Politia lanseaza platforma unde pot fi reclamati soferii agresivi in trafic

Politia lanseaza platforma unde pot fi reclamati soferii agresivi in trafic
📅 2024-10-26

Cetățenii care doresc să facă o sesizare trebuie să acceseze portalul MAI, să completeze un formular detaliat și să ofere informații esențiale despre incident.

Aceste informații includ datele de identificare (nume, prenume, date din Cartea de Identitate, numărul de telefon și adresa de corespondență), dată, ora și locul incidentului, dar și materiale probatorii, precum înregistrări video sau audio, capturate cu camera de bord sau telefonul mobil.

Pentru a evita abuzurile, autorii sesizărilor trebuie să ofere o declarație pe propria răspundere, prin care își asumă veridicitatea informațiilor furnizate.

Pe nouă platforma, șoferii pot raporta mai multe tipuri de comportamente agresive, printre care se numără schimbarea repetată a benzilor, alternând stânga-dreapta, pentru a depăși coloanele de mașini, frânarea bruscă pentru intimidarea altor participanți la trafic, folosirea excesivă a claxonului sau a farurilor pentru a forță alt șofer să elibereze bandă, pornirea rapidă de pe loc, cu scârțâitul roților, conducerea pe o singură roată a motocicletei sau mopedului, derapajul controlat, efectuat intenționat, și accelerarea repetată, pentru a speria pietonii sau ceilalți participanți la trafic.

Conform reprezentanților Ministerului de Interne, această măsură are că scop reducerea numărului de incidente rutiere grave, prin încurajarea respectării regulilor de circulație și implicarea activă a cetățenilor în monitorizarea comportamentului agresiv pe drumurile publice.

Prin această platformă, Poliția Română își propune să colaboreze mai strâns cu cetățenii, oferindu-le un mijloc eficient de a semnala incidentele din trafic și de a contribui la menținerea siguranței tuturor participanților la trafic.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Calitatea aerului din București s-a înrăutățit. Care este principala sursă de poluare

Calitatea aerului din Capitală s-a înrăutățit considerabil. Sâmbătă, 26 octombrie, la prânz, în apropierea Institutului Cantacuzino din Bucureşti, senzorul de măsurare a calităţii aerului arăta nivelul de concentraţie a PM 10 la 86 de micrograme pe metru cub.

O pradă mai specială. Hoții a furat...brânză cheddar. Paguba este de aproape 400.000 de euro

Un furt mai puțin obișnuit a avut loc în Marea Britanie, acolo unde un grup infracțional a dat spargere la brânză cheddar de lux. Paguba se ridică la aproape 400.000 de euro.

Poliția lansează platforma unde pot fi reclamați șoferii agresivi în trafic

Începând cu 27 octombrie 2024, pe aplicația M.A.I., hub.mai.gov.ro, la secțiunea ESAR (sesizări abateri rutiere) se vor putea transmite informații despre comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice.Noul serviciu, denumit ESAR (Sesizări Abateri Rutiere), permite șoferilor...

Atac cibernetic la Primăria Sectorului 5. Serverele instituției au căzut pradă hackerilor. Suma enormă pe care o cer aceștia ca răscumpărare

Atac cibernetic la Primăria Sectorului 5. Serverele instituției au căzut pradă hackerilor, care cer o sumă imensă drept răscumpărare. 

Etichete mincinoase! Cum sutem țepuiți, la raft, pe banii noștri

Practică înșelătoare în supermarketurile din România! Pe etichetele tot mai multor legume se menționează că acestea provin din două sau mai multe țări. Experții spun că situația îi induce în eroare pe oameni și încalcă legea. 

A vrut să se facă polițist, dar a trișat. Cu ce a fost descoperit la el un candidat pentru postul de agent la Rutieră

Un bărbat care a dat concurs pentru postul de agent la Poliția Rutieră din Babadag, a fost dat afară din examen pentru că asupra sa a fost găsit un mini sistem de comunicare.

Scandal la Arhiepiscopia Timisului. Consilierul economic al lui Teodosie, reținut pentru furt și fals în acte. Prejudiciul este enorm

Consilierul lui ÎPS Teodosie, vicar eparhial în cadrul Episcopiei Sălajului a fost reținut vineri, 25 octombrie, pentru 24 de ore. Acuzațiile sunt de delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul ajunge la aproape 3 milioan...

Prognoza meteo. Noaptea iarnă, ziua vară. Diferențe uriașe de temperatură, pe final de octombrie

Avem două anotimpuri într-o singură zi, diferențele de temperatură sunt uriașe între dimineață și seară. Elena Mateescu, directorul general ANM, e axplicat, la Realitatea Plus, diferențele enorme între zi și noapte.

Rareș Bogdan: ”O viziune unică pentru Capitală: Planul pentru București, un proiect inovator pentru următorul deceniu”

Președintele Nicolae Ciucă și Primarul Nicușor Dan au lansat azi, împreună, o viziune unică pentru Capitală: Planul pentru București, un proiect inovator pentru următorul deceniu.

Mutarea ministerelor în clădirea Academiei, un plan ambițios marca Nicușor Dan și Nicolae Ciucă

Propunerea de mutare a tuturor ministerelor lângă Parlament, în clădirea administrativă a Academiei Române, va duce la scăderea traficului din București și a poluării.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.