Ayatollahul Ali Khamenei: Hamas 'este viu și sănătos'

Ayatollahul Ali Khamenei: Hamas 'este viu și sănătos'
📅 2024-10-19

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas este "în viaţă şi va rămâne în viaţă", în ciuda morţii liderului său Yahya Sinwar, ucis în timpul unei operaţiuni militare israeliene, a declarat sâmbătă liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, potrivit AFP, scrie Agerpres.

"Pierderea lui este cu siguranţă dureroasă pentru Axa Rezistenţei (împotriva Israelului - n.r.), dar acest front nu a încetat să avanseze în pofida martiriului unor personalităţi proeminente", a dat asigurări ayatollahul Khamenei într-un comunicat de presă. "Hamas este în viaţă şi va rămâne în viaţă", a adăugat el.

Iranul nu recunoaşte Statul Israel, duşmanul său declarat, şi a făcut din sprijinul pentru cauza palestiniană unul dintre pilonii politicii sale externe de la Revoluţia Islamică din 1979.

Yahya Sinwar "a fost o personalitate strălucită a rezistenţei şi a luptei" împotriva Israelului, a spus ayatollahul Khamenei. "A stat cu o hotărâre neclintită împotriva inamicului crud şi agresor şi l-a pălmuit cu tact şi curaj", a adăugat el.

Yahya Sinwar este considerat arhitectul atacului fără precedent al mişcării islamiste palestiniene asupra Israelului din 7 octombrie 2023, care de atunci a cufundat regiunea într-un conflict sângeros.

Cu o zi înainte ca Sinwar să fie numit şef al Hamas în august, liderul suprem iranian a postat pe site-ul său un videoclip cu o întâlnire rară cu el, datând din 2011.

Yahya Sinwar era la acea vreme membru al delegaţiei mişcării islamiste palestiniene condusă de Ismail Haniyeh, fostul lider al formaţiei ucis la Teheran la sfârşitul lunii iulie într-o lovitură atribuită Israelului şi căruia i-a succedat.

Plâng și talibanii

La rândul lor, talibanii aflaţi la guvernare în Afganistan au transmis condoleanţe după moartea, joi, într-un atac israelian la Rafah, a lui Yahya Sinwar, şi au dat asigurări într-o declaraţie că acest fapt va intensifica rezistenţa şi lupta împotriva Israelului, transmite sâmbătă EFE.

"Asasinarea liderilor mujahedini (luptători islamici fundamentalişti) va servi doar la intensificarea şi consolidarea rezistenţei (împotriva Israelului)", au declarat talibanii într-un comunicat publicat vineri seara pe platforma X. "Exprimăm cele mai profunde condoleanţe mişcării islamice Hamas, tuturor mujahedinilor şi, în special, luptătorilor palestinieni oprimaţi şi curajoşi", se adaugă în comunicat.

Talibanii au cerut ţărilor musulmane să-şi arate solidaritatea cu poporul palestinian şi să le susţină cauza.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

FOTO Ciudățenie cu chip uman, observată pe Marte de roverul NASA: Imaginile care au stârnit replici aprinse

Apărut în fotografiile realizate de roverul Perseverance al NASA în timpul explorării versantului vestic al craterului Jezero, strania formațiune cu chip uman seamănă cu o față mumificată. Citește mai departe...

Ciuca, message for citizens of Rep. of Moldova: Referendum, best chance to reunite within the EU

President of the Senate Nicolae Ciuca said in a message addressed to the citizens of the Republic of Moldova that Sunday's constitutional referendum is the best chance for a reunification within the European Union, inform agerpres.ro. Citește mai departe...

Defence Minister Tilvar attends Meeting of NATO Defence Ministers in Brussels

The Minister of National Defence, Angel Tilvar, participated in the Meeting of NATO Defence Ministers, held on Thursday and Friday at the NATO Headquarters in Brussels, inform agerpres.ro. Citește mai departe...

Copil de doi ani, transportat de urgență cu elicopterul, după un accident grav. Trafic blocat

Cinci persoane sunt rănite în urma unui accident în Mehedinți. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul direcției și a intrat într-un cap de pod. SAJ a chemat în ajutor un elicopter pentru un copilaș de 2 ani, cu politraumatisme. Citește mai departe...

Accident neobișnuit în București: Un șofer a dat peste o femeie întinsă pe drum

Un accident rutier ieșit din comun a avut loc sâmbătă în Capitală, când un șofer a lovit o femeie care era întinsă pe strada Mureș, informează Brigada Rutieră. Un autovehicul condus de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, care circula pe str. Citește mai departe...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.