Dosarul fostului manager al Spitalului CF 2 Bucuresti. Serban Bucur scapa de INCHISOARE dupa ce a recunoscut spaga primita

Dosarul fostului manager al Spitalului CF 2 Bucuresti. Serban Bucur scapa de INCHISOARE dupa ce a recunoscut spaga primi
📅 2024-10-24

Joi, procurorii Secţiei de Combatere a Corupţiei din DNA au sesizat instanţa de judecată despre acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul inculpatului Şerban Bucur, aflat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (146 de acte materiale). În aceeaşi cauză, au fost încheiate acorduri şi cu alţi patru inculpaţi, reprezentanţi ai unor societăţi comeriale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată, respectiv dare de mită.

„În perioada decembrie 2019 - iunie 2024, inculpatul Bucur Şerban, la data faptelor manager al Spitalului Clinic CF nr.2 Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi pretins şi primit de la inculpaţii B.E, E.S.A, O.M, M.P.A, precum şi de la alte două persoane (martori), toţi fiind reprezentanţi ai unor societăţi comerciale aflate în relaţii contractuale cu spitalul, foloase necuvenite, respectiv, suma totală de aproximativ 764.370 de lei, reprezentând un procent cuprins între 5% şi 10 % din valoarea fără TVA a facturilor plătite de unitatea medicală în perioada decembrie 2019 - iunie 2024 inclusiv”, informează DNA.

Potrivit sursei citate, banii ar fi fost primiţi de managerul spitalului în legătură cu atribuţiile sale de serviciu şi anume, pentru asigurarea bunei desfăşurări a relaţiilor contractuale şi plata facturilor.

„Cele 146 de acte materiale reprezintă tot atâtea împrejurări în care managerul spitalului ar fi primit sumele de bani, în numerar, de regulă în plic, de la reprezentanţii societăţilor comerciale, cu prilejul întâlnirilor care au avut loc la biroul său de la Spitalul Clinic CF nr. 2 din Bucureşti, în perioada menţionată. Contractele aveau ca obiect asigurarea hranei zilnice a pacienţilor, lucrări de reparaţii, întreţinere a instalaţiilor electrice, sanitare, termice şi de altă natură, inclusiv lucrări de reabilitare a unor secţii sau compartimente din cadrul Spitalului, servicii privind sistemul informatic de programare electronică online a pacienţilor, achiziţionarea de huse, halate, seturi sterile, produse de curăţenie şi dezinfectanţi”, explică DNA.

"În prezenţa avocatului, Şerban Bucur a declarat expres că recunoaşte faptele, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, cu stabilirea unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani, precum şi cu interzicerea, pe o perioadă de 4 (patru) ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; interzicerea dreptului de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv manager al unei unităţi sanitare publice şi interzicerea dreptului de a deţine, purta şi folosi orice categorie de armă.

De asemenea, inculpatul a declarat expres că este de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o durată de 120 zile şi cu confiscarea de către instanţa de judecată a sumei 764.370 de lei.

Şi ceilalţi patru inculpaţi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru dare de mită în formă continuată, respectiv dare de mită, cu pedepse de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare cu suspendare, respectiv 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de doi ani şi interzicerea unor drepturi", mai arată sursa citată.

Dosarul de urmărire penală şi acordurile de recunoaştere a vinovăţiei privindu-i pe Bucur şi pe ceilalţi patru inculpaţi au fost înaintate Tribunalului Bucureşti.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Dosarul fostului manager al Spitalului CF 2 București. Şerban Bucur scapă de ÎNCHISOARE după ce a recunoscut șpaga primită

Răsturnare de situație în dosarul fostului manager al Spitalului CF 2 din Bucureşti, Şerban Bucur, suspectat că a luat mită peste 700.000 de lei. Bărbatul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, fapt pentru care acesta scapă de închisoare.

Dan Diaconescu și Traian Băsescu, măcel în direct. Cum îi acuză Diaconescu pe Băsescu și Coldea

Confruntare în direct la Realitatea Plus între Dan Diaconescu și Traian Băsescu, după ce Diaconescu a aruncat bomba cu privire la faptul că banii rămași în urma răpirii jurnaliștilor în Irak au fost împărțiți în fața fostului președinte. Acesta a aruncat cu acuzații grave și a explicat cum Traian...

Tragedie în Capitală: un tânăr de 23 de ani a căzut de la etaj! El era angajat în Poliție. Anchetă de proporții

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) – Secția 13 Poliție au fost alertați cu privire la un incident grav petrecut în Sectorul 3 al Capitalei. Un bărbat s-ar fi precipitat de la un etaj superior al unui bloc de locuințe. Tânărul era angajat în Poliție.

HOROSCOP. Iată la ce să RENUNȚI daca vrei să îți meargă bine în viață. Sfaturi în funcție de zodie

Fie că ești un împătimit al horoscopului, fie că nu, tot ai mai citit ce scrie la zodia ta, măcar din când în când.  Iată la ce să renunți dacă vrei să îți meargă bine în viață.

Pacienți în stare gravă din cauza ciupercilor otrăvitoare. Acesta au fost culese din pădure de către o rudă

Doi tineri din Iași, un bărbat de 27 de ani și o femeie de 26 de ani, au fost internați la Spitalul de Urgență Iași după ce au consumat mâncare făcută cu ciuperci culese din pădure de către o rudă.

Cea mai bună rețetă de pârjoale. Ingredientul care le conferă o textură fină și un gust aparte

Cea mai bună rețetă de pârjoale. Ingredientul care le conferă o textură fină și un gust aparte.

Primele IMAGINI cu parapantistul mort de la Brașov: momentul în care i s-a desprins echipamentul. Bărbatul de 47 de ani s-a prăbușit de la 100 de metri înălțime

Au apărut primele imagini cu momentul în care parapantistul de la Brașov se prăbușește de la 100 de metri înălțime. Filmarea a fost făcută de un martor. Agățat de parapantă a rămas doar tânărul cu care acesta efectua zborul în tandem. Vă avertizăm că urmează imagini și detalii cu un puternic impa...

Fermierii, grav afectați de secetă și caniculă. Ajutor de stat pentru compensarea pierderilor colosale: cine beneficiază de 35 de milioane de euro

Seceta și valurile de caniculă au avut efecte catastrofale asupra agriculturii iar mulți producători au suferit pierderi colosale. În Buzău, cât și în Mehedinți, mii de fermieri au fost devastați și cert despăgubiri. Guvernul a adoptat o ordonanță prin care oferă un ajutor de peste 35 de milioane...

Luptă contracronometru pentru salvarea vieții unui tânăr de 27 de ani, PARALIZAT brusc din cauza unui VIRUS MISTERIOS. Ce este infecția de tip "hit and run"

Caz medical extrem de rar la un spital din Capitală. Vorbim despre un tânăr de 27 de ani, care s-a confruntat brusc cu o paralizie aproape completă a corpului. Plimbat pe la 5 spitale după ce starea acestuia a început să se deterioreze rapid, medicii i-au dat, inițial, șanse reduse de supraviețui...

HOROCOSP. VENUS - singura planetă care nu e RETROGRADĂ în 2024. Ce efecte are asupra noastră?

Venus în retrograd este un eveniment rar, care are loc doar o dată la 18 luni și durează aproximativ 40 de zile, pe măsură ce călătorește prin mișcarea sa înapoi în Cosmos.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.