Emil Dumitru (PNL), mesaj pentru ministrul Agriculturii: Problema secetei trebuie rezolvata prin crearea unui bun sistem de irigatii

Emil Dumitru (PNL), mesaj pentru ministrul Agriculturii: Problema secetei trebuie rezolvata prin crearea unui bun sistem
📅 2024-10-18

„•Seceta din această vară e o problemă reală pentru agricultori, dar această problemă putea fi mai mică dacă Ministerul Agriculturii făcea eforturi mai mari pentru atragerea fondurilor europene destinate irigațiilor.

•Comisia Europeană a semnalat că România riscă să piardă 500 de milioane de euro bani europeni pe agricultură, aferenți perioadei 2014-2020. Sunt bani destinați mai multor domeniiagricole, inclusiv infrastructurii de irigații.
•Ministerul Agriculturii trebuia să se preocupe mult mai atent de absorbția fondurilor europene în zona de irigații. La fel, trebuia efort mai mare pe programul național de reabilitare a infrastructurii de irigații, finanțat din bugetul național.
•Seceta în agricultură trebuia să declanșeze, de mai multă vreme, semnale de alarmă la nivelul ministerului.
•Din păcate, Ministerul Agriculturii se mulțumește doar să promită despăgubiri fermierilor afectați de secetă – ceea ce înseamnă un ajutor util, dar insuficient.
•Nu putem rezolva problema secetei în agricultură doar prin despăgubiri; ea trebuie rezolvată prin crearea unui bun sistem de irigații, care să salveze recoltele în anii secetoși.
•PNL susține investițiile în infrastructura de irigații; sunt investiții care merită făcute, care trebuie făcute.

•E nevoie de un efort temeinic la Ministerul Agriculturii pentru investiții rapide și ample în sistemul național de irigații”, a transmis Emil Dumitru.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Bărbat din Republica Moldova, ucis în bătaie și, mai apoi, incendiat. Motivul halucinant care a dus la cumplita crimă

Sfârșit înfiorător pentru un bărbat în vârstă de doar 32 de ani din Republica Moldova! Doi bărbați sunt acuzați că l-au bătut pe tânăr până l-au lăsat fără suflare, iar apoi au dat foc cadavrului în încercarea de a-și ascunde urmele. Se pare că în spatele crimei ar fi fost gelozia unuia dintre bă...

Fost sportiv olimpic, căutat de FBI pentru distribuţie de cocaină şi pentru crimă. Recompensă de zeci de mii de dolari

Un fost sportiv olimpic al Canadei a fost acuzat că a condus o reţea de trafic de droguri care a transportat cantităţi mari de cocaină în întreaga Americă şi a ucis patru oameni. FBI oferă și o recompensă  pentru informaţii care ar ajuta la prinderea sa.

Accident rutier pe DN 11 în Lunca Câlnicului: Patru victime în urma impactului

Vineri dimineață, un accident rutier s-a soldat cu rănirea a patru persoane, după ce două autoturisme s-au ciocnit pe DN 11, în apropierea localității Lunca Câlnicului, județul Brașov. În urma impactului, toate victimele au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

7 trucuri UTILE pe care nu le înveți la școala AUTO. Cum eviți ungiul mort în retrovizoare și cum parchezi fără probleme în orice poziție?

Chiar și cei mai experimentați șoferi nu știu unele mici trucuri care le pot face șofatul mai sigur și mai plăcut. Iată câteva astfel de trucuri care vă vor ajuta să conduceți cu ușurință, să evitați situațiile periculoase și să deveniți un șofer mai singur pe abilitățile sale.

De ce se pune orez la varza murată. Secretul, dezvăluit de marile gospodine

Deja am trecut de jumătatea lunii octombrie, iar în această perioadă din an, gospodinele din țara noastră se ocupă de pregătitul murăturilor pentru iarnă. De-a lungul României vom găsi nenumărate rețete de murături, de la cele mai simple până la cele mai complexe. Însă, un truc ingenios este folo...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.