Nou mesaj RO-Alert în Tulcea. Risc de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul unor potenţiale atacuri ruseşti asupra Ucrainei. Două aeronave F-16 au monitorizat situaţia

Nou mesaj RO-Alert în Tulcea. Risc de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul unor potenţiale atacuri rus
📅 2024-10-23

UPDATE: Ministerul Apărării Naţionale a anunţat într-un comunicat că în jurul orei 20.45, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o ţintă aeriană în proximitatea frontierei dintre România şi Ucraina, în zona Braţului Chilia, în apropierea localităţii Chilia Veche, judeţul Tulcea.

Conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană sub comandă naţională şi a fost notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţul Tulcea.

Pentru monitorizarea situaţiei au fost decolate două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea.

„Radarele au urmărit în permanenţă traseul ţintei, care a evoluat către municipiul Tulcea, semnalul radar cu această ţintă fiind pierdut în jurul orei 21.00, la 12 km NE de localitatea menţionată. În jurul orei 21.20, sistemele de supraveghere radar au indicat din nou un semnal de ţintă aeriană într-o zonă aflată la 2 km NV de Lacul Razim. Ţinta, cel mai probabil diferită de prima, a evoluat pe un traseu către localitatea Mihai Viteazu, judeţul Constanţa şi, ulterior, către localitatea Jurilovca, judeţul Tulcea, unde a dispărut de pe indicarea radar, la 9 km NV de această localitate, în jurul orei 21.40”, a transmis MApN.

MApN a adăugat că aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu ţintele aeriene, în niciun punct de pe traseele de evoluţie indicate de sistemul de supraveghere radar.

Încetarea alertei aeriene a fost transmisă începând cu ora 22.16, iar aeronavele F-16 au revenit pe baza de dislocare.

ŞTIREA INIŢIALĂ: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul. Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţii exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, arată mesajul.

ISU Tulcea precizează că mesajul vine după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei.

„Menţionăm că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei despre faptul că sunt posibile atacuri ale Federaţiei Ruse asupra teritoriului ucrainean şi că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional, în zona de graniţă a României cu Ucraina. Până în acest moment nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112. Orice cetăţean care se simte în pericol ori observă ceva neobişnuit, poate apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, transmite ISU.

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

De ce se mută pensionarii străini în masă în Ungaria? De ce e atractivă pentru pensionarii germani?

Cel mai talentat pilot român de karting participă la FIA Motorsport Games 2024

Polonia vrea mai multe trupe americane în ţară şi anunţă că va investi, în 2025, 200 de milioane de dolari pentru a moderniza bazele folosite de SUA

Polonia continuă să investească în bazele militare în care sunt dislocaţi militarii americani, plănuind ca, în 2025, să aloce 200 de milioane de dolari pentru aceste eforturi, după ce, în 2023, a investit nu mai puţin de 300 de milioane de dolari în acest sens.

Războiul din Ucraina, ziua 973. Zelenski îndeamnă aliaţii să sporească presiunea asupra Coreei de Nord / Armata rusă ocupă încă un sat din regiunea Doneţk

Creşte numărul victimelor atacului din Turcia. Liderii lumii condamnă incidentul de la Ankara

Victorie mare pentru Dinamo Bucureşti. „Dulăii” au învins lidera grupei în Liga Campionilor la handbal masculin

Nou mesaj RO-Alert în Tulcea. Risc de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul unor potenţiale atacuri ruseşti asupra Ucrainei. Două aeronave F-16 au monitorizat situaţia

Autorităţile au emis miercuri seara un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din zona de nord-est a judeţului Tulcea, avertizând despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul unor potenţiale atacuri ruseşti asupra teritoriului ucrainean.

Guvernul României condamnă atacul terorist din Turcia

Ciolacu a dezvăluit cu ce echipă ţine. Premierul a vorbit şi despre lupta cu kilogramele

Preşedintele Turciei condamnă „atacul josnic” şi laudă forţele de securitate

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a descris evenimentele de miercuri după-amiază din nortul Ankarei drept „un atac josnic care vizează supravieţuirea ţării noastre, pacea naţiunii noastre şi iniţiativele noastre de apărare care sunt simbolul idealului nostru de Turcie pe deplin...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.