Mircea Abrudean (PNL): Romania este considerata de OCDE reper de buna practica in domeniul guvernarii deschise si este data exemplu

Mircea Abrudean (PNL): Romania este considerata de OCDE reper de buna practica in domeniul guvernarii deschise si este d
📅 2024-10-22

“România este considerată de OCDE reper de bună practică în domeniul guvernării deschise și este dată drept exemplu în toate rapoartele pe care organizația le face pe această temă. Mă bucur să văd că eforturile pe care țara noastră le face sunt apreciate la cel mai înalt nivel”, transmite Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, de la Milano, unde are loc Forumul Global OCDE – Creșterea Încrederii și Consolidarea Democrației. 

Forumul cu tema „Identificarea de noi oportunități pentru viitorul democrației: Demnitate-Securitate-Încredere” este organizat de Secretariatul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) şi Italia, care deține președinția G7 în acest an. 

Liberalul Mircea Abrudean a fost invitat să participe, alături de toate guvernele statelor membre și statelor candidate, în cadrul demersurilor de avansare a candidaturii României la OCDE. Acesta a fost luni speaker în cadrul unuia dintre panelurile Forumului, în cadrul sesiunii ”Facem ca vocile oamenilor să conteze – Întărirea democrației reprezentative prin participarea semnificativă a cetățenilor”, alături de George Papandreau, raportorul pentru Democrație al Consiliului Europei, Leo Varadkar, fost prim-ministru al Irlandei, Thierry Beaudet, președintele Consiliului Economic, Social și de Mediu al Franței, precum și alți reprezentanți ai mediului internațional și reprezentați ai societății civile. 

Mircea Abrudean a vorbit pe tema consolidării proceselor de participare cetățenească ca o caracteristică de bază a democrațiilor reprezentative. La acest panel, pe lângă participanții din sală, au fost prezente online peste 750 mii de persoane, din cele peste 44 de state reprezentate la Forum. 

Tot ieri, secretarul general al Guvernului a avut o întrevedere bilaterală cu Gillian Dorner, director adjunct al Direcției pentru Guvernanța Publică a OCDE și Calos Santiso, șeful Diviziei pentru Guvernare Digitală, Inovare în sectorul public și Guvernare Deschisă OCDE. Temele discutate au fost progresele și colaborarea între Guvernul României și OCDE pe domeniile guvernării deschise, inovării in sectorul public, creșterea încrederii populației în guvern și inițiativele viitoare ale OCDE la care Secretariatul General al Guvernului ar putea contribui. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Veniturile din București, aproape de cele din Vestul Europei. Un locuitor din Sectorul 1 cheltuie 22.000 de euro anual

Pentru prima oară, de la Revoluție încoace, veniturile românilor s-au apropiat extrem de mult de sumele câștigate de cei din Europa de Vest.

Scandal politic major în Franța. Un deputat a fost prins cu droguri folosite la petreceri sexuale

Scandal politic major în Franța. Un deputat a fost prins cu droguri folosite la petreceri sexuale și a recunoscut faptul că este consumator. În apărarea sa, acesta a anunțat că va urma un tratament pentru a scăpa de dependență înainte de a-și relua activitatea parlamentară. 

Mircea Abrudean (PNL): România este considerată de OCDE reper de bună practică în domeniul guvernării deschise și este dată exemplu

Liberalul Mircea Abrudean a fost prezent la Forumul OCDE, alături de reprezentanți din statele membre ale celei mai puternice organizații de cooperare economică la nivel global.

George Simion: „Sunt candidatul care are una dintre cele mai mari șanse de a intra în turul 2”

George Simion iese la atac și reacționează în mega scandalul voturilor. Șeful partidului spune că scandalul e o manevră pentru a-l face să renunțe la candidatura pentru prezidențiale deoarece este singurul care are cele mai multe șanse să intre în turul doi. 

UE îi dă lovitura de grație lui Putin. Împrumut de 35 de miliarde de euro pentru Ucraina, garantat cu banii Rusiei

Parlamentul European a votat marţi în favoarea acordării unui împrumut de până la 35 de miliarde de euro Ucrainei, care va fi finanţat din profiturile generate de activele ruseşti îngheţate în Europa. Textul a fost adoptat cu 518 voturi pentru, 56 împotrivă şi 61 de abţineri. „Rusia trebuie să pl...

5 moduri prin care ne apărăm de ploșnițele urât mirositoare apărute toamna

Moduri prin care ne aparam de ploșnite urât mirositoare apărute toamna și care ne ivadează locuința. Acestea s-au înmulțit excesiv în ultima perioadă și reprezintă o problemă pentru oricine, deoarece pătrund în locuințe și se ascund peste tot. Chiar dacă nu produc pagube, emană un miros extrem de...

Ce fructe și legume de toamnă care sunt considerate medicamente naturale

Odată cu sfârșitul verii și cu scăderea temperaturilor, vei da piept cu lunile mai răcoroase. Pentru a le face față și a crește imunitatea organismului în fața virusurilor, fă alegeri înțelepte. Ce fructe și legume de toamnă care sunt considerate medicamente naturale.

Secretele întunecate ale zodiilor. Ce se ascunde, de fapt, în spatele fiecărui nativ din zodiac: astrologul Alexandra Coman a dezlegat MISTERUL

Ne place să evidențiem calitățile și punctele tari ale fiecărei zodii, dar cum rămâne cu defectele? Noi îți spunem cu ce "defecte" se poate lăuda fiecare zodie în parte și cum îi pot tempera cei din jurul lor, astfel încât să poată conviețui împreună fără mari probleme. 

Marius Pieleanu, analiza momentului. Sondajul care arată câștigătorul prezidențialelor. Ce candidați vor trece în turul 2 VIDEO

Profesorul și sociologul Marius Pieleanu a comentat, în exclusivitate pentru Realitatea Plus, în emisiunea „Raport de Zi”, cel mai nou sondaj privind alegerile prezidențiale din noiembrie.

Cum să prepari cel mai natural îngrășământ pentru grădina ta. Compostul din frunze uscate

Având în vedere toate caracteristicile și elementele nutritive ce se găsesc în frunze, aceste materii sunt ideale pentru a produce un compost de calitate. Cu toate astea, operațiunea de compostare nu este una deloc ușoară, dar dacă respecți niște reguli simple rezultatele obținute vor fi remarcab...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.