Totul pentru Schengen: O rețea de polițiști spăgari a fost spartă la frontiera României!

Totul pentru Schengen: O rețea de polițiști spăgari a fost spartă la frontiera României!
📅 2024-10-18

România își face curățenie amplă la granițe, ca să se asigure că nu ratează Schengen terestru în 2024! Mai mulți polițiști de frontieră din Satu Mare sunt bănuiți că ar fi primit bani de la transportatorii de autovehicule, fructe și legume pentru a le permite intrarea în țară fără controlul ANAF.

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție Satu Mare, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu sprijinul autorităților omologe din Ungaria, au făcut, vineri, percheziții domiciliare la șapte locații situate în județul Satu Mare, dintre care două sunt sedii sau puncte de lucru ale unor persoane juridice.

Acțiunile au avut loc în cadrul unui dosar penal care vizează infracțiuni de luare de mită și dare de mită.

Din cercetări s-a constatat că angajați ai Poliției de Frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au primit sume de bani de la transportatorii de autovehicule, fructe și legume, permițând astfel intrarea în țară a acestora prin evitarea controlului efectuat de ANAF. De asemenea, transportatorii care tranzitau acest punct ofereau sume de bani polițiștilor de frontieră pentru a evita aceste controale.

La percheziții au fost ridicate mai multe bunuri și înscrisuri care sunt suspectate că au legătură cu comiterea infracțiunilor menționate.

Totodată, au fost emise 6 mandate de aducere pentru suspecți.

România face tot posibilul să intre în Schengen cu frontierele terestre începând cu anul acesta

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, într-o vizită de lucru pe un tronson al autostrăzii A7, că România va fi acceptată în Schengen în acest an și cu granițele terestre „cu o certitudine de 99.9%”.

„După cum bine știți, s-au terminat alegerile în Austria dar n-au format încă noul guvern. Eu îmi doresc să-l formeze cu social-democrații de această dată, pentru că, așa cum iarăși foarte bine știți, dl cancelar Nehammer este din familia PPE, aceeași familie din care parte și PNL. Dar hai să vă spun cu o certitudine de 99,9% că anul acesta România va intra terestru în Schengen”, a declarat Ciolacu.

România este pe deplin pregătită să intre în Spaţiul Schengen cu frontierele terestre, a declarat, joia trecută, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Preşedinţia ungară a Consiliului UE cere ca până la sfârşitul anului Bulgaria şi România să fie membre depline ale zonei Schengen.

România a intrat pe 31 martie în Spaţiul Schengen doar cu frontierele aeriene şi maritime, astfel că persoanele care efectuează zboruri către sau dinspre state membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Gloria Buzău – FC Hermannstadt 3-0 - Budescu a reuşit o dublă, oaspeţii au avut doi eliminaţi

Echipa Gloria Buzău a dispus vineri seara, pe teren propriu, scor 3-0, de gruparea sibiană FC Hermannstadt, în primul meci al etapei a 13-a din Superligă. Oaspeţii au avut doi jucători eliminaţi, potrivit news. Citește mai departe...

Guvernul are planuri pentru industria berii - Modificările care vor duce la scumpirii în următorii doi ani

Guvernul României intenționează să modifice mecanismul de ajustare a accizei la bere printr-un nou calendar de creșteri graduale, ce va înlocui actuala metodă de ajustare în funcție de evoluția inflației. Conform unui proiect de ordonanță analizat de Profit. Citește mai departe...

Kremlinul ar putea încerca un 'Memorandum Kozak 2.0' pentru federalizarea Republicii Moldova (analiști)

Posibila realegere a preşedintei prooccidentale Maia Sandu şi aprobarea referendumului pro-UE nu vor trasa definitiv calea Republicii Moldova către UE. Citește mai departe...

A căzut cel puțin parțial un mare proiect energetic al României!

Comisia de evaluare din cadrul Societăţii de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) a respins ambele oferte depuse pentru realizarea „Studiului de Fezabilitate şi Documentaţia tehnico-economică aferente obiectivului de investiţii Centrala hidroelectrică cu acumulare prin Citește ma...

Ucraina are prea multe arme pe stoc, în plin război cu Rusia: Zelenski începe exportul de arme

În plin război cu Rusia, Ucraina are prea multe arme pe stoc. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că a cerut Ministerului Apărării să lucreze la propuneri pentru posibile exporturi de arme, relatează Reuters. Citește mai departe...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.