Papa Francisc va dialoga cu artişti internaţionali celebri despre puterea universală a artei ca instrument al unităţii şi speranţei în documentarul "Predicatorii frumuseţii: o călătorie spirituală prin artă şi credinţă", a cărui producţie a fost anunţată în această săptămână la Roma de Andrea Iervolino şi Luis Quinelli, împreună cu platforma Tatatu şi Fundaţia Vitae, informează joi agenţia italiană Ansa.
Filmările vor începe în martie şi vor avea loc într-unul dintre cele mai emblematice şi mai semnificative din punct de vedere spiritual locuri din lume: Capela Sixtină, aflată în inima Vaticanului, informează Agerpres.
Proiectul de excepţie a fost confirmat oficial luni, 20 ianuarie, după o audienţă privată cu Papa Francisc în biblioteca Palatului Apostolic.
"'Predicatorii frumuseţii' nu este doar un documentar, ci un apel spiritual de a îmbrăţişa puterea transformatoare a artei. Cred că arta, în forma sa cea mai pură, poate transcende toate barierele culturale şi religioase, devenind un limbaj universal al speranţei şi păcii. Este o invitaţie de a redescoperi frumuseţea şi de a răspândi lumină într-o lume care are disperată nevoie de ea", a declarat Andrea Iervolino, fondatorul Tatatu.
"Acest proiect s-a născut dintr-o dorinţă profundă de a arăta cum arta poate reflecta măreţia creaţiei şi poate apropia sufletele. Papa Francisc ne inspiră să vedem arta ca pe un vehicul al unităţii, o punte între cer şi pământ, capabilă să genereze schimbări pozitive în inimile tuturor. Prin 'Predicatorii Frumuseţii' dorim să transmitem un mesaj de iubire universală şi de speranţă reînnoită", a adăugat Luis Quinelli, fondatorul Vitae.