Ce beneficii au semintele de dovleac. De ce toate femeile ar trebui sa le consume

Ce beneficii au semintele de dovleac. De ce toate femeile ar trebui sa le consume
📅 2024-10-24

Ce beneficii au semințelor de dovleac

Conform studiilor, semințele de dovleac sunt o sursă minunată de proteine vegetale, acizi grași sănătoși, vitamine și minerale. Toate aceste beneficii ale semințelor de dovleac ar putea reduce riscul de a dezvolta o boală cronică. Mai jos găsești beneficiile semințelor de dovleac dezvoltate pe larg.

Semințele de dovleac au proprietăți antiinflamatorii

Semințele de dovleac sunt bogate în antioxidanți. Aceștia ajută la protejarea celulelor și pot reduce inflamatia din organism.

În plus, semințele de dovleac conțin fibre, care pot spori efectele antioxidante din organism. Studiile au arătată că alimtnele care conțin antioxidanți pot preveni apariția bolilor cronice.

Ar putea să prevină apariția cancerului

Studiile de laborator au arătat că semințele de dovleac ar putea opri creșterea celulelor de cancer mamar.

Sunt bogate în magneziu

Semințele de dovleac sunt o sursă naturală de magneziu, un mineral despre care se spune că ar ajuta la reducerea apariției diabetului.

În Statele Unite ale Americii, în jur de 48% dintre adulți suferă de un deficit de magneziu. Magneziu este un mineral vital din organismul nostru, fiind responsabil peste 600 de procese chimice din organism.

Magneziul poate reduce riscul apariție bolilor de inimă și poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Pot îmbunătăți sănătatea inimii

Semințele de dovleac sunt o sursă minunată de antioxidanți, magneziu, zind și grăsimi sănătoase. Studiile pe oameni și animale au arătat că uleiul din semințe de dovleac ar putea ajuta la reducerea presiunii arteriale și că ar putea ajuta la reglarea colesterolului.

Alte studii au arătat că semințele de dovleac pot crește generarea oxidului nitric din organism. Acesta ajută celulele imunitare să lupte împotriva infecțiilor.

Sunt bogate în fibre

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de fibre. Acestea ajută la buna funcționare a sistemului digestiv.

O dietă bogată în fibre poate promova sănătatea tubului digestiv. Dietele bogate în fibre au fost asociate de-a lungul timpului cu reducerea riscului de a dezvolta boli de inimă, diabet de tip 2 sau obezitate.

Ar putea îmbunătăți calitatea somnului

Semințele de dovleac ar putea ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Studiile au arătat că semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de triptofan.

Acest aminoacid ajută la îmbunătățirea calității somnului, spun specialiștii. Unele studii au arătat, de asemenea, că magneziul poate îmbunătăți calitatea somnului.

sursa CaTine

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Ostropel de pui, rețetă veche de peste 100 de ani. Ingredientul care îi dă gustul desăvârșit: doar gospodinele cu experiență îl cunosc

Ostropelul de pui este un preparat tradițional românesc cu o istorie de mai bine de 100 de ani, păstrat cu grijă din generație în generație. Gustul său inconfundabil, plin de savoare și arome, a făcut din această rețetă una dintre cele mai iubite mâncăruri din bucătăria românească. Secretul unui ...

Dan Diaconescu: „După răpirea din Irak au rămas 3 milioane de dolari. Coldea a împărțit milioanele mafioților”

Dezvăluiri halucinante! Dan Diaconescu a povestit în exclusivitate la Realitatea PLUS în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” moderată de Anca Alexandrescu cum generalul Florian Coldea a rămas de neatins în toț acești ani. Fostul prezentator TV a susținut că șeful mafiei a hotărât să se î...

DOLIU imens în cinematografie: Actorul Ron Ely, celebru pentru rolul lui Tarzan, s-a stins din viață

Actorul Ron Ely, cel care l-a interpretat pe Tarzan în serialul TV din anii 1960, a murit la vârsta de 86 de ani, transmite presa internațonală. Ron Ely s-a remarcat și în filmul de acțiune din 1975 "Doc Savage".

Semințele care ajută la scăderea colesterolului. Ce alte alimente trebuie să consumi în cazul acestei afecțiuni

Semințele care ajută la scăderea colesterolului. Ce alte alimente trebuie să consumi în cazul acestei afecțiuni.

Dosarul fostului manager al Spitalului CF 2 București. Şerban Bucur scapă de ÎNCHISOARE după ce a recunoscut șpaga primită

Răsturnare de situație în dosarul fostului manager al Spitalului CF 2 din Bucureşti, Şerban Bucur, suspectat că a luat mită peste 700.000 de lei. Bărbatul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, fapt pentru care acesta scapă de închisoare.

Dan Diaconescu și Traian Băsescu, măcel în direct. Cum îi acuză Diaconescu pe Băsescu și Coldea

Confruntare în direct la Realitatea Plus între Dan Diaconescu și Traian Băsescu, după ce Diaconescu a aruncat bomba cu privire la faptul că banii rămași în urma răpirii jurnaliștilor în Irak au fost împărțiți în fața fostului președinte. Acesta a aruncat cu acuzații grave și a explicat cum Traian...

Tragedie în Capitală: un tânăr de 23 de ani a căzut de la etaj! El era angajat în Poliție. Anchetă de proporții

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) – Secția 13 Poliție au fost alertați cu privire la un incident grav petrecut în Sectorul 3 al Capitalei. Un bărbat s-ar fi precipitat de la un etaj superior al unui bloc de locuințe. Tânărul era angajat în Poliție.

HOROSCOP. Iată la ce să RENUNȚI daca vrei să îți meargă bine în viață. Sfaturi în funcție de zodie

Fie că ești un împătimit al horoscopului, fie că nu, tot ai mai citit ce scrie la zodia ta, măcar din când în când.  Iată la ce să renunți dacă vrei să îți meargă bine în viață.

Pacienți în stare gravă din cauza ciupercilor otrăvitoare. Acesta au fost culese din pădure de către o rudă

Doi tineri din Iași, un bărbat de 27 de ani și o femeie de 26 de ani, au fost internați la Spitalul de Urgență Iași după ce au consumat mâncare făcută cu ciuperci culese din pădure de către o rudă.

Cea mai bună rețetă de pârjoale. Ingredientul care le conferă o textură fină și un gust aparte

Cea mai bună rețetă de pârjoale. Ingredientul care le conferă o textură fină și un gust aparte.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.