7 trucuri UTILE pe care nu le inveti la scoala AUTO. Cum eviti ungiul mort in retrovizoare si cum parchezi fara probleme in orice pozitie?

7 trucuri UTILE pe care nu le inveti la scoala AUTO. Cum eviti ungiul mort in retrovizoare si cum parchezi fara probleme
📅 2024-10-18

Fixarea oglinzii retrovizoare pentru a nu avea punct mort

Dacă oglinzile dumneavoastră nu sunt reglate corect, va avea un punct mort, adică nu vedeți vedea o porțiune a drumului și puteți rata o mașină care se deplasează pe banda adiacentă. Pentru a elimina unghiurile moarte, treceți în marșarier pe lângă o mașină parcată , uitându-vă în retrovizoare. Când autoturismul dispare din oglindă retrovizoare, ar trebui să-l vezi în vederea periferică. Oglinda centrală trebuie reglată astfel încât să puteți vedea în ea întreaga lunetă.

Sursă foto si info: https://www.oazaznanja.com/

Unde sunt roțile mașinii?

Dacă doriți să evitați gropile, trebuie să învățați să simțiți unde sunt roțile. Luați o sticlă de plastic goală, aplatizați-o cu piciorul și puneți-o pe drum. Exersați să conduceți peste el cu roata din față stânga și dreaptă. Deschide fereastra pentru a auzi zgomotul când călcați o sticlă.

Titi Aur demolează miturile distanței de siguranță fața de celelalte maşini. Cum calculezi, de fapt, distanța optimă?

Cum parcați folosindu-vă de oglinzi

Când parcați în unghi drept, opriți-vă când vedeți marginea sus a bordurii sub oglinda retrovizoare. În acest fel, distanța dintre bordură și mașină va fi minimă și nu vei zgâria bara de protecție. Când parcați în paralel, lipiți o bucată de bandă izolatoare în partea de jos a parbrizului, iar când marginea de sus se suprapune cu marginea bordurii, însemnă că vă aflați la distanța optimă. De asemenea, când parcați în paralel, este mai bine să o faceți cu spatele: astfel, veți vedea bordurile în oglinzi.

Cum uscați plăcuțele de frână după ce ați trecut printr-o baltă mai adâncă

Apa poate intra în sistemul de aprindere și poate provoca sufocarea motorului și puteți pierde controlul mașinii. După ce traversați un râu sau o baltă adâncă, nu schimbați imediat viteza. Apăsați pedala de accelerație și frâna de mai multe ori. Frecarea va produce căldură, astfel încât apa se va evapora din plăcuțele de frână.

Regula fermoarului, lecția care nu se predă în școlile de șoferi din România. Metoda simplă și eficientă pentru fluidizarea traficului

Dacă mașina nu pornește, aprindeți faza lungă

Uneori, iarna, mașina nu pornește de la prima încercare. Înainte de a încerca din nou, puteți încălzi bateria pornind faza lungă sau radioul.

Este legal să folosești iarna anvelope diferite sau trebuie să fie toate la fel? Ce prevede Codul Rutier

Poziția de zi și de noapte a oglinzii retrovizoare

Mulți șoferi nu știu că oglinzile standard au două poziții: pentru modul de zi și de noapte. Pentru a evita să fii orbită de mașina din spatele tău, schimbă unghiul oglinzii coborând-o.

Folosiți în mod regulat frâna de mână 

Chiar și atunci când nu parcați în pantă, folosiți regulat frâna de mână. Singura excepție este vremea foarte rece. În astfel de condiții, evitați utilizarea frânei de mână pentru a preveni înghețarea plăcuțelor.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Nicușor Dan susține desființarea Poliției Locale

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține desființarea Poliției Locale, considerând că atribuțiile acesteia pot fi preluate de Poliția Națională într-un mod „mai profesionist”. Declarațiile sale vin în urma scandalului de la Piața Unirii.

Bărbat din Republica Moldova, ucis în bătaie și, mai apoi, incendiat. Motivul halucinant care a dus la cumplita crimă

Sfârșit înfiorător pentru un bărbat în vârstă de doar 32 de ani din Republica Moldova! Doi bărbați sunt acuzați că l-au bătut pe tânăr până l-au lăsat fără suflare, iar apoi au dat foc cadavrului în încercarea de a-și ascunde urmele. Se pare că în spatele crimei ar fi fost gelozia unuia dintre bă...

Fost sportiv olimpic, căutat de FBI pentru distribuţie de cocaină şi pentru crimă. Recompensă de zeci de mii de dolari

Un fost sportiv olimpic al Canadei a fost acuzat că a condus o reţea de trafic de droguri care a transportat cantităţi mari de cocaină în întreaga Americă şi a ucis patru oameni. FBI oferă și o recompensă  pentru informaţii care ar ajuta la prinderea sa.

Accident rutier pe DN 11 în Lunca Câlnicului: Patru victime în urma impactului

Vineri dimineață, un accident rutier s-a soldat cu rănirea a patru persoane, după ce două autoturisme s-au ciocnit pe DN 11, în apropierea localității Lunca Câlnicului, județul Brașov. În urma impactului, toate victimele au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

7 trucuri UTILE pe care nu le înveți la școala AUTO. Cum eviți ungiul mort în retrovizoare și cum parchezi fără probleme în orice poziție?

Chiar și cei mai experimentați șoferi nu știu unele mici trucuri care le pot face șofatul mai sigur și mai plăcut. Iată câteva astfel de trucuri care vă vor ajuta să conduceți cu ușurință, să evitați situațiile periculoase și să deveniți un șofer mai singur pe abilitățile sale.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.