Lupta tot mai furibunda intre Trump si Harris. Ce strategii abordeaza fiecare pentru drumul catre Casa Alba

Lupta tot mai furibunda intre Trump si Harris. Ce strategii abordeaza fiecare pentru drumul catre Casa Alba
📅 2024-10-22

Vicepreşedinta Harris desfăşoară un turneu-fulger în trei state-cheie - Pennsylvania, Michigan şi Wisconsin - în estul ţării, iar fostul preşedinte într-o regiune din North Carolina (sud-est) devastată de un uragan recent, în care susţinătorii săi difuzează informaţii mincinoase despre ajutoarele guvernamentale.

Potrivit unor date oficiale publicate luni, echipa de campanie a Kamalei Harris a depăşit 270 de milioane de dolari în septembrie, în timp ce tabăra lui Trump a strâns doar 78 de milioane.

Potrivit The New York Times (NYT), vicepreşedinta a strâns peste un miliard de dolari de la intrarea în campanie, în iulie, după retragerea preşedintelui în exerciţiu Joe Biden - o sumă fără precedent în trei luni de campanie.

Însă acest avantaj financiar nu se traduce în capital electoral, potrivit sondajelor.

În cele şapte state cruciale în alegerile prezidenţiale - cele patru deja citate, Arizona, Nevada şi Georgia - ultimele pontaje publicate luni de NYT sunt incapabile să-i departajeze pe cei doi candidaţi.

Acelaşi lucru este valabil într-un sondaj realizat de The Washington Post (WP) asupra a 5.000 de alegători din aceleaşi state în prmele 15 zile din octombrie: 47% intenţionează să voteze cu Kamala Harris şi 47% cu Donald Trump.

„Voi da tot ce am”, declara duminică democrata.

Ea face campania luni însoţită de fosta parlamentară republicană Liz Cheney, o adevrsară aprigă a lui Donald Trump care o susţine pe vicepreşedintă, în încercarea de a-i atrage pe conservatorii moderaţi din tabăra sa.

Ţinta lor sunt periferiile rezidenţiale din Pennsylvania, Michigan şi Wisconsin şi mai ales cele în care fosta ambasadoare americană la ONU Nikki Haley a reuşit să ia voturi de fostul preşedinte în timpul alegerilor primare republicane.

Vicepreşedinta, care a împlinit 60 de ani duminică, începe să-şi înăsprească tonul împotriva rivalului său, al cărui comportament „înjoseşte”, îl acuză ea, funcţia de preşedinte.

Donald Trump şi-a cerscut cu un nivel violenţa verbală. „Ar trebui să-i spuneţi Kamalei Harris că v-aţi săturat (...). Eşti o vicepreşedintă de că..., cea mai rea, eşti concediată. Pleacă de-aici!”, le-a spus el susţinătorilor săi, sâmbătă, în Pennsylvania.

Miliardarul a făcut curte claselor populare în weekend, pozând cu muncitori cu căşti de şantier sâmbătă şi făcând pe servitorul la un McDonald's duminică.

Luni, candidatul republican prevedea mai multye etape în North Carolina, la Asheville, un oraş afectat dur de uraganul Helene la sfârşitul lui septembrie.

„Tocmai am făcut primul duş cald azi”, a declarat vineri AFP Shelley Hughes, o locuitoare a unei comune apropiate de Asheville, care spune că va vota cu candidatul republican.

„Totul seamănă cu o zonă de război. N-am alt cuvânt mai bun să descriu” situaţia, a adăugat ea.

Helene, al doilea cel mai sângeros uragan care a lovit Statele Unite continantale în mai bine de o jumătate de secol, s-a soldat cu cel puţin 240 de morţi în sud-estul ţării, dintre care cel puţin 124 în North Carolina.

Două săptămâni mai târziu, 16 persoane au murit în Florida, în timpul altului uragan, Milton.

Cele două uragane au luat rapid o dimensiune politică.

