Tîlvăr a spus că a avut, luni, întâlniri cu reprezentanţii mai multor companii din industria de apărare, precum Naval Group, Damen, Airbus Helicopters, MBDA, Fincantieri, Thales şi Kongsberg, care expun zilele acestea la Salonul Internaţional Euronaval de la Paris.
„Aceste întâlniri subliniază angajamentul nostru pentru modernizarea capacităţilor de apărare şi pentru dezvoltarea unei industrii naţionale de apărare competitive. Prin aceste parteneriate internaţionale, ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente, capabile să răspundă mediului impredictibil de securitate”, a spus ministrul Apărării.
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că multe dintre companiile de apărare activează deja în România.
„Am fost la expoziţia Euronaval şi am vorbit cu mai multe companii care deja activează în România şi au mii de angajaţi în România. Armata României are un întreg proces de înzestrare şi, cum este normal, dorim ca foarte multe componente din această înzestrare şi din capabilităţile pe care le vom cumpăra să se facă în industria de apărare românească”, a declarat Marcel Ciolacu.
El a reiterat faptul că România are cea mai lungă graniţă cu Ucraina, un stat aflat în plin război cu Federaţia Rusă.