Bilant tragic in urma furtunii tropicale Trami. Peste 100 de oameni au murit, dar autoritatile se asteapta sa creasca numarul

Bilant tragic in urma furtunii tropicale Trami. Peste 100 de oameni au murit, dar autoritatile se asteapta sa creasca nu
📅 2024-10-26

Un bilanţ anterior anunţa 87 de morţi.

Trami a lovit principala insulă, Luzon, iar aproape o jumătate de milion de locuitori au fost deplasaţi din cauza unor revărsări provocate de ploi torenţiale, care au devastat sute de localităţi în nordul Filipinelor, a anunţat sâmbătă Agenţia naţională filipineză de luptă împotriva catastrofelor.

”Apelurile la ajutor continuă să vină”, a declarat pentru AFP Andre Dizon, directorul Poliţiei regiunii Bicol, grav afectată, situată la aproximativ 400 de kilometri sud de Manila.

Poliţia a înregistrat 31 de morţi în această regiune, majoritatea prin înec.

Locuitori erau blocaţi pe acoperişuri şi la etaje superioare ale caselor, au declarat pentru AFP oficiali.

”Trebuie să-i salvăm cât mai repede. Ni s-a semnalat faptul că copii se îmbonăvesc deja”, a declarat Dizon.

Preşedintele Ferdinand Marcos s-a dus sâmbătă, 26 octombrie, în provincia Camarines Sur, în regiunea Bicol, unde hrana şi apa potabilă sunt tot mai puţine, anumite zone rămâne rămân complet sub apă, iar accesul în ele este dificil.

”Principala noastră problemă este că multe locuri sunt încă inundate”, le-a spus preşedintele unor oficiali guvernamentali.

”Avem sisteme de controlul inundaţiilor, dar cantitatea apei este de necontrolat. Este vorba despre modificări climatice. Este un lucru nou şi ne trebuie soluţii”, a declarat Marcos.

La Batangas, la două ore sud de capitală, bilanţul a crescut la 54 de morţi, potrivit şefului poliţiei provinciei, Jacinto Malinao.

Salvatorii foloseau excavatoare şi lopeţi pentru a săpa în noroi trei metri, în căutarea disperată a unor persoane date dispărute în zone afectate de alunecări de teren.

Jurnalişti AFP, care s-au dus în această provincie vineri, 25 octombrie, au văzut drumuri blocate de copaci căzuţi, vehicule pe jumătate în noroi şi case grav avariate.

Filipinele sunt afectate cu regularitate de furtuni sau taifunuri, care se soldează anual cu pagube şi zeci de morţi.

Însă, potrivit unor experţi, furtunile din regiunea Asia-Pacific se formează tot mai aproape de coastă, se intensifică tot mai rapid şi durează mai mult timp pe uscat, din cauza modificărilor climatice

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Bilanț tragic în urma furtunii tropicale Trami. Peste 100 de oameni au murit, dar autoritățile se așteaptă să crească numărul

Cel puţin 97 de persoane au murit în Filipine, în furtuna tropicală Trami, iar salvatorii încercau în continuare să ajute persoanele blocate în zone devenite inaccesibile din cauza inundaţiilor.

Copilă de 13 ani, dispărută din Petroșani. Autoritățile cer ajutorul populației

O copilă de doar 13 ani a plecat de acasă vineri, 25 octombrie, și nu s-a mai întors. Tatăl ei a anunțat autoritățile. S-a dat mesaj RO-Alert în două judeţe.

Israelul își face tot mai mulți dușmani. Statele din Golf condamnă loviturile israeliene în Iran

Mai multe state din zona Golfului Persic au condamnat recentele atacuri ale Israelului asupra unor ținte militare din Iran. 

Calitatea aerului din București s-a înrăutățit. Care este principala sursă de poluare

Calitatea aerului din Capitală s-a înrăutățit considerabil. Sâmbătă, 26 octombrie, la prânz, în apropierea Institutului Cantacuzino din Bucureşti, senzorul de măsurare a calităţii aerului arăta nivelul de concentraţie a PM 10 la 86 de micrograme pe metru cub.

O pradă mai specială. Hoții a furat...brânză cheddar. Paguba este de aproape 400.000 de euro

Un furt mai puțin obișnuit a avut loc în Marea Britanie, acolo unde un grup infracțional a dat spargere la brânză cheddar de lux. Paguba se ridică la aproape 400.000 de euro.

Poliția lansează platforma unde pot fi reclamați șoferii agresivi în trafic

Începând cu 27 octombrie 2024, pe aplicația M.A.I., hub.mai.gov.ro, la secțiunea ESAR (sesizări abateri rutiere) se vor putea transmite informații despre comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice.Noul serviciu, denumit ESAR (Sesizări Abateri Rutiere), permite șoferilor...

Atac cibernetic la Primăria Sectorului 5. Serverele instituției au căzut pradă hackerilor. Suma enormă pe care o cer aceștia ca răscumpărare

Atac cibernetic la Primăria Sectorului 5. Serverele instituției au căzut pradă hackerilor, care cer o sumă imensă drept răscumpărare. 

Etichete mincinoase! Cum suntem țepuiți la raft pe banii noștri

Practică înșelătoare în supermarketurile din România! Pe etichetele tot mai multor legume se menționează că acestea provin din două sau mai multe țări. Experții spun că situația îi induce în eroare pe oameni și încalcă legea. 

A vrut să se facă polițist, dar a trișat. Cu ce a fost descoperit la el un candidat pentru postul de agent la Rutieră

Un bărbat care a dat concurs pentru postul de agent la Poliția Rutieră din Babadag, a fost dat afară din examen pentru că asupra sa a fost găsit un mini sistem de comunicare.

Scandal la Arhiepiscopia Timisului. Consilierul economic al lui Teodosie, reținut pentru furt și fals în acte. Prejudiciul este enorm

Consilierul lui ÎPS Teodosie, vicar eparhial în cadrul Episcopiei Sălajului a fost reținut vineri, 25 octombrie, pentru 24 de ore. Acuzațiile sunt de delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul ajunge la aproape 3 milioan...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.