Romania, o tara foarte sigura. Suntem printre statele cu cel mai scazut nivel al criminalitatii

Romania, o tara foarte sigura. Suntem printre statele cu cel mai scazut nivel al criminalitatii
📅 2024-12-27

Acest lucru este confirmat de rapoartele Departamentului de Stat al SUA și ale Comisiei Europene, care subliniază că țara noastră este considerată extrem de sigură pentru cetățeni și turiști.

”România se numără printre statele cu cel mai scăzut nivel al criminalităţii, oferind o situaţie mai favorabilă din acest punct de vedere decât multe ţări vest-europene. Conform rapoartelor Departamentului de Stat al SUA şi ale Comisiei Europene, România este recunoscută ca o ţară foarte sigură pentru cetăţeni şi turişti. În „Raportul pentru cetăţenii americani care călătoresc în afara graniţelor” (disponibil pe travelmaps.state.gov/TSGMap), România este indicată ca având un risc scăzut şi foarte scăzut de infracţiuni”, arată MAI într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, documentele oficiale internaţionale evidenţiază progresele semnificative ale României în combaterea criminalităţii, confirmând statutul său de ţară sigură.

”În ultimii ani, România a înregistrat cifre sub media europeană şi internaţională la infracţiuni precum tâlhăriile, furturile şi alte fapte comise cu violenţă”, subliniază Ministerul de Interne.

MAI prezintă şi indicatori relevanţi privind siguranţa în România:

Nivel general al criminalităţii: scăzut.

Îngrijorare privind furturi din locuinţe: scăzut.

Risc de tâlhării şi jafuri: scăzut.

Furturi de şi din autoturisme: scăzut.

Atacuri violente: scăzut.

Atacuri motivate de origine etnică, religie sau gen: foarte scăzut.

Probleme legate de droguri: scăzut.

Vandalism: scăzut.

Creştere a criminalităţii în ultimii 5 ani: moderat. ”Toate aceste date reprezintă o recunoaştere a eforturilor depuse de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri – care îşi îndeplinesc zilnic misiunile cu profesionalism. Subliniem faptul că structurile MAI colaborează cu celelalte instituţii guvernamentale cu atribuţii în ordine publică şi securitate naţională alături de care au acţionat prompt şi în sistem integrat”, se menţionează în comunicat.

Totodată pentru atingerea acestor obiective, Ministerul Afacerilor Interne precizează că a dezvoltat o foarte bună colaborare cu partenerii internaţionali, în special cu instituţii din statele Uniunii Europene, cu structurile Comisiei Europene şi ale SUA, partener strategic.

”Ministerul Afacerilor Interne îşi asumă continuarea eforturilor pentru a creşte nivelul de siguranţă al cetăţenilor şi pentru a menţine România în topul celor mai sigure ţări din lume. Conducerea MAI mulţumeşte tuturor angajaţilor instituţiei pentru dedicare şi profesionalism precum şi cetăţenilor pentru sprijinul acordat în menţinerea ordinii publice şi a unui climat de linişte. Siguranţa este un efort comun, iar parteneriatul cu cetăţenii joacă un rol esenţial în consolidarea unui mediu sigur şi stabil pentru toţi”, se mai arată în comunicat.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Ce să faci cu mâncarea rămasă după sărbători. Sfaturi și soluții practice

Probabil că te-ai întrebat nu o dată ce să faci cu mâncarea rămasă după sărbători, în condițiile în care cei mai mulți dintre noi avem obiceiul de a găti în exces în această perioadă. Iată ce poți face cu resturile alimentare care rămân după Crăciun și Anul Nou! 

România, o țară foarte sigură. Suntem printre statele cu cel mai scăzut nivel al criminalității

România se numără printre statele cu cel mai scăzut nivel al criminalităţii, având o situație mai favorabilă în acest sens comparativ cu multe state din Europa de Vest, a anunțat vineri, 27 decembrie, Ministerul de Interne.

Daniel David, numit ministru al educației, anunță că s-a suspendat din funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai

Ministrul Educaţiei, Daniel David, anunţă că s-a suspendat din poziţia de rector al Universităţii Babeş-Bolyai, după preluarea funcţiei în cadrul Guvernului, iar începând cu data de 30 decembrie 2024 interimatul va fi asigurat de prorectorul prof. univ. dr. Adrian Petruşel.

Parada modei pe pârtie, contestată de salvamontiști: "Gheața nu ține cont de brand!" Fotografii halucinate cu turiști, pe munte

Pe munte, echipamentul corespunzător face diferența. O spun chiar reprezentanții Salvamont Braşov, care atrag atenția turiștilor care vin pe pârtiile de schi în această perioadă asupra ținutei necorespunzătoare. "Modă pe munte? Gheața nu ține cont de brand!", au transmis, vineri, salvamontiștii. ...

Arpaope 90.000 de cazuri de gripă, în doar o săptămână. Sfatul epidemiologilor

Un număr de 89.109 cazuri de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii) au fost raportate în săptămâna 16 - 22 decembrie, fiind comunicat primul deces confirmat cu virus gripal.

Cutremur puternic, vineri seara, într-o zonă des afectatată de seisme

Un seism cu magnitudinea 6,6 s-a produs vineri în Insulele Kurile, a anunţat Centrul German de Cercetare în Ştiinţe Geologice (GFZ), relatează Reuters, conform Agerpres. 

Turist găsit MORT în Munții Stânișoarei, după ce a căzut în gol. Bărbatul voia să viziteze o cascadă din zonă

Un turist și-a pierdut viața la Suceava, în Munții Stânișoarei, după ce s-a aventurat și a căzut în gol. Victima vizita o cascadă din zonă când s-a întâmplat tragedia. Salvamontiștii au intervenit imediat, însă nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat. 

Clip bizar, distribuit de propaganda rusă. Cum se bucură Moș Gerilă când Moș Crăciun e doborât de pe cer de o rachetă rusească: "E gata?" VIDEO

Canalele Telegram pro-Kremlin au difuzat vineri un clip de Anul Nou care arată cum un sistem rusesc de apărare antiaeriană doboară sania cu reni a lui Moș Crăciun

Cum să previi crizele biliare de sărbători. Secretele nutriționistului pentru a nu vă pune sănătatea în pericol

Excesele alimentare de sărbători, mai ales consumul exagerat de grăsimi, dulciuri și alcool, pot provoca probleme serioase, precum indigestii, pancreatite sau colici biliare. Cu puțină atenție, poți savura preparate delicioase fără să-ți pui sănătatea în pericol, susțin specailiștii.

Noimebrie 2024, luna în care românii au avut bani să pună și de-o parte pentru „zile negre”

Deși inflația i-a pus la grea încercare în 2024, în luna noiembrie, românii au găsit resurse financiare ca să facă și economii.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.