Traficant de cocaină, membru al mafiei italiene, a fost arestat după ce a pozat lângă mormântul lui Escobar

Traficant de cocaină, membru al mafiei italiene, a fost arestat după ce a pozat lângă mormântul lui Escobar
📅 2024-10-25

Luigi Belvedere, unul dintre cei mai căutaţi oameni din Italia, a fost localizat în oraşul Medellín, unde îşi avea sediul cartelul infamului lord al drogurilor Pablo Escobar.

Poliţia italiană a publicat o imagine cu Belvedere pozând lângă mormântul lui Escobar atunci când a anunţat arestarea sa, scrie BBC.

Deşi a fugit din Europa pentru a scăpa de acuzaţiile de trafic de droguri, acesta a continuat să fie „activ în organizarea transporturilor de droguri din America de Sud către Europa”, a declarat poliţia.

Belvedere, despre care se crede că are în jur de 32 de ani, se afla pe lista celor mai periculoşi fugari a guvernului italian.

Originar din Caserta, la nord de Napoli, el „s-a specializat în importul ilegal de cocaină” şi a servit drept punct-cheie de contact între clanurile mafiote şi producătorii columbieni de cocaină, a precizat vineri poliţia italiană într-o declaraţie.

În Italia, el a lucrat cu familia Casalesi, care face parte din cunoscuta organizaţie de tip mafiot Camorra.

Belvedere era fugar din decembrie 2020, când a fost condamnat la aproape 19 ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri.

Europol, organismul de poliţie al UE, a colaborat cu anchetatorii columbieni pentru a-l găsi pe Belvedere în Medellín.

Oraşul are o lungă istorie cu bandele de cocaină, servind drept bază pentru cartelul Medellín, infama operaţiune de trafic de droguri a lui Pablo Escobar.

Înfiinţat în anii 1970, cartelul a furnizat aproximativ 80% din piaţa globală de cocaină la apogeul său.

Operaţiunea lui Escobar era atât de sofisticată încât acesta s-a aflat pe lista Forbes a miliardarilor mondiali timp de şapte ani, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie în 1993.

Poliţia italiană a publicat o fotografie cu Belvedere ghemuit lângă mormântul lui Escobar.

Imaginea invocă o fotografie a lui Escobar însuşi, care a pozat celebru în faţa Casei Albe din Washington DC în timp ce încă supraveghea cartelul Medellín.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Washington Post refuză să susţină un candidat la preşedinţie. Decizia a fost luată de proprietarul ziarului, Jeff Bezos

Traficant de cocaină, membru al mafiei italiene, a fost arestat după ce a pozat lângă mormântul lui Escobar

Un fugar al mafiei italiene - care a servit drept intermediar pentru bandele de traficanţi de droguri columbiene - a fost arestat după aproape patru ani de fugă în America de Sud.

Postolachi salvează in extemis un punct pentru CFR Cluj, în remiza din Gruia, cu Sepsi OSK

Războiul din Ucraina, ziua 975. Zelenski a refuzat o întâlnire cu secretarul general al ONU, după vizita acestuia în Rusia / Putin aruncă bomba: acceptase pacea propusă de Ucraina prin intermediul Turciei / Când ar urma să fie aruncaţi în luptă militarii nord-coreeni înrolaţi de Rusia

Beyoncé merge alături de Kamala Harris la mitingul din Texas

Beyoncé va apărea alături de vicepreşedintele Kamala Harris la un miting în Texas vineri, a relatat CBS News, partenerul de ştiri al BBC din SUA, citând o sursă familiarizată cu acest subiect.

Paolo Gentiloni afirmă că taxele UE asupra vehiculelor electrice fabricate în China nu sunt o măsură protecţionistă

Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a declarat că taxele Uniunii Europene asupra vehiculelor electrice fabricate în China nu pot fi considerate protecţionism.

Clădire rezidenţială din Kiev, lovită de o dronă rusească. Sunt incendii la etajele superioare

O dronă rusească a lovit vineri seara o clădire rezidenţială cu mai multe etaje din capitala ucraineană Kiev, declanşând incendii la ultimele etaje ale clădirii, au declarat oficialii, citaţi de Reuters.

Judecătorul respinge acuzaţia de omor involuntar în cazul actorului Alec Baldwin

Un judecător din New Mexico şi-a menţinut decizia de a respinge acuzaţia de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin, celebrul actor care a împuşcat un director de imagine pe platoul de filmare al unui western, relatează AP News.

Nvidia a depăşit Apple, devenind cea mai valoroasă companie din lume

Nvidia a depăşit Apple şi a devenit, pentru câteva minute, cea mai valoroasă companie a lumii, cu o capitalizare de piaţă de 3,53 mii de miliarde de dolari, scrie Ziarul Financiar, citând Reuters.

România pierde meciul cu Polonia, după ce a ratat un penalty şi a terminat meciul în 10

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.