Șoferii Senatului care l-au huiduit miercuri pe Ilie Bolojan la anunțul restructurărilor de personal au un salariu de 6.344 lei brut pe lună (3.712 lei net), la care se adaugă vouchere de vacanță și indemnizație de hrană.
Șoferii Senatului care l-au huiduit miercuri pe Ilie Bolojan la anunțul acestuia privind restructurările au un salariu de 6.344 lei brut/lună (3.712 lei net/lună).
Șoferii de la Senat au un post cu program de bugetar pentru care se mai acordă vouchere de vacanță de 1.600 lei, precum și o indemnizație de hrană, echivalentă a două salarii minime pe economie, adică 8.100 lei brut (respectiv 4.348 lei net) pe parcursul unui an, ceea ce înseamnă 362 lei net pe lună, adăugați la salariu, notează stirileprotv.ro
Reamintim însă că celebra deja ”Ordonanță trenuleț” a vizat, printre alte reduceri de cheltuieli, și tăierea la jumătate a voucherelor de vacanță. Astfel, bugetarii vor primi în continuare vouchere de vacanță, dar numai în limita a 800 lei și cu condiția asigurării de către angajat a unei coplăți de 800 lei.
Salariul brut lunar de 6.344 lei al unui șofer de la Senat conține și sporul de condiții vătămătoare, potrivit documentului publicat de camera superioara a Parlamentului României, mai precizează sursa citată.
Trebuie precizat că Senatul României nu face public nicăieri numărul exact al angajaților săi, implicit al șoferilor plătiți de la buget pentru a-i sluji pe aleșii neamului.
Personal de la Senat de la 796 de angajați la 618
Mai mulți angajați ai Senatului l-au huiduit miercuri pe Ilie Bolojan, președintele camerei superioare a Parlamentului și al doilea om în stat, pe fondul retructurărilor anunțate de acesta.
„Fără o consultare aplicată cu sindicatele, fără o analiză amplă a complexităţii activităţii instituţionale, preşedintele şi secretarul general al Senatului intenţionează să reducă aproximativ 200 de posturi”, au transmis miercuri Sindicatul Funcţionarilor Publici Parlamentari, Sindicatul Personalului Contractual şi Sindicatul Şoferilor din Senatul României .
Ilie Bolojan a anunțat reducerea schemei de personal de la 796 de posturi la 618 posturi, deoarece actuala organigramă „nu mai asigură funcţiile necesare desfăşurării unei activităti parlamentare eficiente”.
Măsura anunțată de Bolojan la Senat vine pe fondul politicilor de austeritate pe care Guvernul Ciolacu le-a anunțat la nivelul întregului aparat bugetar.