Donald Trump şi aleşi conservatori au lansat acuzaţii mincinoase împotriva gestionării guvernamentale a acestor catastrofe, dintre care mai multe au fost dezminţite de către guvernatorii statelor respective, inclusiv republicani.

Fostul preşedinte i-a acuzat pe democraţi de faptul că au „furat banii” Agenţiei federale de răspuns la catastrofe naturale (FEMA) „pentru a-i da imigranţilor ilegali”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Horoscop 23 octombrie 2024. Ghinion în dragoste și necazuri la locul de muncă

Horoscop 23 octombrie 2024. Este o zi ideală pentru a reflecta asupra relațiilor personale și pentru a aborda provocările cu calm și deschidere. Fie că te confrunți cu obstacole la locul de muncă sau în dragoste, este important să rămâi conectat cu intuiția ta. Fii pregătit pentru revelații care ...

O contabilă de la MAE a plăti cu BANI DE LA STAT salariul iubitului și fiului acestuia, deși NU sunt angajați la minister! Fals uriaș în acte, timp de 12 ani

Scandal-monstru la MAE. Institutia se afla in centrul unei anchete realizate de Parchetul Militar. Totul, după ce o contabilă a instituției este suspectată că, timp de 12 ani, a transferat lunar salarii iubitului său și fiului acestuia, deși niciunul dintre cei doi nu sunt angajați ai instituției...

PHILIP MORRIS România participă la inițiativa globală IQOS Together X, de la Tokio (P)

Inițiativa celebrează comunitatea celor peste 30 de milioane de consumatori care au ales să renunțe la țigări. PMI lansează un apel către societate să își unească eforturile pentru a  construi un viitor fără fum.

Alertă de la Ministerul de Externe. Sunt vizați românii care vor să ajungă în Belgia

Proteste de amploare în Belgia ale angajaților din Aeroportul Charleroi, Bruxelles, care au paralizat traficul. Toate decolările au fost anulate, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Luptă tot mai furibundă între Trump și Harris. Ce strategii abordează fiecare pentru drumul către Casa Albă

Kamala Harris și Donald Trump duc o campanie pe un ton tot mai vehement pe zi ce trece. Cu 15 zile înaintea alegerilor prezidențiale din America, sondajele îi arată pe cei doi într-o luptă strânsă pentru Casa Albă. În această perioadă, cei doi merg în cele mai strategice state, relatează o agenți...

DNA intră puternic în Protecția Consumatorului. Angajați ANPC, suspectați că au luat șpagă ca să „închidă ochii”

Procurorii DNA fac percheziții în două județe într-un dosar în care angajaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului sunt suspectaţi că au primit bani în perioada 2023 – 2024.

Amendamentul PNL pentru organizarea referendumului a trecut de Comisia Juridică din Camera Deputaților

PNL a depus un amendament pentru ca, în situația în care referendumurile naționale și locale sunt organizate în aceeași zi cu alegerile prezidentiale, parlamentare, europarlamentare sau locale, alegătorii să voteze în aceleași secții de votare.

A murit Paul di’Anno, fostul lider al trupei Iron Maiden. Doliu uriaș în muzica internațională

Paul Di’Anno, celebrul cântăreț englez de heavy metal care a fost solistulul trupei Iron Maiden în primii ani ai acesteia, respectiv în perioada 1978-1981, a murit la vârsta de 66 de ani. Casa sa de discuri, Conquest Music, a confirmat informația, precizând că Di'Anno a murit acasă în Salisbury.

Marcel Ciolacu, chemat în Parlament să dea explicații pe cheltuieli! Se pregătesc noi TAXE

Sunt tensiuni uriașe după ce unul dintre liderii PSD a recunoscut că se pregătesc creșteri de taxe de anul viitor.

Prognoza meteo pe o lună: schimbări nefirești în regimul termic. Când lovesc ploile de toamnă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că în următoarele patru săptămâni (21.10.2024 - 18.11.2024), vremea se va răci în anumite regiuni, iar în rest temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale. Ploile revin de săptămâna viitoare în sud-vestul și vestul țării, dar și...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.