Paolo Gentiloni afirmă că taxele UE asupra vehiculelor electrice fabricate în China nu sunt o măsură protecţionistă

Paolo Gentiloni afirmă că taxele UE asupra vehiculelor electrice fabricate în China nu sunt o măsură protecţionistă
📅 2024-10-25

„Până acum trei sau patru ani aveam o atitudine mai optimistă în ceea ce priveşte comerţul cu China”, a declarat vineri comisarul Paolo Gentiloni pentru Bloomberg.

„Acum ştim că, pentru a avea condiţii de concurenţă echitabile, trebuie să monitorizăm mult mai mult modul în care funcţionează subvenţiile şi modul în care mai multe sectoare sunt afectate de supraproducţie. Având această nouă abordare nu înseamnă că vom adopta o atitudine protecţionistă”, a adăugat comisarul.

Gentiloni a vorbit cu câteva zile înainte ca vehiculele electrice fabricate în China să se confrunte cu taxe de până la 45%, regulamentul de introducere a noilor tarife fiind aşteptat până la 30 octombrie. Oficialii de la Bruxelles şi Beijing au purtat discuţii în vederea evitării unor astfel de taxe, însă UE a declarat că încă vede „lacune semnificative rămase”.

Punerea în aplicare a unor astfel de măsuri „este ceva foarte rezonabil, proporţional din partea noastră”, a declarat Gentiloni. „Există o supracapacitate chineză în acest sector şi, de asemenea, subvenţii pentru industriile lor”.

Gentiloni a subliniat, de asemenea, că liberul schimb este o valoare fundamentală a UE.

„Ar trebui să fim foarte atenţi să menţinem comerţul deschis - desigur, să-l securizăm mai mult, aşa cum spunem cu toţii acum, dar securizarea nu înseamnă protecţionism şi închiderea comerţului”, a spus el.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Beyoncé merge alături de Kamala Harris la mitingul din Texas

Beyoncé va apărea alături de vicepreşedintele Kamala Harris la un miting în Texas vineri, a relatat CBS News, partenerul de ştiri al BBC din SUA, citând o sursă familiarizată cu acest subiect.

Paolo Gentiloni afirmă că taxele UE asupra vehiculelor electrice fabricate în China nu sunt o măsură protecţionistă

Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a declarat că taxele Uniunii Europene asupra vehiculelor electrice fabricate în China nu pot fi considerate protecţionism.

Clădire rezidenţială din Kiev, lovită de o dronă rusească. Sunt incendii la etajele superioare

O dronă rusească a lovit vineri seara o clădire rezidenţială cu mai multe etaje din capitala ucraineană Kiev, declanşând incendii la ultimele etaje ale clădirii, au declarat oficialii, citaţi de Reuters.

Războiul din Ucraina, ziua 975. Zelenski a refuzat o întâlnire cu secretarul general al ONU, după vizita acestuia în Rusia / Putin aruncă bomba: acceptase pacea propusă de Ucraina prin intermediul Turciei / Când ar urma să fie aruncaţi în luptă militarii nord-coreeni înrolaţi de Rusia

Judecătorul respinge acuzaţia de omor involuntar în cazul actorului Alec Baldwin

Un judecător din New Mexico şi-a menţinut decizia de a respinge acuzaţia de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin, celebrul actor care a împuşcat un director de imagine pe platoul de filmare al unui western, relatează AP News.

Nvidia a depăşit Apple, devenind cea mai valoroasă companie din lume

Nvidia a depăşit Apple şi a devenit, pentru câteva minute, cea mai valoroasă companie a lumii, cu o capitalizare de piaţă de 3,53 mii de miliarde de dolari, scrie Ziarul Financiar, citând Reuters.

România pierde meciul cu Polonia, după ce a ratat un penalty şi a terminat meciul în 10

Cât timp poţi sta în picioare ca un flamingo? Răspunsul îţi reflectă vârsta şi sănătatea, arată unui nou studiu

Execuţia bugetului general consolidat în primele 9 luni s-a încheiat cu un deficit de 5,44% din PIB

Execuţia bugetului general consolidat în primele nouă luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 96,24 mld lei, respectiv 5,44% din PIB faţă de deficitul de 56,46 mld lei, respectiv 3,52% din PIB aferent celor nouă luni ale anului 2023.

Veste bună pentru studenţi. Ministrul Educaţiei anunţă că bursele au fost mărite

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune, vineri, că a aprobat un ordin de ministru privind bursele studenţilor.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.