Un nou-nascut a fost resuscitat la lumina lanternei, intr-un catun din Vaslui

Un nou-nascut a fost resuscitat la lumina lanternei, intr-un catun din Vaslui
📅 2024-10-27

Astfel de solicitări au mai fost făcute de-a lungul anilor, însa de această dată, cazul a pus mari probleme salvatorilor vasluieni pentru că era vorba de o sarcină gemelară, unul dintre bebeluși fiind în stop cardiorespirator. După o muncă în echipă de câteva ore, ambii prunci, cât și tânăra mămică au fost salvați și transportați la un spital din Iași.

Intervenția a fost relatată pe pagina de Facebook a Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui. “Un apel la 112 venit seara trecută, anunța necesitatea intervenției unui echipaj medical de urgențǎ pentru o gravidǎ, ȋnsǎrcinatǎ cu gemeni, aflata abia ȋn luna a șaptea, dar care acum prezenta semnele declanșǎrii premature a nașterii. A fost trimsǎ la caz o ambulanțǎ S.A.J. C2 cu medic din stația Vaslui. La câteva minute distanțǎ un al doilea apel anunța cǎ unul din bebeluși se nǎscuse deja. Dipeceratul a luat atunci o decizie extrem de importantǎ. A trimis la caz o a doua ambulanțǎ cu medic de la S.M.U.R.D. Vaslui și o a treia ambulanta S.A.J. B2 echipatǎ cu un incubator. Ajuns la fața locului, primul echipaj a gǎsit o mamă care tocmai nǎscuse doi bebeluși prematuri din care unul se afla ȋn stop cardiorespirator. Și-au ȋmpǎrțit imediat sarcinile: medicul și ambulanțierul au ȋnceput resuscitarea nou-nǎscutului critic cu masaj cardiac extern, intubație și ventilație mecanicǎ, ȋn timp ce asistenta medicalǎ monitoriza și acorda ȋngrijiri medicale celuilalt bebeluș precum și mamei celor doi. Dupǎ câteva minute de luptǎ contra cronometru, resuscitarea și-a arǎtat eficiența iar inima primului bebeluș a ȋnceput sǎ batǎ. Era momentul ȋn care ajutoarele tocmai sosise. Cei doi medici aflați la caz au stabilizat ulterior cei doi bebeluși și i-au pregǎtit pentru transport ȋmpreunǎ cu mama lor. S-a luat decizia ca gemenii sǎ fie plasați ȋn incubator și transferați ȋn regim de urgențǎ cu ambulanța S.M.U.R.D. direct la Iași la Spitalul Cuza Vodǎ fiind internați pe secția de nounǎscuți prematuri, acolo unde a ajuns și proaspǎta mǎmică cu ambulanța S.A.J. B2. Ȋn acest timp ambulanța S.A.J. C2 s-a ȋntors la Vaslui fiind pregǎtitǎ pentru noi intervenții.

P.S. Gemenii sunt doua fetițe și au la acest moment un prognostic bun de evoluție”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Un nou-născut a fost resuscitat la lumina lanternei, într-un cătun din Vaslui

Angajații Serviciului de Ambulanță Vaslui au avut de trecut un examen extrem de dificil, miercuri noaptea, când un apel la 112 anunța că o tânără din satul Iaz, comuna Solești, prezenta semnele declanșării premature a nașterii. 

Înainte de alegeri, Donald Trump își aduce aminte de cele mai mari greșeli din mandatul de președinte al SUA VIDEO

Într-u interviu de aproape 3 ore la unul dintre cele mai urmărite emisiuni podcast din Statele Unite, Donald Trump și-a adus aminte de cea mai proastă decizie luată în calitate de președinte al SUA.

Bătrână de aproape 90 de ani, salvată ca prin minune din casa cuprinsă de flăcări

O femeie în vârstă de 87 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe 23% din suprafața corpului, după ce casa i-a fost mistuită de flăcări.

Loto 27 octombrie 2024. Report fabulos la tragerile de azi de la Loteria Română

La  Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 41,23 milioane de lei (peste 8,29 milioane de euro). La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 10,88 milioane de lei (peste 2,18 milioane de euro).

Un șofer beat și drogat a confundat trotuarul cu șoseaua. A fost prins înainte ca plimbarea să se termine tragic VIDEO

Un șofer beat și drogat s-a urcat cu mașina pe un trotuar din Constanța! Incidentul ar fi putut trece neobservat, însă un echipaj de poliție aflat în zonă a văzut ce a făcut bărbatul și l-a oprit imediat. 

HOROSCOP duminică 27 octombrie 2024. Mercur și Chiron se întâlnesc pe cer. Ce tensiuni pot aduce?

Pe măsură ce comunicativul Mercur întâmpină dificultăți în colaborarea cu inconfortabilul Chiron, pot apărea neplăceri din cauza unor cuvinte fie greșit transmise, fie greșit înțelese. 

Război Ucraina Ziua 978. Militarii lui Zelenski ar putea da nas în nas cu soldații lui Kim Jong Un - LIVE TEXT -

„Ucraina va fi de fapt forțată să lupte împotriva Coreei de Nord în Europa”, a afirmat liderul de la Kiev, în discursul său video de sâmbătă seară adresat națiunii.

Meteo duminică 27 octombrie 2024. Temperaturi de vară, în mijlocul toamnei

Astăzi, valorile termice vor crește ușor față de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Fiica lui Adi Minune, oficial singură. Karmen a semnat actele pentru divorț VIDEO

Fiica lui Adi Minune a divorțat oficial de fostul angajat al Guvernului. Karmen Minune și Bogdan Căplescu s-au întâlnit în fața notarului, acolo unde au stabilit și la cine va rămâne fiica lor în vârstă de 5 ani. 

Săptămână decisivă pentru plafonare. Noi discuții la Ministerul Agriculturii. Zeci de mii de produse ar urma să se ieftinească

Urmează o săptămână decisivă pentru românii împovărați de scumpiri. Ministrul Agriculturii va discuta cu retailerii și procesatorii despre plafonarea adaosului comercial la alimentele autohtone.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.