi. Dacă în anul 1990 erau în jur de 250.000 de angajați, acum mai suntem în jur de 9.000. Statul român care este 100% proprietarul acestor societăți nu ne-a dat nicio comandă de peste 20 de ani, ceea ce este inadmisibil”.
După protestul angajaților, cei din conducere au transmis că poartă discuții cu potențiali clienți din Statele Unite și că în următoarea perioadă vor încerca să vândă toate armele din stoc, în valoare de peste 2 milioane de dolari.