„Noi dacă am fi avut bani, ar fi trebuit să schimbăm în aceşti patru ani două mii, trei mii de stâlpi care şi-au depăşit de mult perioada de valabilitate. Pentru că n-au fost banii ăştia şi banii ăştia s-au dus să se schimbe pavele cu alte pavele, am fost pus şi în situaţia asta. Pentru că sunt multe elemente de infrastructură care şi-au depăşit durata de viaţă, din subfinanţarea asta de 20 de ani, suntem nevoiţi să facem improvizaţii”, spune Nicuşor Dan.
El precizează că stâlpul „trebuia să existe pentru că prin interiorul lui circulau nişte fire care alimentau tramvaiul”.
„Deci alternativa era să oprim tramvaiul. El s-a pus provizoru şi când o să fie un nou stâlp, nu ştiu, o săptămână, două săptămâni, o să vină şi o să-l locuiască. Dar atunci a fost o soluţie de moment pentru a nu opri circulaţia tramvaiului”, încheie Dan.
O fotografie cu un stâlp montat cu josul în sus a devenit virală săptămâna trecută. Este vorba despre cel care a căzut peste un tramvai nou în rondul din Piaţa Unirii, care a afectat liniile 7, 27, 32 si 47.