De cele mai multe ori, jocurile de noroc sunt asociate cu plăcerea, în special atunci când există un câștig considerabil. Fiind cunoscută sub numele de „hormonul plăcerii”, dopamina reprezintă o substanță chimică care se eliberează în momentul în care facem o activitate care ne produce o senzația de recompensă sau de plăcere.
De exemplu, o recompensa de bun venit fără depunere poate elibera dopamină, datorită ideii de a primi ceva fără a depune o sumă de bani. În general, astfel de recompense creează dependență și te conving să joci mai mult decât ți-ai propus.
Jocurile de noroc oferă jucătorilor sentimentul că fac parte dintr-o comunitate. Există multe jocuri care îți oferă o secțiune de chat dedicată jucătorilor pentru a putea interacționa unii cu ceilalți. Acest lucru oferă o experiență mult mai bună jucătorilor, eliminând posibilele sentimente de singurătate.
În plus, pe lângă socializarea cu jucătorii, la jocurile de tip gates of olympus demo jucătorii au posibilitatea de a primi asistență printr-un live chat, îmbunătățind experiența jocului.
Un alt efect pe care jucătorii îl pot experimenta este cel al dependenței. În special atunci când vorbim de pacanelele ca la aparate, poate fi foarte ușor să ajungi să fii dependent de ele, datorită accesibilității lor.
Este important să îți setezi limite de timp și de depunere, pentru a evita pierderi financiare mari. Tratează jocurile de noroc mai mult ca pe un mod de a te relaxa, decât ca pe o soluție de a face bani rapid.
Situațiile în care jucătorii nu își setează limite și nu au un nivel de responsabilitate ridicat pot conduce la pierderi financiare destul de mari. Aceste pierderi sunt asociate, deseori, cu instalarea stărilor de anxietate, depresie și insomnii. În unele cazuri, se poate ajunge chiar și la izolarea de lume.
Există posibilitatea ca jucătorii să simtă anxietate atunci când consumă banii pe care îi aveau pentru nevoile personale. Totodată, presiunea de a câștiga îi îndeamnă pe jucători să încerce să își recupereze banii pierduți, ceea ce, din nou, generează stres și un nivel ridicat de anxietate.
Izolarea de lumea reală poate porni de la dependența jucătorilor. Aceștia preferă să își petreacă o bună parte din timpul lor la jocurile de noroc, alegând să întrerupă relațiile sociale pe care le au cu familia sau prietenii.
În concluzie, jocurile de noroc pot avea diferite efecte asupra creierului. Fiecare jucător poate evita efectele mai puțin benefice prin autocontrol și impunerea limitelor. Tratează jocurile de noroc ca pe o sursă de divertisment și folosește doar banii pe care îi ai alocați pentru distracție.
Player.ro este deținut și operat de Player Gaming Limited, C.I.F.: 44598012, Număr de Înregistrare C99223; Valetta Buildings, 2nd floor, Suite 7, South Street, Valetta VLT 1103, Malta. Drept de organizare în baza licenței L1223985W001403 cu valabilitate 01.05.2022-30.04.2032 și în baza autorizației de exploatare obținută prin decizia 444/29.03.2024.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.